Αγάπη μου, σε απάτησα με το κομπιούτερ!

Στην κούρσα της Silicon Valley για τελειοποίηση των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) η Google επιστρατεύει ένα απρόσμενο όπλο: την ερωτική λογοτεχνία!

Προσπαθώντας να κάνει τα «bots» να αλληλεπιδρούν πιο «ανθρώπινα», ο τεχνολογικός κολοσσός τα βάζει να αποστηθίζουν εκατομμύρια σελίδες βιβλίων με ερωτικό περιεχόμενο που πολλές φορές, μάλιστα, αγγίζει τα όρια της πορνογραφίας. Ο λόγος που επιλέχθηκε από την εταιρεία το συγκεκριμένο είδος λογοτεχνίας είναι η απλή και παρόμοια πλοκή που έχουν οι ιστορίες αλλά και η μεγάλη ποικιλία στο λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται για την αφήγησή τους.

«Είναι πολύ δημιουργικό. Στην εφαρμογή της Google οι απαντήσεις είναι πολύ απρόσωπες, αλλά με αυτό το project και με άλλα στο μέλλον ελπίζουμε να είναι πιο ανθρώπινες με ποικιλία στον τόνο και στο ύφος», εξήγησε ο Αντριου Ντάι, ο μηχανικός λογισμικού της εταιρείας που είναι υπεύθυνος για το πρόγραμμα. Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κάποιος να μπορεί να… ερωτευτεί ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης!

Συντάσσουν προτάσεις
Χάρη στη νέα προσέγγιση, τα συστήματα ΑΙ της Google μπορούν μόνα τους να συντάσσουν προτάσεις, να τις συγκρίνουν με αποσπάσματα από τα μυθιστορήματα και να τα αλλάζουν έτσι ώστε να φαίνονται πιο ανθρώπινα. Σύμφωνα με τον Ντάι, τα bots θα μπορούσαν ενδεχομένως να γράψουν και το δικό τους ερωτικό μυθιστόρημα.

Πάντως φαίνεται ότι οι ερευνητές ΑΙ δεν πήραν το μάθημά τους μετά το πρόσφατο φιάσκο με το chatbot της Microsoft.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Google, η ερωτική λογοτεχνία θα βοηθήσει τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης να αλληλεπιδρούν με πιο ανθρώπινο τρόπο
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Google, η ερωτική λογοτεχνία θα βοηθήσει τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης να αλληλεπιδρούν με πιο ανθρώπινο τρόπο

Η «Tay» τον περασμένο Μάρτιο προκάλεσε σάλο, αφού μέσα σε λίγες ώρες από το ανέβασμά της στο Twitter μεταμορφώθηκε σε ρατσιστή, σεξιστή, αρνητή του Ολοκαυτώματος, υποστηρικτή του Ντόναλντ Τραμπ. Στα βαθιά νερά της εκμάθησης μηχανών έχει μπει και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο ιδρυτής του Facebook, που θέλει να δημιουργήσει μια ψηφιακή βοηθό που θα μπορεί να αναλάβει μια σειρά από εργασίες για λογαριασμό του χρήστη.

ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ

SOURCEwww.ethnos.gr
SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο