Στην Ελευσίνα βρέθηκε την Παρασκευή, το ιστορικό ιστιοφόρο «Hoppet», το μοναδικό αντίστοιχο σκάφος που «επέζησε» του Β Παγκοσμίου Πολέμου, για να παραβρεθεί στην προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου για το πρότζεκτ «Meeting Odyssey».

Το 22μετρων σκαρί με σημαία Εσθονίας συμμετέχει στο κοινωνικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα συνεργασίας που ξεκινήσει από την Βαλτική Θάλασσα το 2014 για να φθάσει σήμερα στην χώρα μας.

Πως θα μπορούσε άλλωστε να μην μας επισκεφθεί, μιας και το πρόγραμμα είναι ένας συνδυασμός στοιχείων από την Οδύσσεια, σύγχρονων θεμάτων της Ευρώπης και ιστοριών που θα αντληθούν μέσα της επαφής με τις τοπικές κοινότητες των πόλεων/λιμανιών.

Καλλιτέχνες και οργανωτές από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες θα ταξιδέψουν μαζί, οργανώνοντας εργαστήρια (workshops) και δίνοντας θεατρικές παραστάσεις, ενώ σκοπό έχει να ανακαλύψει διαφορετικά καλλιτεχνικά τοπία και πολιτιστικά ήθη και να αναπτύξει νέες συνεργασίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα το ιστιοφόρο θα βρίσκεται στην Λέρο από τις 5 μέχρι τις 13 Ιουνίου, ενώ επόμενος του σταθμός θα είναι το νησί της Λέσβου, όπου και θα βρεθεί από τις 15 έως και τις 20 Ιουνίου.

Το «Hoppet» θα επισκεφθεί επίσης το Λαύριο, την Ελευσίνα, την Ικαρία και την Σκύρο.

Το πρότζεκτ που αποτελεί συνεργασία διαφόρων οργανώσεων από πολλες ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως καλλιτεχνικές και θεατρικές ομάδες, έχει ως εταίρο από πλευράς Ελλάδας την ομάδα «Theatro Anapoda»

Μέχρι στιγμής, πάνω από 350 καλλιτέχνες συμμετείχαν στις παραστάσεις του «Meeting the Odyssey», ενώ 19.000 θεατές είδαν την παράσταση σε 25 σταθμούς σε όλη την Ευρώπη.

Το σκάφος, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει 20 άτομα, στις δέκα δίκλινες καμπίνες του, διαθέτει δύο κατάρτια και οκτώ πανιά.

(φωτογραφίες: Στέλιος Μισινάς/Eurokinissi)

SOURCEwww.iefimerida.gr
SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο