Τουρίστες μάταια περιμένουν το φέρυ Πεσσάδα- Ζάκυνθο – Απαγορευτικό λόγω καιρού

Σας πληροφορούμε ότι το δρομολόγιο από ΠΕΣΣΑΔΑ (ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ) για ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ (ΖΑΚΥΝΘΟΥ) με αναχώρηση σήμερα ΔΕΥΤΕΡΑ 18-7-2016 και ώρα 18:00 , καθώς επίσης και το δρομολόγιο από ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ (ΖΑΚΥΝΘΟΥ) για ΠΕΣΣΑΔΑ (ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ) με αναχώρηση ΔΕΥΤΕΡΑ 18-7-2016 και ώρα 19:45

ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΟΥ

====

07.00 πμ Δευτέρα σήμερα και τα προγραμματισμένα γκρουπς των τουριστών για την εκδρομή από Πεσσάδα στη Ζάκυνθο βρίσκονται από νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Πεσσάδας. Αυτοί είναι εκεί , αλλά το φέρυ μποτ δεν είναι. Ουδεμία επίσημη ανακοίνωση –λένε οι ξεναγοί- από το Λιμεναρχείο για απαγορευτικό λόγω.  Κάθονται οι άνθρωποι και κοιτάνε τον ορίζοντα πότε θα πέσει το κύμα.. Είναι εικόνα αυτή παροχής τουριστικών υπηρεσιών?

 

SHARE

3 Σχόλια

 1. Όλο παπατζα είστε μπας και πάρετε κανένα σχόλιο. Τι εννοείς κυρία χιονη ότι τηλεφωνησαν οι ξεναγοί στο Λιμεναρχειο και δεν ήξεραν τι να τους πουν;

 2. Kαι ακαρτερει και ακαρτερει
  ομως πουθενα το φερυ
  πολυ δυνατο το αγερι
  στου Ιόνιου τα μερη…

 3. Λιμάνι Αγ. Σώστης, Πεσσάδα.
  Σε ένα «Καθαρό» τοπίο, «Ορατότης» ΜΗΔΕΝ!

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν είναι ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ.
  Κάθε σεζόν με την όποια αλλαγή του καιρού, Τουρίστες ψάχνουν απελπισμένα να δουν το Πλοίο ή να βρούν κάπου ένα τηλέφνο να ρωτήσουν κάποιον αρμόδιο “ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ
  και γιατί ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ πριν πληρώσουν οι περοσσότεροι, με ΤΑΧΙ την μετάβασή τους στο ΛΙΜΑΝΙ της Πεσσάδας (αφού δεν υπάρχει τακτική δημοτική συγκοινωνία).
  Και η “ταρίφα” από όπου και να είναι η “αφετηρία” τους δεν είναι λιγότερη των 15-20 ευρώ. Μετά φεύγει το ΤΑΧΙ και για τους “ταξιδεύοντες” μόλις αρχίζει μια ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ και μη προγραμματισμένη ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΑ!
  Χρόνια τώρα.
  Δικαιολογίες ΠΟΛΛΕΣ….
  Μα όσο ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ να έχει η Πάρεδρος της Τοπικής Κοινότητας, να τρέξει για να «κατευθύνει» τους ταξιδιώτες,
  α) δεν μπορεί να είναι ΠΑΝΤΑ, ΠΑΝΤΑΧΟΥΝ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΛΗΡΩΝ και
  β) Ούτε αυτή, ούτε κανείς άλλος πολίτης της Πεσσάδας, με όλη την ευγενή διάθεση να προσφέρουν την όποια βοήθεια, δεν έχουν τις ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ να “υποκαθιστούν” τις ΑΡΧΕΣ.
  Διότι: ΠΟΙΟΣ από αυτούς έχει την ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ να ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ τους ταξιδιώτες ΑΝ το επόμενο δρομολόγιο ή το αυριανό θα ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ κανονικά;

  ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ

  Υπάρχουν ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ, όπως:
  α) Της Κοινοπραξίας που έχει το πλοίο και την Άδεια του ΥΝ για την αποκλειστική εκτέλεση πλόων Ε/Γ-Ο/Γ στη γραμμή Αγ. Σώστης, Πεσσάδος-Αγ. Νικόλαος, Ζακύνθου.
  Χαρακτηριστικά: Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ μία ΕΝΔΕΙΞΗ-Πινακίδα που να αναφέρει τουλάχιστον τα στοιχειώδη, όπως: Τηλ. Λιμεναρχείου, Τηλ. Κοινοπραξίας, Δρομολόγια Πλοίου.

  β) Του Λιμενικού Ταμείου για την μη επισήμανση ανωτέρω ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΩΝ!

  γ) Της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων, που ωσαύτως δεν έχουν εκδηλώσει ΔΙΚΕΣ τους ενέργειες για ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ στους ανωτέρω φορείς, καθώς και ΔΙΚΕΣ τους ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ που να έχουν προβεί σε ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ με τα αντίστοιχα δικά τους τηλέφωνα.

  δ) Του “Σύλογου”(;), “Ένωσης(;)” των ΤΑΧΙ που δεν έχουν ΕΠΙΣΗΣ καμία ΕΝΔΕΙΞΗ-ΠΙΝΑΚΙΔΑ με τα τηλέφωνά τους (και των αντίστοιχων “ΡαδιοΤΑΧΙ).

  ε) Της Ένωσης Ξενοδόχων-Τουριστικών Καταλυμάτων, που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.

  ζ) Τους ΌΠΟΙΟΥΣ λοιπούς Φορείς (Δημοσίου ή Ιδιωτών) που αγνοώντας παραλείπω να καταγράψω….

  Η ΕΥΘΥΝΗ ΒΑΡΥΝΕΙ ΕΠΙΣΗΣ και τον Δήμο Κεφαλονιάς.
  Ειδικότερα, τον Αντιδήμαρχο Ε. Κεκάτο, υπεύθυνο για τον Τομέα Τουρισμού-Πολιτισμού!
  Αγαπητέ κε Αντιδήμαρχε, καίτοι μια στάλα δρόμος η κατοικία σας από το υπόψη Λιμάνι, ΔΕΝ έχει πέσει στην αντίληψή σας, ότι ΥΠΑΡΧΕΙ μια σημαντική επίσης Πύλη Εισόδου/Εξόδου από την Κεφαλονιά, όπου με ανωτέρω ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ-ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ όλων των ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ Φορέων, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ τους Τουρίστες Επισκέπτες μας ώς PERSONA NON GRATA?

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο