Η χειροτονια του Γερασίμου κατά κόσμο Αποστόλη Χαραλαμπάτου

Μια ημέρα  με έντονες συγκινήσεις η σημερινή. Στον ιερό ναό του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά ετελέσθη η χειροτονία του Απόστολου Χαραλαμπάτου σε διάκο Γεράσιμο.  Η χειροτονία έγινε παράλληλα με το ετήσιο Μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαλληνιας Γερασίμου Φωκά.. Και δεν έγινε τυχαία αυτό. Ο  χειροτονηθείς εις διάκο και μετονομαστείς σε Γεράσιμος-κατά κόσμο Απόστολος Χαραλαμάτος- ήταν πνευματικό παιδί του Μακαριστού. Και όχι απλα πνευματικό του παιδί. Από 9 χρονών όταν πρωτομπήκε στο ιερό της εκκλησίας του χωριού του, της Αγίας Μαρίνας Βλαχάτων, συναντήθηκε με τον παπά Γεράσιμο. Και από τότε δεν άφησε ο ένας το χέρι του άλλου έως τη τελευταία στιγμή. Ο Απόστολος ήταν μαζί του τα τελευταία νύχτα της ζωής του Μακαριστού του έκλεισε τα μάτια και μας τον έφερε στην Κεφαλονιά!

Και όχι μόνο αυτό.. Υπήρχαν σχέδια.  Ο Μακαριστός Γεράσιμος σχεδίαζει ότι ο Αποστόλης θα είναι η πρώτη χειροτονία που θα κάνει ως Μητροπολίτης . Η μόνη υπόσχεση που έδωσε στον μαθητή του, στο πνευματικό του παιδί και δεν την τήρησε.. ‘Αλλα τα σχέδια των ανθρώπων και άλλα εκείνα του Ουρανού..

χειροτονια Γερασιμου Αποστολη047

Την υπόσχεση του Μακαριστού Γεράσιμου -έφερε η ζωή- να υλοποιήσει ο διάδοχος της Μητροπόλεως , Δημήτριος . Ο Απόστολος είναι η πρώτη χειροτονία του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας..  Όπως όμως και ο ίδιος είπε η απόφασή του αυτή δεν ήταν βεβιασμένη. Παρακολούθησε στενά τον Αποστόλη, τη συμπεριφορά του, την αφοσίωσή του στην Εκκλησία, στη Μονή του Αγίου, στον πνευματικό του.. και αποδέχτηκε το αίτημά του.

Σήμερα , την ώρα του Μνημόσυνου μια συμβολική τελετουργία για να είναι παρόν και ο  Μακαριστός Γεράσιμος, να παρακολουθεί, να ευλογεί , να επιδοκιμάζει και να φωνάξει ΑΞΙΟΣ, τελέσθη και η χειροτονία του μαθητή του.

χειροτονια Γερασιμου Αποστολη092

Δείτε 217  τις φωτογραφίες από τη χειροτονία εδω κλικ

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο