Παρουσίαση των έργων στη πόλη του Αργοστολίου από τον Αντιδήμαρχο Διονύση Λυκούδη (videos)

To όραμα της ανάπλασης του κέντρου της πόλης του Αργοστολίου παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο κ. Διονύσης Λυκούδης με την ιδιότητά του ως Αντιδήμαρχος Αργοστολίου.

Το σχέδιο ανάπλασης περιλαμβάνει δυο άξονες : τον άξονα από τη Γέφυρα Δεβοσέτου, Λαχαναγορά, άγαλμα Καββαδία έως Μαϊστράτο και τον άξονα του κέντρου της πόλης με την ανάπλαση της οδού Π. Βαλλιάνου , της Πλατείας , της 21ης Μαϊου και μέρος της οδού Ριζοσπαστών από την Πλατεία έως την Ι. Μομφεράτου.

 Στην παρουσίαση των έργων ο Αντιδήμαρχος τόνισε με έμφαση «Τα έργα της ανάπλασης δεν μπορούν να περιμένουν κανέναν. Είμαστε αποφασισμένοι να τα υλοποιήσουμε παρά την κριτική και τον πόλεμο που έχουμε δεχτεί. Παρά το γεγονός ότι οι αντίπαλες παρατάξεις έλεγαν ότι είναι ένα όνειρο της παράταξης Παρίση, που δεν θα μπορούσε να γίνει ποτέ. Ηρθε, όμως, η ώρα της αλήθειας και όσα γίνονται θα είναι λίγο δύσκολα για εκείνους που κινδυνολογούσαν από το 2013 μέχρι σήμερα γιατί, πλέον, τα έργα ξεκινούν. Για την ακρίβεια, έχουν ήδη ξεκινήσει τα έργα και απλά είχαν διακοπεί για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας τη θερινή περίοδο»

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να παραδοθούν τα έργα στους Αργοστολιώτες και στους επισκέπτες του Αργοστολίου στις 15 Ιουνίου 2017. Τα οικονομικά προβλήματα μπορεί να δημιουργήσουν ίσως προβλήματα, είπε ο κ. Λυκούδης, όμως “η δημοτική αρχή έχει κάνει το προγραμματισμό της και θα τα καταφέρουμε”.

Τα υλικά τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στις αναπλάσεις θα συμβάλουν στην ποιοτική αναβάθμισης της αισθητικής της περιοχής , κυρίως του ιστορικού κέντρου.Με άσπρο γρανίτη το μεγαλύτερο μέρος της πλατείας και η οδός Π. Βαλλιανου. Με μαύρο οι πεζόδρομοι γύρω από την Πλατεία. Ενώ το επάνω μέρος της πλατείας θα είναι με καφέ γρανίτη.

Η χωροταξική αναμόρφωση της Πλατείας και οδου Π. Βαλλιάνου

 • Σύμφωνα με το σχέδιο ανάπλασης η Πλατεία θα “κατέβει” 80 πόντους αλλά υπάρχει πρόβλεψη για τα όμβρια ύδατα.
 • Δεν θα επαναλειτουργήσουν   περίπτερα επί της Πλατείας, θα δοθεί χώρος σε άλλο σημείο εκτός Πλατείας.
 • Τα ΤΑΧΙ θα έχουν αφετηρία το άνω μέρος της Πλατείας (Παιδική χαρά).
 • Θα καταργηθούν οι φωτεινές ταμπέλες των καταστημάτων γύρω απο τη Πλατεία
 • Θα υπάρξει κρυφός φωτισμός στη Πλατεία
 • Στη Παναγή Βαλλιάνου δεν θα υπάρχει χώρος πάρκιγκ . Οι υπάλληλοι θα πρέπει να παρκάρουν στο πάρκιγκ του Λιμεναρχείου.

Προσφυγή στο ΣτΕ

Οσο αφορά το έργο της Πλατείας Βαλλιάνου ο κ. Αντιδήμαρχος αποκάλυψε οτι ιδιοκτήτης επαγγελματικού χώρου πέριξ της Πλατείας ‘εκανε στο Συμβούλιο Επικρατείας αίτηση αναστολής του έργου.  Η ένσταση του επιχειρηματία εστιάζεται στο ποδηλατόδρομο που υπάρχει στο σχέδιο, η ένσταση μπορεί να έχει σαν συνέπεια την αναστολή του έργου έως την απόφαση του ΣτΕ, μια καθυστέρηση 30-40ημερών στην έναρξη και βεβαίως στη λήξη του έργου. Ο επιχειρηματίας βρισκόταν στο γραφείο του Αντιδημάρχου και είχε προηγηθεί συζήτηση μεταξύ τους για την επίλυση του προβλήματος εξωδικαστικά αλλά είναι σχεδόν αδύνατον να αλλάξουν τα σχέδια της Πλατείας καθώς έχουν δημοπρατηθεί.

  Στη παρουσίαση των  έργων εκ μέρους των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου συμμετείχε ο κ. Γεράσιμος Φιλιππάτος.

  √ Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη από το μικρόφωνο του Σάκη Βούτου, εδω (ΚΛΙΚ)

Φωτογραφίες απο τη συνέντευξη..

Videos με αποσπάσματα απο τη συνέντευξη

SHARE

9 Σχόλια

 1. Ο γρανίτης αν δε το ξέρει ο κύριος Λυκούδης είναι καρκινογόνος. Στην Αμερική έχει απαγορευτεί χρόνια πριν.
  Δηλαδή η πλατεία που ήταν ένα ωραίο μέρος, ξεκούρασης, διασκέδασης και ψυχαγωγίας μετατρέπεται αμέσως σε πηγή καρκινογόνα. Που θα παίζουν τα παιδιά, γιατί οι Κεφαλονίτες και οι τουρίστες θα πρέπει να είναι υποχρεωμένοι να αναπνέουν αφού αυτά που βγάζει ο γρανίτης θα διασκορπίζονται στην ατμόσφαιρα;
  Μια καρκινογόνα κεντρική πλατεία.
  Δημοτική Αρχή σας ευχαριστούμε. Να σαστε καλά και εις ανώτερα.

  • Πρέπει να είναι σχέδιο για να μας ξαποστείλουν και να βγαίνουν για πάντα!

  • Επειδή αναφέρεστε σε ένα πολύ σοβαρό θέμα, θα σας παρακαλούσα να μας κοινοποιήσετε επίσημο έγγραφο/νόμο/διάταξη των ΗΠΑ που αναφέρει την σχετική απαγόρευση.
   Δεν έχω καμία σχέση με την Δημοτική Αρχή, ΑΠΛΑ ενδιαφέρομαι ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ για την ΑΛΗΘΕΙΑ, επειδή στο κατωτέρω link υπάρχει σχετική ΔΙΑΨΕΥΣΗ περί καρκινογόνου γρανίτη κλπ.
   Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
   http://www.hellenic-granite.gr/gr/content/44

   • για αυτο μ’ αρεσεις γιατι τα ψαχνεις ολα κατα το πως ειναι η αληθεια και η πραγματικοτητα και οχι λογια του αερα.

 2. ΑΓΑΠΗΤΟ KEFALLONIA PRESS Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΩΝ ΚΑΙ Η 21 ΜΑΙΟΥ ΔΕΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΝΤΑΙ. Η ΛΑΘΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΧΕΤΕ Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕΙ!!!! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΑΤΙΑ ….

 3. ΝΑΙ ΟΡΕΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΔΕΟΥΤΕΛΟ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΣΙ ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΤΟΥ.ΚΑΛΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑ ΝΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥΝΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΘΑ ΤΑΧΕΙ ΑΠΑΝΟΥ ΣΤΗ ΜΠΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ.ΕΤΟΤΕΝΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ…..ΟΤΑ ΘΑΧΕΙ ΑΝΑΚΑΤΩΣΕΙ ΟΥΛΗ ΤΗ ΖΩΗ ΤΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΚΙ Η ΒΛΑΣΤΗΜΙΑ ΘΑ ΠΙΕΝΕΙ ΣΥΓΝΕΦΟ…….ΕΔΕΠΑ ΘΑΜΑΣΤΕΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΓΙΟΝΑΡΟΥΜΕ ΚΛΑΙΟΝΤΕΣ ΑΦΕΝΤΕΣ ΜΟΥ……………

 4. 15000 T.M ΠΕΡΙΠΟΥ X 60 € ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΓΟΡΑ ΓΡΑΝΙΤΗ 900.000€ Χ 20%=180.000€ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΛΕΓΟΝΤΑΣ! ΣΥΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΣΥΝ ΑΔΡΑΝΗ ΥΛΙΚΑ ΤΟΣΑ .ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΟΣΟ????

 5. Ωραία τα πεζοδρόμια, οι γρανίτες, τα παγωτά και τα περίπτερα..
  Με την πολεοδόμηση της Λάσσης που ταλαιπωρεί τους κατοίκους 30 χρόνια τι θα κάνετε?
  Αυτό δεν είναι πρόβλημα για το Αργοστόλι?
  ΥΓ. Μετά την ερώτηση στην βουλή για το θέμα της Λάσσης το 2011 από τους ανεξάρτητους τότε βουλευτές Δημαρά και Οικονόμου ξαναέγινε ερώτηση από το ποτάμι.
  Στις πόσες ερωτήσεις θα βρεθεί λύση??

  • Αγαπητέ Μάκη,
   Θέτεις ένα μεγα ζήτημα για τον τόπο μας που δυστυχώς ταλαιπωρεί γενιές.
   Ελπίζω πια να σταματήσει η κοροϊδία και να επικρατήσει η λογική κι όχι τα συμφέροντα.
   Αλήθεια, το έχουν εξετάσει οι αρμόδιοι τόσο καλά ώστε να είναι σίγουροι ότι το καλύτερο κομμάτι του νησιού μας δε θα φέρει κέρδη και σε αυτούς από την πολεοδόμηση?
   Δεν καταλαβαίνω και τους υπόλοιπους ντόπιους ενδιαφερόμενους. Ενωμένοι και αποφασισμένοι, μπορούμε να το διεκδικήσουμε! Δεν μπορούν πια οι ολιγάρχες να κάνουν κουμάντο στις ζωές μας!!
   Μετά τιμής

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο