Σε αυτά τα χωριά της Κεφαλονιάς κάτοικοι δικαιούνται έως 600 ευρώ επίδομα

Έως και 600 ευρώ επιδότηση δικαιούνται όσοι καταθέσουν αιτήσεις για την «Εισοδηματική Ενίσχυση Οικογενειών Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών».

Δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών-μελών της Ε.Ε., των οποίων τα μέλη κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, όπως αυτές ορίζονται από την οδηγία 85/148/ΕΟΚ.

Ως “οικογένεια” θεωρούνται: οι σύζυγοι μόνο ή και με τέκνα ( ανήλικα ή ενήλικα) που βαρύνουν φορολογικά το δικαιούχο-αρχηγό οικογένειας.

Το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται:

 • Σε εξακόσια (600,00€) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00€) ετησίως και
 • Σε τριακόσια (300,00€) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00€) και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (4.700,00€).

Δικαιολογητικά

 1. Βεβαίωση του Δημάρχου του τόπου κατοικίας του δικαιούχου, από τη οποία προκύπτει η επί διετία τουλάχιστον συνεχής διανομή του σε συγκεκριμένη ορεινή και μειονεκτική περιοχή της Οδηγίας 85/148/ΕΟΚ. Θα γράφεται η συγκεκριμένη κοινότητα κατοικίας.
 2. Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έτους 2016 για εισοδήματα έτους 2015)
 3. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 του δικαιούχου, περί της μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά για την ίδια οικογένεια για το ίδιο έτος.
 4. Αντίγραφο της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου όπου αναγράφεται o IBAN του τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου ή βεβαίωση της τράπεζας για το IBAN.
 5. Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή διαβατηρίου του δικαιούχου.

Oι αιτήσεις για το επίδομα  έτους 2016 γίνονται σε συγκεκριμένα ΚΕΠ που έχουν καθορίσει οι δήμοι.

Για την Κεφαλονιά τα χωριά είναι :

screenshot_1 screenshot_2 screenshot_3

SHARE

8 Σχόλια

 1. τα κουλουρατα βγαζουν καλα και μεγαλα αγουρια.αμα περασεις απο το χωριο μας ελα να σου δωσουμαι μερικα.θα τα θαραπαεις.ειναι πολλη δροσιστηκα.τα τρως και δροσιζεται ενω αλλος ζωριζεται να τα μεγαλωση

 2. ΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΣΥ ΖΟΡΙΖΕΣΑΙ ΑΜΑ ΤΑ ΤΡΩΣ….ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ…

 3. αααα ξερεις βλεπω τι συνταγη .φενεται οτι εχεις δοκιμαση να τρως αγουρια με ελειολαδο.

 4. ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΤΑ ΤΡΩΩ ΣΕ ΦΕΤΕΣ….ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΑ ΤΡΩΣ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΑ ΕΚΤΙΜΑΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ…ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΤΙΣ ΚΑΒΑΤΖΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ ΣΑΝ ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ.

 5. ξεσκεπαστηκες απο μονος σου ΠΟΝΗΡΟΚΟΥΤΟΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗ.

  ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΤΡΟΩ ΑΓΟΥΡΙΑ.ΕΓΩ ΤΑ …………..ΚΑΛΕΙΕΡΓΩ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΝΩ ΝΑ ΔΡΟΣΙΣΤΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ
  ΤΗΑΧΕΙΣ ΦΑΗ ΑΓΟΥΡΙ ΜΕ ΤΙ ΣΕΣΟΥΛΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΣΤΑ ΟΥΛΟΥΡΑΤΑ.

  ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΣΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΡΩΣ ΑΓΟΥΡΙΑ .ΔΗΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ.

  ΕΜΕΝΑ ΜΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ.ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΟΚΟΥΤΟΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗ . ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΤΑ ΑΓΟΥΡΙΑ.

  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΣ ΑΓΟΥΡΙΑ.ΣΟΥ ΣΙΝΙΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΤΟΥ ΜΑΙΣΕΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ.
  ΚΑΤΙ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΓΡΑΜΑΤΑ ΕΜΑΘΑ ΠΟΛΛΑ.
  ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΓΟΥΡΡΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΖΗΜΙΑ.ΓΙΑΔΑΥΤΟ ΕΧΕ ΤΑ ΜΕΝΤΕ ΣΟΥ.

 6. ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗΚΕΣ ΚΡΥΦΟΛΟΥΓΚΡΑ….ΓΙ’ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ, ΤΑ ΚΡΑΤΑΓΕΣ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ, ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΠΑΘΕΣ ΕΣΥ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ….ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ…ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ.
  ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ” ΠΟΜΗΡΟΚΟΥΤΟΚΕΦΑΛΟΝΙΤΕΣ” ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΟΥ.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο