Ο Δήμος Κεφαλονιάς παρέλαβε σήμερα τα 1ο & 2ο 12/θέσια Λύκεια στο Αργοστόλι (Φαραώ)

ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Με μεγάλη χαρά ο Δήμος Κεφαλονιάς, εκπροσωπούμενος από τον Αναπληρωτή Δημάρχου και υπεύθυνο τεχνικών έργων, κ. Διονύση Λυκούδη, παρέλαβε σήμερα, 5 Ιουλίου 2016, το έργο «1ο & 2ο 12/θέσια Λύκεια στο Αργοστόλι Νομού Κεφαλληνίας».

Το πρωτόκολλο διοικητικής παραλαβής για χρήση υπέγραψαν ο εκπρόσωπος του αναδόχου «Κ/Ξ ΕΛΕΡΓΟ Α.Ε. , ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ Α.Ε.», η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κατασκευών Έργων Εκπαιδευτικών & Λοιπών Υποδομών κα Ευσταθία Κανελλοπούλου, οι επιβλέποντες του έργου κ.κ. Θεόδωρος Χρ. Ηλιόπουλος και Βασίλης Παπαδήμας, ο Αναπληρωτής Δημάρχου και υπεύθυνος τεχνικών έργων κ. Διονύσης Λυκούδης, καθώς και οι διευθυντές των 1ου και 2ου Λυκείων Αργοστολίου κ.κ. Γεράσιμος Μπούρης και Ιωάννης Κοσμάτος, αντίστοιχα.

Παρόντες στην ξενάγηση που έγινε στους χώρους του συγκροτήματος ήταν, εκτός από εκπαιδευτικούς και δημοτικούς συμβούλους, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας και ο τέως Αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής. Αμφότεροι έκαναν δηλώσεις ικανοποίησης για την ολοκλήρωση του έργου, ειδικά δε ο κ. Δρακουλόγκωνας δεσμεύτηκε για την δημιουργία ενός νέου σχολείου στην Παλική.

Ευχαριστίες προς την κατασκευαστική εταιρεία και όλους όσοι συνέβαλαν στην περαίωση του έργου εξέφρασε και ο κ. Διονύσης Λυκούδης, εστιάζοντας στις νέες γενιές που θα καρπωθούν τα οφέλη από την λειτουργία των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων του σχολείου. Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Κεφαλονιάς θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν, ώστε να λειτουργήσει το σχολείο αυτό με ένα μοντέλο διαχείρισης που θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα, την συντήρηση και την διαχρονικότητά του.

SHARE

8 Σχόλια

 1. Ωραια να απολαμβάνεις τη δοξα και αλλοι ναχουν ιδρωσει. Αλήθεια που ηταν ο Δήμις και προσωπικά ο κυριος υπευθυνος των τεχνικών έργων αντιδ. Λυκούδης όταν καθηγητες, γονείς, μηχανικοί τρέχανε, φωνάζανε, καταγγελανε τις κακοτεχνίες. Και αφού σημερα το σχολείο ανήκει στο Δημο με τη βούλα μήπως μπορεί ο κύριος υπεύθυνος των τεχνικών έργων να μας πει αν το σχολείο που παρελαβε είναι σε όλα εντάξει και οι κακοτεχνίες που είχαν γίνει διορθώθηκαν;

 2. Σε κάποιο σαιτ υπάρχουν δηλώσεις του πρώην αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή που ούτε λίγο ούτε πολύ αυτοπαρουσιάζεται σαν ο άνθρωπος που είχε την ιδέα ως αντινομάρχης για το σχολείο στο Φαραώ και που χάριν σε αυτόν έγινε το σχολείο.
  Κόψε κάτι ρε Σωτηράκη !
  Κι εσύ για μαϊμού πλάκα ψάχνεις σαν το Λευκαδίτη στο μπαστούνι;
  Λες ότι «Ξεκινήσαμε το 2004 με τη σκέψη ότι πρέπει να έχουμε ένα ασφαλές Ενιαίο Λύκειο».
  Γιατί δεν λες από την αρχή για την περιπέτεια του σχολείου για τα Λύκεια (Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου στα Κοκκύλια στην αρχή) και την ανάγκη που δημιουργήθηκε όταν ο Μητροπολίτης πήρε το οικόπεδο από τη Νομαρχία και το έδωσε εκεί που ξέρεις;
  Γιατί δεν λες τίποτα για την προσφορά των Γιωργάτου-Μοσχόπουλου και πως αν δεν αναλάμβανε τη μελέτη ο ΟΣΚ όπως έκανε ο πρώτος και τη συνέχιζε η Νομαρχία, όπως εσείς θέλατε, ακόμα θα φτιαχνότανε όπως τόσες άλλες μελέτες, και επί πλέον λιβανίζεις τη Μαριέττα Γιαννάκου πως έδωσε 500 χλρ ….στα λόγια για τη μελέτη;
  Γιατί δεν λες ότι οι μαθητές με την ΕΛΜΕΚΙ κατ’επανάληψη είχαν κάνει κατάληψη στο γραφείο σου όταν ήσουν αντιπεριφερειάρχης για να ξεκινήσει το έργο και το δούλεμα που τους κάνατε;
  Αν δεν ήταν μαθητές, καθηγητές και γονείς σχολείο δεν θα υπήρχε σήμερα ! Και δεν βρίσκεις μια λέξη να πεις γι’αυτούς !
  Γιατί δεν λες πως ο ΟΣΚ ναι μεν έφτιαξε τη μελέτη (κι ευτυχώς) αλλά και ένταξε στο ΕΣΠΑ το έργο (μιλάς για τα 12 εκατ. λες και τα έβγαλες από την τσέπη σου…..) παρά τα δικά σας γραφειοκρατικά εμπόδια ;
  Γιατί δεν λες πως έτσι και δεν αναλάβαινε το έργο ο ΟΣΚ το σχολείο θα ήταν σαν όλα τα άλλα έργα που ανέλαβε η Περιφέρεια σας με πρώτο και καλλίτερο το Χάρακα;

 3. Το σχέδιο των χώρων του σχολείου άψυχο ανέμπνευστο καταθλιπτικό. Δυστυχώς τέτοια έργα κάνει το δημόσιο και παρόλα αυτά του παίρνει και δεκαετίες. Ικανοποιούν στοιχειωδώς, μόνο άν σκεφτούμε πως είναι καλύτερα από το τίποτα. Σε μερικά χρόνια θα ανοίξουν οι τρύπες όπως στο νοσοκομείο και σε κάθε βλάβη θα αρχίσουν τα μπαλώματα.

  Μόνη παρηγοριά τα παιδια που θα του δώσουν τη ζωή που δέν μπορεσε να του εμφυσήσει ο αρχιτέκτονας -δημόσιος υπάλληλος- του ΟΣΚ, ενώ από το σχέδιο θα εισπράξουν μόνο μιά στέγη αλλά όχι το κάλλος που είναι απαραίτητο να βρίσκεται παντού, για την δική τους πνευματική ανάπτυξη.
  Και όμως θα μπορούσε να είναι ένα κόσμημα για το Αργοστόλι. Αλλά με τόση γραφειοκρατία, πολιτική εκμετάλλευση και ωχαδερφισμό ας είμαστε ευχαριστημένοι που αποπερατώθηκε και δέν έμεινε στη μέση όπως τόσα άλλα δημόσια “εργα”.

  Για το Ληξούρι δέν συζητάμε. Στην εκατοστή σειρά προτεραιότητας της Κεφαλονιάς θα μείνει για δεκαετίες στα παραθαλάσσια κοντέηνερ. Ισως να είναι καλύτερα γιατί δίνει χρόνο να ανανήψει το τοπικό σύστημα εξουσίας και να απαιτεί στο μέλλον πρώτα από όλα αρχιτεκτονική αξιώσεων. Μέχρι τώρα είμαστε στα όπως όπως σχέδια “για να μή χαθούν τα λεφτά”

 4. Ο ANONYMOUS δεν έχει το θάρρος να γράψει το όνομά του; Τέτοια κριτική πίσω από ανωνυμία το λιγότερο που δείχνει είναι φόβος !
  Ειρήνη Τζαννάτου

 5. Ναι φόβος Ειρήνη μου …..Ανώνυμα για να μην πάει σε προσωπικό επίπεδο η συζήτηση! Ξέρεις τώρα…. Κι εσύ ακόμα αποφεύγεις την ουσία και επί πλέον δεν λες την γνώμη σου.

 6. Διευκρίνησέ μας πρώτα σε ποιά ακριβώς Ελλάδα ζείς κ. Ξενίδη όταν έχεις ξεχάσει το ελληνικό αλφάβητο …

 7. Δέν είναι κακός ο φόβος κα Τζαννάτου. Είναι φυσικός. Χαρακτηρίζει όλα τα έμβια όντα και αποσκοπεί στην επιβίωσή τους.
  Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα σας απογοητεύσω. Δέν το βρήκατε.
  Η ανωνυμία τίθεται για να ταξιδέψει η γνώμη καθαυτή. Ανεξάρτητα απο την πηγή της. Ετσι κανείς δεν θα επηρεαστει από το ποιός το λέει αλλά θα περιοριστεί στο τί λέγεται.
  Αφήστε μου το προνόμιο να αποφασίσω εγώ εάν πότε και γιατί αξίζει να συνδυάζονται τα δύο αυτά. Αλλωστε το όνομα δηλώνει και λίαν διογκωμένο “εγώ”. Δέν νομίζετε; Μήπως γράφετε παντού το όνομά ή τα αρχικά σας ακόμα και στα βιβλία που αγοράζετε;

  και για να σας προλάβω: ασκούμαι να τραβάω τη γραμμή της ευθύνης. Αυτη που ξεχωρίζει την συκοφαντία και την κακοήθεια από την εποικοδομητική κριτική.

  Ο ΤΡΙΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο