Άκης Τσελέντης: Ο σεισμός στην Ιταλία, δεν επηρεάζει την Ελλάδα

Καθησυχαστικός ως προς το ενδεχόμενο ενός νέου μεγάλου σεισμού στην Ιταλία εμφανίζεται ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης. Εκτιμά πως τα 6,5 Ρίχτερ που “χτύπησαν” τη γειτονική χώρα ολοκλήρωσαν μια δραστηριότητα η οποία ξεκίνησε από τον Αύγουστο.

Μιλώντας στο newsit.gr, ο καθηγητής ανέφερε:

«Ήταν το τρίτο κομμάτι ενός μεγάλου ρήγματος το οποίο είχε ξεκινήσει να σπάει από τις 24 Αυγούστου», λεει χαρακτηριστικά ο κ. Τσελέντης και επισημαίνει πως διαψεύστηκαν όσοι το καλοκαίρι έλεγαν πως μετά απο 24 ημέρες πέρασε ο κίνδυνος ενός νέου μεγάλου σεισμού.

Παράλληλα, ο κ. Τσελέντης ξεκαθαρίζει πως ο σεισμός στην Ιταλία δεν επηρεάζει τη σεισμική δραστηριότητα στον ελλαδικό χώρο, καθώς πρόκειται για εντελώς διαφορετικά τεκτονικά καθεστώτα επαναλαμβάνοντας, ωστόσο, τη θέση του για την πιθανότητα εκδήλωσης ενός ισχυρού σεισμού στη χώρα μας.

SHARE

Σχόλιο

  1. Κακά σημάδια αυτά που συμβαίνουν στην Ιταλία …. Προειδοποίηση είναι όλα αυτά για ότι πρόκειται να συμβεί ….. O άνθρωπος , ο άπληστος έχει ξεφύγει , χωρίς να καταλαβαίνει πόσο μικρός είναι. 30-10-2016

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο