ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ – Αντιδήμαρχος Δ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ: Οι 8 αλήθειες για τα μπάζα …. και τα έργα στο Νησί μας

Είναι λυπηρό που με αυτή την ανακοίνωση-παρέμβαση μέρες Χριστουγέννων υποχρεώνομαι σε μία δημόσια αντιπαράθεση προκειμένου να αποκατασταθεί  η αλήθεια και επιτέλους οι «καλικάντζαροι» να μην μπορούν να εισέλθουν στα σπίτια μας ούτε από τις καμινάδες.

Έχει αναπτυχθεί λοιπόν, τις τελευταίες μέρες στο νησί μας, ένα σάπιο και ξεπερασμένο πολιτικό σύστημα από παλαιοπαράγοντες της πολιτικής μας ζωής, αποτυχημένους και διωγμένους διά της ψήφου του λαού μας από το πολιτικό προσκήνιο, οι οποίοι προσπαθούν «με νύχια και με δόντια» να κρατήσουν την Κεφαλονιά αγκυροβολημένη στο παρελθόν, εμποδίζοντας με ανήθικους τρόπους να εξελιχθούν τα έργα που με αγώνα και θυσία η Δημοτική Αρχή εκτελεί.

Αφού λοιπόν απέτυχαν να σταματήσουν τα έργα με τις ανώνυμες, θλιβερές, πρωτόγνωρες και ανήθικες καταγγελίες… τώρα με τη μέθοδο της αναμόχλευσης παθών ενός ανόητου τοπικισμού, προσπαθούν με ψεύδη και παραπληροφόρηση να ξεσηκώσουν το Ληξούρι με αιτία τα δήθεν μπάζα της Πλατείας Αργοστολίου που θα μεταφερθούν εκεί.

Μάλιστα, θεωρώντας ότι απευθύνονται σε ανεύθυνους και ανόητους Κεφαλλονίτες λένε και γράφουν ότι θα μεταφερθούν στο Ληξούρι 300 φορτηγά με μπάζα στην περιοχή του Αγίου Αντωνίου.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!!!

ΑΛΗΘΕΙΑ 1η

Τα ανακυκλωμένα μπάζα της πλατείας Αργοστολίου είναι 560 κυβικά (8.000 τετραγωνικά μέτρα χ 0,07 πάχος της πλάκας=560 κυβικά μέτρα. Τα 560 κυβικά μέτρα διαιρούμενα διά 20 κυβικά μέτρα που μεταφέρει κάθε φορτηγό είναι περίπου 28 φορτηγά). Άρα μιλάμε για 28 φορτηγά και όχι 300 που το σάπιο πολιτικό σύστημα παραπληροφορεί την τοπική κοινωνία

ΑΛΗΘΕΙΑ 2η

Τα 28 φορτηγά μπάζα δεν πρόκειται να τοποθετηθούν στον Άγιο Αντώνιο του Ληξουρίου, απλώς εκεί απαιτούνται  5 ημέρες επεξεργασίας( δηλαδή το σπάσιμό τους προκειμένου να γίνουν απλά χαλίκι), ενώ μαζί με αυτά θα επεξεργαστούν και τα υπάρχοντα από τις κατεδαφίσεις μπάζα της περιοχής που αν αυτό δε συμβεί θα μείνουν εκεί αιωνίως.

ΑΛΗΘΕΙΑ 3η

Ο Δήμος έχει δημοπρατήσει το έργο της ασφαλτόστρωσης της παραλίας του Ληξουρίου από την γέφυρα μέχρι τα Λεγάτα. Το έργο δεν ξεκινάει γιατί υπάρχει πρόβλημα που θα τοποθετηθεί και που θα επεξεργαστεί η παλαιά άσφαλτος που θα αφαιρεθεί.

Αν λοιπόν, για λίγες μέρες, δεν λειτουργήσει ο γνωστός πλέον σπαστήρας στον Άγιο Αντώνιο, αυτό το έργο, αλλά και οποιοδήποτε άλλο, θα σταματήσει ή όχι;

ΑΛΗΘΕΙΑ 4η

Τα ανακυκλώσιμα μπάζα του Αργοστολίου είναι 560 κυβικά και άρα 28 φορτηγά.

Γιατί το σάπιο πολιτικό σύστημα δεν κατήγγειλε και δεν διερωτήθηκε που πήγαν τα εκατοντάδες κυβικά μπάζα από το λιμάνι του Ληξουρίου, έργο που εκτελεί η Ελληνική Πολιτεία και όχι ο Δήμος;

Που πήγαν τα μπάζα από τις οδοποιίες στο Ληξούρι και από όλα τα άλλα έργα στο νησί μας;

Είναι σαφές ότι στόχος δεν είναι τα 28 φορτηγά αλλά η Δημοτική Αρχή, και η μικρόνοη μικρότητά τους δεν αντιλαμβάνεται ότι πλήττοντας το Δήμο, πλήττουν τον ίδιο τους τον τόπο.

Δυστυχώς όμως στο μυαλό τους δεν είναι να πάει το νησί μπροστά αλλά με ποια «αλχημεία» θα επανέλθουν στην τοπική εξουσία, έστω και διαμέσου καταστροφικών-για τον τόπο-ενεργειών.

ΑΛΗΘΕΙΑ 5η

Οι δήθεν «Ληξουριομάχοι» που θεωρούν καταστροφή για την Παλική 28 φορτηγά με πλάκες τσιμέντου, είναι οι ίδιοι που κατήγγειλαν στο παρελθόν το Δήμο στις Κρατικές Υπηρεσίες ότι παράνομα φτιάχνει το Α΄ Δημοτικό, ότι παράνομα ασφαλτόστρωσε δημοτικούς δρόμους στο Ληξούρι (δρόμος πλατείας), ότι παράνομα φτιάχτηκε ο Άγιος Σπυρίδωνας και άλλα πολλά , ενώ είναι πίσω από κάθε ενέργεια ακύρωσης οποιασδήποτε προσπάθειας για την πρόοδο του τόπου.

Αλήθεια, μπορεί κανείς να ρωτήσει τους δήθεν «Ληξουριομάχους», σε λίγο που θα αλλάξουμε στο Ληξούρι 10 χιλιόμετρα αμιαντοσωλήνες από το δίκτυο της πόλης, που θα πάει ο παλιός αμίαντος;

Ή μήπως πρέπει να μη γίνει καθόλου το έργο;

Εκτός, αν μετά από την μεταφορά των σωλήνων στο Αργοστόλι πρέπει να ξεσηκωθούν οι Αργοστολιώτες και να μη δεχθούν τα ανακυκλώσιμα του Ληξουρίου κ.ο.κ. αφού γνωρίζουν καλά ότι ο ΧΥΤΑ του νησιού μας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί γι’αυτό το σκοπό.

Με τέτοιες λογικές και φτηνούς λαϊκισμούς η πατρίδα μας δεν πρόκειται ποτέ να οδηγηθεί στο μέλλον

ΑΛΗΘΕΙΑ 6η

Στην Κεφαλονιά πλέον υπάρχουν δύο πολιτικές δυνάμεις.

Η μία είναι αυτή που θέλει να στείλει την Κεφαλονιά στο μέλλον.

Η άλλη είναι μία πολιτική δύναμη που απαρτίζεται από συμπολίτες μας που μετρώνται στα δάχτυλα των χεριών μας η οποία, άλλοτε με ανώνυμες καταγγελίες και άλλοτε με ξεπερασμένες μεθόδους κοινωνικού αυτοματισμού και «αρρωστημένων» τοπικιστικών αντιπαραθέσεων του παρελθόντος, προσπαθούν να κρατήσουν το νησί στάσιμο.

Η κοινωνία μας πλέον τους γνωρίζει με τα μικρά τους ονόματα και θα τους κατατάξει εκεί που πρέπει.

Τέλος να αναφέρω με την ευκαιρία τα εξής:

ΑΛΗΘΕΙΑ 7η

Στο Ληξούρι από το Δήμο:

 1. Ολοκληρώθηκε το Α΄ Δημοτικό Σχολείο
 2. Ολοκληρώθηκε το Ενυδρείο
 3. Ασφαλτοστρώνεται το παραλιακό μέτωπο της πόλης
 4. Αποκαθιστώνται τώρα όλες οι ζημιές στους κοινόχρηστους χώρους (Πλατεία-Γρηγορίου Λαμπράκη)
 5. Πλακοστρώνεται το Πόρτο
 6. Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου δημοπρατούνται οι μελέτες και τροχοδρομούνται τα έργα αποκατάστασης του παλιού Δημαρχείου και του Θεάτρου της πόλης
 7. Είναι προς ένταξη στην Περιφέρεια, η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων της πόλης για ολόκληρο το δίκτυο ύδρευσης.

Αυτά, βεβαίως, είναι μόνο η αρχή μιας πορείας για ένα νέο Ληξούρι αφού έπονται στην συνέχεια τα μεγάλα έργα των 5.000.000 ευρώ που θα εκτελεστούν σε συνεργασία με την Περιφέρεια τους επόμενους μήνες.

ΑΛΗΘΕΙΑ 8η

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ:

 1. Ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση όλου του δικτύου αμιαντοσωλήνων και έχουμε νέο, σύγχρονο και ασφαλές δίκτυο
 2. Ολοκληρώνεται και εγκαινιάζεται το Μάρτιο το Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου
 3. Εντάχθηκε και δημοπρατείται το εργοστάσιο επεξεργασίας του νερού που, μαζί με το νέο δίκτυο, δημιουργεί τις συνθήκες ώστε να μπορέσουν οι Αργοστολιώτες να πιουν νερό για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης από το δίκτυο
 4. Εκτελούνται τα έργα της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας, της παραλιακής ζώνης, της οδού Π. Βαλλιάνου
 5. Δημοπρατείται άμεσα η ανάπλαση της περιοχής της Κυανής Ακτής (άγαλμα Καββαδία, κρουαζιερόπλοια, Μαιστράτο) και έτσι αλλάζει κυριολεκτικά όψη η θαλάσσια είσοδος της πόλης και του νησιού
 6. Δρομολογείται η έναρξη εργασιών ανάπλασης της οδού Ριζοσπαστών και της οδού 21ης Μαίου για την επόμενη χειμερινή σεζόν.
 7. Τοποθετήθηκαν αυτή την εβδομάδα πιλοτικά στο Αργοστόλι, οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι σκουπιδιών, έργο που μετατρέπει την πόλη σε σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.
 8. Άλλαξε όλος ο φωτισμός του παραλιακού μετώπου, από το γήπεδο μέχρι το Μαϊστράτο, με νέα φωτιστικά LED, λύνοντας ένα χρόνιο πρόβλημα φωτισμού στον κεντρικότερο άξονα της πόλης ενώ έπεται και συνέχεια.

Μετά από όλα αυτά αλλά και δεκάδες άλλα μικρά και μεγάλα έργα που εκτελεί ο Δήμος σε μία δύσκολη δημοσιονομικά εποχή, νομίζω ότι είναι μία καλή απάντηση γιατί το σάπιο, σκουριασμένο και ξεπερασμένο πολιτικό σύστημα δίνει την τελευταία του μάχη με τις ανώνυμες καταγγελίες και τα 28 φορτηγά με τις «γεμάτες πυρηνική ενέργεια» τσιμεντόπλακες της πλατείας Αργοστολίου.

Σε κάθε περίπτωση οι ευχές μου για καλές γιορτές και καλή χρονιά σε όλους τους συμπολίτες μου, εύχομαι να συνοδέψουν και αυτούς!!!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Με εκτίμηση

Διονύσης Λυκούδης

Αντιδήμαρχος

33 Σχόλια

 1. Αμα τελειώσεις το έργο σφύρα μου. Θα σε τυλίξουν σε μια κόλλα καταγγελίας κατακαημένε… που έβγαλες σεργιάνι την μπουλντόζα σήμερα για μόστρα.

 2. Με εντολή ψυχιάτρου για να τονωθούν οι καταστηματάρχες της πλατείας ήταν η σημερινή εμφάνιση της μπουλντοζας στη πλατεία; Που βλέπουν τα μαγαζιά τους κλειστά τόσο καιρό και έργο δεν βλέπουν; Και από αύριο αρχίζουν οι αργίες των Χριστουγέννων ή θα εργάζεται ο έρημος ο μπολντοζιέρης και τις αργίες ;

 3. ΧΑ ΧΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ…….ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Η Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ(ΣΥΡΙΖΑ ΟΛΕ)

 4. Κοντέ δεν είσαι μόνο κοντός στο ύψος,είσαι και σε προσωπικότητα,ότι και να πεις ένα ξέρουμε,ότι κάνεις δε το κάνεις για το τόπο αυτό αλλα καθαρά για το δικό σου συμφέρον και τη πάρτη σου.Φαντασμένο πολυκαιρισμένο παγώνι στις τελευταίες του προσπάθειες να μοστραρηθεί! Άααασε λοιπόν τα δήθεν βαρύγδουπα λόγια!

 5. Με κλειστή εναέρια γέφυρα θα γίνει η ζεύξη Δήμου Περιφέρειας.Που θα καταλήξει αυτός ο μεγάλος έρωτας ? Και ποιός θα πληρώσει το μάρμαρο?

 6. Από πότε το πάχος της πλάκας είναι 0.007 του μέτρου, δηλαδή 7 χιλιοστά;;

 7. Ούτε αριθμητική δεν γνωρίζεις ρε λεβεντιά καμαρωτή και κάνεις και τον ξεραόλα. Μετά το 4 είναι ….το 5 και όχι το 6 ! Αλήθεια 5 ….δεν υπάρχει ! Και μόνο αυτό σε συνάρτηση με το ακατάσχετο υβρεολόγιο σου αραδιάζεις αρλούμπες που το μόνο που δείχνουν είναι το μέγεθος του πανικού σου. Εσύ παιδί του πιο φαύλου παρελθόντος που ακόμα και τώρα εξαγοράζεις τις μεταθέσεις φαντάρων που έκανες με τον πολιτευτάκια τον αδελφό σου (τον Μπάκη) σαν εξαπτέρυγα του Άκη (το τρόφιμο του Κορυδαλλού Τζοχατζόπουλο ντεεε που σας περιμένει όλη την παρέα με ανοιχτές τις αγγάλες…..) έχεις το θρασσος να λες ότι εκφράζεις αυτούς που θέλουν να στείλουν την Κεφαλονιά στο μέλλον και να θεωρείσε …..(τρομάρα σου) το νέο.

 8. Εχει δίκιο ο αποπάνω.Λάθος οι υπλογισμοί του κ.Λυκούδη.Οι πλάκες είναι 7 εκατοστά 0,07 και όχι 7 χιλιοστά 0,007.Δηλαδή τα μπάζα είναι τουλάχιστον 5600 κυβικά.
  Γιατί δεν σηκώνει μόνο πλάκες η μπουλντόζα αλλά και χώματα.
  Αρα τα φορτηγά είναι τουλάχιστον 280.

 9. Αλήθειες ; Από ποιόν; Ευχαριστώ δεν θα πάρω….
  Ειναι σαν το “θωρακισμένο έργο της πλατείας” και κάνουν μπάμ από μακριά.

  Κάτι είπε ο ανώνυμος πιο πάνω για τα κυβικά των μπάζων,
  ο κ. Τζωρτζάτος είπε ότι δεν έχουν βάλει στον προυπολογσιμό τα φώτα της κυανής ακτής, που εδώ τα βλέπω σαν έργα,
  από εδώ και δύο χρόνια είναι έτοιμο το ενυδρείο αλλά δεν ανοίγει την πόρτα του,
  τώρα δεν ξέρουν πού να βάλουν την παλιά άσφαλτο της παραλίας, ενώ γιά το άλλο κομμάτι της παραλίας που αποτελεί συνέχεια, την παλιά άσφαλτο δεν την πήγαν πουθενά, αφού την νέα άσφαλτο την έρριξαν από πάνω.
  Μας μιλάει για την αποκατάσταση των ζημιών στην Γρ Λαμπράκη, μια αίσχιστη επισκευή 100,000 ευρώ άκουσον άκουσον, όταν η ίδια μελέτη είχε βγεί για 28.000 ευρώ. Κοινώς μας δουλεύουν. Οι υπόλοιπες 72.000 που πήγαν;;;;;;;;
  Να δούμε που θα πάει τους αμιαντοσωλήνες που θα αντικατασταθούν απο το δίκτυο του νερού.
  Οταν μας λέει για μεγάλα έργα 5.000.000 γιατί από αυτά δεν αφαιρεί το 1.600.000 που είναι τα λεφτά του Νοσοκομείου; Για δημιουργία εντυπώσεων;
  Τους υπόγειους κάδους άλλες περιοχές τους έχουν εδώ και χρόνια, δεν είναι και κατόρθωμα το ότι θα τους έχουμε και εμείς.
  Οταν για να φτιάξει το Μαίστράτο που είναι το σπίτι του απέναντι και την Λαχαναγορά εξανέμισε τα λεφτά του λιμενικού ταμείου, μήπως πρέπει να του πούμε και μπράβο που άφησε ένα ταμείο χωρίς ευρώ για να καλωπίσει το Αργοστόλι και άφησε τα λιμάνια γεμάτα προβλήματα;
  Ξέχασε ότι τά λεφτά υπάρχουν ακόμη και για την Ιθάκη;
  Κεφαλονιά δεν είναι μόνο το Αργοστόλι και το Ληξούρι, οι υπόλοιπες περιοχές που βρίσκονται στον χάρτη;
  Και βέβαια όλα αυτά αν υποθέσουμε ότι οι ασκήσεις επι χάρτου που τις ακούμε επί 7 χρόνια θα υλοποιηθούν.
  Εφτά χρόνια αυτή η δημοτική αρχή τι έκανε; Για το νταμάρι της Παλικής γιατί δεν μας λέει τίποτε; Ντρέπεται να μας πεί ότι το μοναδικό γήπεδο της περιοχής το έκανε νταμάρι; Τα χώματα του λιμανιού τώρα τα θυμήθηκε;
  Ακουσε κ. Λυκούδη δεν πιστεύω τίποτε από όσα λες. Δεν μου έχεις δώσει δείγματα ότι νοιάζεσαι για το Ληξούρι γιατί έχεις να νοιαστείς για έργα στην περιοχή από όταν είχες τον αδελφό σου υποψήφιο και έκανε περιοδείες. Και τώρα νοιάζεσαι για να περάσεις το νταμάρι ευκολότερα, γιατί σε ¨καινε ” πολύ τα μπάζα της πλατείας του Αργοστολιού.
  Δεν σε νοιάζει ούτε για το λιμάνι ούτε για τίποτε, γιατί το αγκυροβόλιο των Λεγατάτων είναι κομάτια και ο κόσμος σκοτώνεται και ούτε καν το μελετάς. Ούτε καν ξέρεις πως υπάρχει και πως έχει προβλήματα. Αν σε ένοιαζε και σένα και τον αντιδήμαρχο δεν θα παίρνατε και την πλωτή που υπήρχε εκεί και εξυπηρετούσε τους ψαράδες.
  Να σταματήσω καλύτερα εδώ γιατί θα σου γράφω μέχρι αύριο και σταματημό δεν θα έχει, από τα έργα μέχρι και την καθαριότητα.
  Ασε με λοιπόν και μην με κολάσεις μέρες που είναι. Τα είπες. όσοι είναι παλαβοί ας σε πιστέψουν.

 10. Kύριε Λυκούδη,
  υπάρχουν προμετρήσεις για τα μπάζα στις μελέτες των 3 έργων. Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Γιατί δεν βγάζεις στη δημοσιότητα τις θεωρημένες σελίδες των επίσημων Μελετών που αναφέρονται στις ποσότητες των μπάζων;
  Γιατί;
  Με συντηρητική μέτρηση των επιφανειών που αφορούν οι 3 αναπλάσεις από την εφαρμογή Google Earth και με μέσω βάθος σκαψίματος 0,4 έως 0,5 μέτρα, τα μπάζα βγαίνουν 4.500 χιλιάδες κυβικά μέτρα!!!
  Βγάλε λοιπόν αύριο στη δημοσιότητα τις επίσημες προμετρήσεις των μελέτων! Σε προκαλώ.
  Δε θα τολμήσεις ….
  Κάτω από τις πλάκες της πλατείας οι οποίες έχουν πάχος 7 εκευτοστά και όχι 7 χιλιοστά υπάρχει στρώση παλαιού μπετόν πάχους τουλάχιστον 15 εκατοστών, και κάτω από αυτό υπάρχει χώμα ανακατεμένο με μπάζα των σεισμών του 53. Αυτά όλα πρέπει να ξηλωθούν και να φύγουν.
  Μη λες ψέματα λοιπόν στους Ληξουριώτες.

  Όσο για το ενυδρείο του Ληξουριού…. να μας πεις τί ψάρια έχει στις γυάλες???? Κουτσομούρες ή Ξιφίες χαχαχαχα
  Ποιός ταϊζει τα ψαράκια?? Ο Μοσχονάς??? χαχαχαχα

 11. Η συνέπειά σου κ΄Λυκούδη και η αλήθεια σου είναι όσα και τα 28 φορτηγά μπάζα της πλατείας.
  Με τις υγείες σου.
  Πήγαινε και εσύ στο ενυδρείο με τον Μοσχονά και μέτρα τα ψαράκια. Κάνε πολλαπλασιασμούς και διαιρέσεις για εξοικείωση. Παρεπιπτόντως μήπως έχετε βάλει εκεί μέσα την πλωτή και εγώ την ψάχνω στην θάλασσα;

 12. Δεν σε αδικώ βρε Σάκη που δεν ξέρεις αριθμητική….τότε έκανες αφισοκόλληση με το ΠΑΣΟΚ.

 13. Πράγματι κάποια λάθη του ξέφυγαν έχασε το μέτρημα στις αλήθειες, έσβησε μάλλον κάποια και έμεινε από το μέτρημα ο κουμπάρος από την ταραχή του;;;

  Σε ότι αφορά τις πλάκες και τα 0,007 που αναφέρεται του παράπεσε ένα μηδενικό παραπάνω, μάλλον 7 εκατοστά ήθελε να πει ο ποιητής. Αλλά και εγώ δεν πιστεύω ότι είναι 7 εκ. Οπότε αν υπολογίσουμε με 15 εκατοστά από τις φωτογραφίες τις πλατείας είναι αλήθεια δεν φαίνεται να είναι και παραπάνω. Άρα 8000×0.15=1.200κ.μ.
  1200/20=60 φορτηγά. Που δεν θα είναι και τόσα, μιας και υπάρχουν κενά κλπ. αλλά ας πούμε ένα μέγιστο το 60. Αν είναι 7 εκατοστά (που προσωπικά δεν το βλέπω κάτω από 10) είναι πράγματι 28 φορτηγά.

 14. Καλα τα γραφει και δεν ντρεπεται; Κεφαλονια ειναι μονο το Αργοστολι και το Ληξουρι;
  Που ακομα και εκει τοσα χρονια δημοτικη αρχη τα θεωρει επιτυχια αυτα;
  Δεν εχουν αξιωθει ουτε να φτιαξουν ενα πεζοδρομιο απο τα κρουαζιεροπλοια μεχρι το κεντρο του Αργοστολιου ακομα.

 15. Οι άλλοι πως έχουν την 5η αλήθειας, την βάλανε παραμπαστή; ή εσάς σας παράπεσε; Κάτι γίνεται εδώ πρέπει να μάθουμε την αλήθεια.

 16. αχ ρε παιδια !!! Γελασαμε και σημερα………..

 17. ΜΑ ΤΙ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟ Ο ΚΟΝΤΟΣ.
  ΔΕΙΞΕ ΜΑΣ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΒΡΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ ΤΩΝ ΜΠΑΖΩΝ. ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΛΗΞΟΥΡΙΩΤΕΣ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕΙΣ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ. ΒΡΕ ΑΘΕΟΦΟΒΕ ΕΚΘΕΤΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ. ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΓΙΑ 20 ΦΟΡΤΗΓΑ? ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΞΕΒΡΑΚΩΘΕΙΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕ. ΟΤΑΝ ΘΑ ΔΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 6000 ΚΥΒΙΚΆ ΔΗΛΑΔΉ 12.000 ΧΙΛΙΆΔΕς ΤΟΝΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕΣ. ΕΠΙ 3+3 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΣΠΑΕΙ Ο ΣΠΑΣΤΗΡΑΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΝΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ Η ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ. ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ ΤΩΝ ΜΠΑΖΩΝ.

 18. ΦΙΛΟΙ ΛΗΞΟΥΡΙΩΤΕΣ,ΔΕΝ ΛΕΩ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΒΓΑΛΑΤΕ…..
  ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ, ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΩΡΑ, ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ.
  ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΟ.

  ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΗΡΕΜΙΑ.

 19. Διάβασα και την 5η αλήθεια που όντως έλειπε από εδώ, Διονυσάκη τα 10χιλ αμιαντοσωλήνες να τα πας έδεκει στο σπίτι σου στο Μαϊστράτο και να μην απειλείς τους Ληξουριώτες.
  Οταν αντικαταστάθηκαν οι αμιαντοσωλήνες του Αργοστολιού δεν είδα να απειλείς τους Αργοστολιώτες, αλλά βλέπεις τώρα μένεις στην πρωτεύουσα.
  Εδώ στο χωριό μας όπως το κατάντησες στο Ληξούρι ξέρεις τι λένε; Εκαμε η μύγα κώλο και έχεσε τον κόσμο όλο. Εσύ την έπαθες.
  Αλλά εκείνους που πατείς στο ανέβασμα, έννοια σου και θα τους συναντήσεις και στο κατέβασμα και θα δείς κ@λο που θα σου γυρίσουμε εμείς τότε, αν και μια πρώτη γεύση την έχεις πάρει εσύ και τα τσιράκια που μας έχεις βάλει εδώ πέρα.
  Επρεπε το Ληξούρι να το ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ και να έχεις ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ με όραμα για τον τόπο του ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ . Που παρά τις δυσκολίες του Καλλικράτη με το τίποτα να κάνει έργο.
  Ομως αφανίσετε το Ληξούρι παρέα και καλά αυτός δεν είχε δυνατότητες αλλά εσύ;
  ΜΑΣ ΘΑΨΕΤΕ και τώρα ΜΑΣ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ και έχεις και το θράσος να βγαίνεις να μιλάς.
  ΔΕΝ ΔΙΟΙΚΕΙΤΕ κάνετε …….. Και πάρε περίληψη την Γρ. Λαμπράκη. Μην ξεχάσεις να έλθεις να την δείς. Βάλε τα 100.000 ευρώ δίπλα διπλα….θα στρωθει καλύτερα.

 20. ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΟΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΜΑΧΟΙ, ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ, ΟΙ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ, ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ, ΟΙ ΑΛΗΤΗΡΙΟΙ, ΟΙ ΠΟΝΤΙΚΟΙ, ΟΙ, ΟΙ, ΟΙ, ΟΙ……… ΕΣΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΗΛΑΔΗ κ. ΛΥΚΟΥΔΗ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

  ΠΟΣΟ ΘΥΜΑΤΑ ΕΙΣΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ ΝΗΣΙ…..

  ΒΡΕ ΟΥΣΤ , ΟΥΣΤ , ΟΥΣΤ
  ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΡΙΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΕΙΣ ΕΣΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ

 21. Ζητάμε συγνώμη για την “5η αλήθεια”. Δεν λάβαμε το διορθωτικό κείμενο του κ. Λυκούδη πιθανόν απο τεχνικό πρόβλημα. Το πρώτο κείμενο ήταν χωρίς την 5η αλήθεια.

 22. eleni
  Mην σε απασχολεί, δεν μας έλειψε και πολύ, αφού ούτε τις άλλες πιστέψαμε !!!!

 23. πολλές αλήθειες πέσανε ρε παιδιά,πόσες μούτζες θα πέσουνε δε μας είπε!Σε μάθαμε νιόνιο άστο μη κουράζεσαι,δε δουλεύεις πλέον τον κόσμο.

 24. ΤΑ 8 ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥΔΗ
  ΨΕΜΑ 1ο . Ποιος μιλάει για «σάπιο και ξεπερασμένο πολιτικό σύστημα» και για «παλαιοπαράγοντες της πολιτικής μας ζωής» ;
  Το γνήσιο πολιτικό τέκνο του παραγοντισμού στην Κεφαλονιά που με την ιδιότητα του κομματικού παράγοντα του ΠΑΣΟΚ στην δεκαετία του ’90 στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (μαζί με τον επικεφαλής της νεολαίας ΠΑΣΟΚ στην Κεφαλονιά αδελφό του Μπάκη και σημερινό πολιτευτή της ΝΔ….) , πρώτα του μακαρίτη Γεράσιμου Αρσένη και στη συνέχεια του σημερινού έγκλειστου των φυλακών Άκη Τσοχατζόπουλου, έλεγχαν όλες τις μεταθέσεις φαντάρων στην Κεφαλονιά.
  ΨΕΜΑ 2ο . Υπολογίζει ο κ. Λυκούδης 7 χιλιοστά την πλάκα για να βγάλει 560 κυβικά ή 28 φορτηγά τα μπάζα.
  ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ. 3,5 εκατ. το δίνουν όλες οι εταιρίες (http://www.xalatsi.gr/products/paving-tiles/) που σημαίνει 2.800 κυβικά δηλαδή 140 φορτηγά μόνο από τις πλάκες. Συν τα υπόλοιπα μπάζα της πλατείας και τα μπάζα από τον δρόμο και την παραλία πάμε σε πάνω από 300 φορτηγά.
  ΨΕΜΑ 3ο. Ρωτάει ο κ. Λυκούδης γιατί κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε για τα που πήγαν τα μπάζα από τα έργα που έχουν γίνει μέχρι τώρα στο Ληξούρι.
  Γεμάτο υποκρισία το ερώτημά του αφού αυτό που έχει σημασία είναι τι έκανε ΑΥΤΟΣ σαν δημοτική αρχή για να τηρηθεί ο νόμος.
  ΨΕΜΑ 4ο. Οι αμιαντοσωλήνες τις ύδρευσης του Ληξουριού δεν θα βγουν από το έδαφος, όπως δεν βγήκαν και αυτοί του Αργοστολιού. Απλά ο Λυκούδης εκβιάζει με πλαστά και γελοία διλήμματα για να κινδυνολογήσει. Ή πείτε μου εσείς οι πολίτες τι θα κάνουμε τους αμιαντοσωλήνες ή έργο δεν γίνεται !!
  ΨΕΜΑ 5ο. Χωρίζει τους Κεφαλονίτες σε δύο ομάδες. Σε αυτούς που θέλουν να στείλουν την Κεφαλονιά στο μέλλον και σε αυτούς που θέλουν να την κρατήσουν στο παρελθόν.
  Αυτός όμως δεν λέει με βάση την διαδρομή του ως ο άνθρωπος του Άκη στην Κεφαλονιά την εποχή που έπαιρνε τις μίζες για τα εξοπλιστικά και για τις οποίες είναι φυλακή, που κατατάσσει τον εαυτό του; Που κατατάσσει τον αδελφό του Μπάκη σημερινό πολιτευτή της ΝΔ και χθεσινό επικεφαλή της νεολαίας ΠΑΣΟΚ με ιστορικό έργο στις μεταθέσεις των φαντάρων; Και που κατατάσσει την θρυλική μορφή του παλαιοκομματισμού τον Παρίση;
  ΨΕΜΑ 6ο. Για το σταμάτημα των έργων φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός του αρμόδιου για τα έργα και της δημοτικής αρχής ! Αφήστε το κυνήγι των μαγισσών. Έχει κουράσει και δεν πείθει. Απαντήστε μένα Ναι ή ένα Όχι : Λεφτά υπάρχουν; Γιατί οι αποφάσεις του Υπουργού λένε πως δεν υπάρχει δεκάρα τσακιστή.
  ΨΕΜΑ 7ο & 8ο . Αραδιάζει μια σειρά από έργα που ΘΑ κάνετε σε Αργοστόλι και Ληξούρι. Από το πούντοναι μέχρι το έντοναι υπάρχει τεράστια απόσταση. Κι έχετε αποδειχθεί, με το συμπάθιο, μεγάλοι ψεύτες μωρέ αδερφάκι μου. Κι αυτά που κάνετε ……άστα καλλίτερα (π.χ. Γρηγορίου Λαμπράκη).
  Αυτή είναι και η ουσία της υπόθεσης. Ανακαλύψατε ότι δεν έχετε εξασφαλίσει τα απαιτούμενα λεφτά οπότε και ψάχνετε θύματα να τους φορτώσετε την ανικανότητα σας

 25. Η υπεύθυνη της ιστοσελίδας μήπως θα μπορούσε να φροντίσει ώστε στη φωτογραφία ή τον τίτλο του άρθρου να εμφανίζεται και ο αριθμός των σχολίων;

  • Επίσης, δεν θα ήταν άσχημο να βαθμολογούνταν τα σχόλια με υπέρ ή κατά.

 26. Το πρωτο δειγμα των εργων που γινονται στο Ληξουρι το ειδαμε στη παραλια προς το Λιμεναρχειο στην οποια εχουν πεσει τονοι τσιμεντο χωρις καμμια αισθητικη χωρις κανενα σχεδιο απλα για να βγαλουμε την υποχρεωση και απότι μαθαινω ετσι θα μεινει. Μιλαμε για φοβερη αρχιτεκτονικη. Παιδια καντε μας τη χαρη και μη ξαναπατησετε στο Ληξουρι καλυτερα να ειμαστε μονοι μας και να μη σας χρωσταμε και τηνυποχρεωση.Χορτασαμε τοσα χρονια.Κατσετε εδευτου που εισαστε και μη ξαναρθετε. Αλλα αφου δεν εχουν μυαλο οι Αργοστολιωτες και οι Ληξουριωτες να μαζευτουνε στο Δημαρχειο στο Αργοστολι να τους πεταξουνε αυγα και σαπιοντοματες, καλα να παθουμε ολοι μας και να τους ξαναψηφισουμε παλι.

 27. Παραδοχή….
  «ΑΛΗΘΕΙΑ 8η
  ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ:
  3. Εντάχθηκε και δημοπρατείται το εργοστάσιο επεξεργασίας του νερού που, μαζί με το νέο δίκτυο, δημιουργεί τις συνθήκες ώστε να μπορέσουν οι Αργοστολιώτες να πιουν νερό για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης από το δίκτυο»
  Δηλαδή τόσο καιρό, χρόνια ολάκερα, έπινε ο κόσμος- στο Αργοστόλι, στο Ληξούρι και και αλλού- ΝΕΡΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ!!! και το πλήρωνε για πόσιμο;;;;
  Από ότι θυμάμαι δεν αναφέρεται πουθενά στο λογαριασμό ότι δεν πρέπει να καταναλώνεται το νερό από ανθρώπους…
  Μήπως υποδηλώνει σκόπιμη παράβλεψη… ΜΗΠΩΣ;;;
  Μήπως υπάρχει συγκάλυψη από τις αρμόδιες υπηρεσίες και ελεγκτικούς οργανισμούς;
  Μήπως πρέπει να το ψάξει ο κ. Εισαγγελέας κατόπιν δημόσιας παραδοχής περί ακαταλληλότητας του νερού ή θα περιμένει να του γίνει επίσημη καταγγελία;

 28. ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ
  Εννοια σου και το ξέρουνε πως οι Ληξουριώτες δεν τους θέλουμε.
  Ομως δεν έρχονται για μας.
  Ερχονται για την πάρτη τους και την νεα φάμπρικα που ετοιμάσανε.
  Και βλέπεις από την Παλική βρήκανε παιδιά πρόθυμα να βοηθήσουνε το “ΕΡΓΟ ” τους.
  Αυτά δε τα παιδιά θα δούνε την ΑΞΙΑ τους σε λίγο καιρό που δεν θα τους μιλάει ψυχη.
  Ηδη τους κουβεντιάζει ολη η αγορά. Ηδη συζητάνε όλοι το αντίτιμο.

 29. […] έργων Διονύσης Λυκούδης στο περίφημο άρθρο του ” Οι 8 αλήθειες για τα μπάζα …. και τα έργα στο Νησί μας”  είχε ανακοινώσει : ΑΛΗΘΕΙΑ 8η – ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ […]

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο