Σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών για τα υδατοδρόμια

Εθνικό στόχο χαρακτήρισε τα υδατοδρόμια η ΓΓ του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων χθες Πέμπτη, παρουσία της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου κ. Πέτης Πέρκα και υπηρεσιακών παραγόντων.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η αποτύπωση των εξελίξεων σε ό,τι αφορά την ήδη δρομολογημένη υλοποίηση του δικτύου υδατοδρομίων και τα θεσμικού χαρακτήρα ζητήματα που έχουν προκύψει στην πορεία και απαιτούν άμεση διευθέτηση, προκειμένου το δίκτυο να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς.

Κοινός τόπος, όπως προέκυψε στην διάρκεια της σύσκεψης, είναι η ανάγκη αλλαγής του θεσμικού πλαισίου που διέπει την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων , καθώς το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια, ειδικά στα νησιά του Αιγαίου, όπου ο μοναδική μορφή διαχείρισης των υδατοδρομίων είναι μέσω των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων.

Η ΓΓ του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η οποία αναγνώρισε τα προσκόμματα που δημιουργεί το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, χαρακτήρισε τα υδατοδρόμια ως εθνικό στόχο και ως εκ τούτου δεσμεύτηκε ότι εντός διαστήματος 10 έως 15 ημερών θα είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου για το νέο θεσμικό πλαίσιο.

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο