Δημοσίευμα της Mirror για τον… “θάνατο” και την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Η βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ δεν έδωσε το παρών στην πρωτοχρονιάτικη λειτουργία στο Σάντριγχαμ εξαιτίας βαρύ κρυολογήματος, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.
«Η Βασίλισσα δεν αισθάνεται ακόμη έτοιμη να μεταβεί στην εκκλησία καθώς αναρρώνει έπειτα από βαρύ κρυολόγημα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Και ενώ η βασίλισσα σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα αναρρώνει απίστευτο δημοσίευμα της Mirror αναφέρει αναλυτικά τι θα συμβεί όταν η Ελισάβετ φύγει από τη ζωή.

Όργιο φημών

Το όργιο φημών πυροδοτήθηκε όταν η Βασίλισσα δεν έδωσε το παρών ανήμερα των Χριστουγέννων στην εκκλησία. Τις επόμενες μέρες οι φήμες άρχισαν να γίνονται ακόμα πιο έντονες όταν από έναν ψεύτικο λογαριασμό του BBC News στο Twitter ανακοινώθηκε ότι η βασίλισσα έχει πεθάνει.

Τα Ανάκτορα έσπευσαν να σχολιάσουν: «Η βασίλισσα συνεχίζει να ανακάμπτει από ένα βαρύ κρυολόγημα και θα παραμείνει στους εσωτερικούς χώρους του παλατιού για να αναρρώσει».

Αλήθεια όμως τι θα συμβεί όταν στα αλήθεια πεθάνει η βασίλισσα Ελισάβετ. Το δημοσίευμα της Mirror είναι κατατοπιστικό και αναφέρεται κυρίως στο τι θα γίνει. Από την ανακοίνωση του θανάτου της μέχρι και την κηδεία της.

Τι θα συμβεί αμέσως μετά τον θάνατο της Ελισάβετ;

Το παλάτι έχει ετοιμάσει αναλυτικό πλάνο το οποίο αποκαλεί «Γέφυρα» αναφορικά με τον τρόπο ανακοίνωσης του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ καθώς και τον τρόπο διαδοχής της στον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου. Βάσει του σχεδίου αυτού, θα μεσολαβήσουν τουλάχιστον 12 μέρες από την ανακοίνωση του θανάτου της Ελισάβετ Β’ μέχρι και την ταφή της. Εκτιμάται πως για δυο εβδομάδες η βρετανική οικονομία θα βρίσκεται σε παύση και αντιμέτωπη με μεγάλη ύφεση κυρίως λόγω της μεταβατικής περιόδου από τον έναν μονάρχη στον άλλον αλλά και του κόστους της κηδείας της Ελισάβετ, το οποίο εκτιμάται πως θα είναι 1.2 δισ. με 6 δισ. λίρες.

Μεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Εθνικό πένθος και δημόσιο προσκύνημα για 12 μέρες

Η σορός της Ελισάβετ θα τεθεί σε δημόσιο προσκύνημα για τουλάχιστον 12 μέρες, και στην κηδεία της αναμένεται να δώσουν το παρόν ηγέτες από όλον τον κόσμο. Την εξόδιο ακολουθία θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος του Κατέμπουρι στο Αβαείο του Γουεστμίντερ. Μεγάλο ερώτημα αποτελεί το σημείο ταφής της Ελισάβετ. Πιστεύεται πως αν η Ελισάβετ δεν έχει επιλέξει κάποιο μέρος που ανήκει στην ίδια και όχι στο στέμμα, όπως το κάστρο του Μπαλμόραλ, τότε η ταφή της θα γίνει στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Γουίνστορ, δίπλα στον πατέρα της Βασιλιά Γεώργιο VI. Από την κηδεία της Ελισάβετ θα πρέπει να μεσολαβήσουν τουλάχιστον έξι μήνες μέχρι και ένα έτος μέχρι την επίσημη ενθρόνιση του επόμενου βασιλιά.

Η ανακοίνωση του θανάτου της θα γίνει από το κρατικό κανάλι BBC

Η ανακοίνωση του θανάτου της βασίλισσας

Το σχέδιο προβλέπει πως το BBC θα είναι εκείνο που θα μεταδώσει τον θάνατο της Ελισάβετ. Αν η βασίλισσα πεθάνει βράδυ βάσει της «Γέφυρας» η ανακοίνωση θα γίνει στις 8 το πρωί από το κρατικό κανάλι. Το BBC θα ακυρώσει όλες τις ψυχαγωγικές κωμικές σειρές και όλα τα κανάλια του θα συντονιστούν στην πρώτη συχνότητα για να αναμεταδώσουν την είδηση. Μάλιστα, ενδεικτικό της ετοιμότητας του BBC για μια τέτοια ανακοίνωση είναι πως πλέον έχουν επιπλέον μαύρα σακάκια και γραβάτες στην γκαρνταρόμπα του σταθμού, ενώ εδώ και λίγα χρόνια οι υπεύθυνοι του σταθμού προετοιμάζουν τους δημοσιογράφους τους για το γεγονός μέσα από απροειδοποίητα δοκιμαστικά που κάνουν.

Ο πρίγκιπας Κάρολος θα διαδεχτεί αυτόματα τη μητέρα του

Η διαδοχή της Ελισάβετ

Με την ανακοίνωση του θανάτου της Ελισάβετ, θα δημιουργηθεί ένα συμβούλιο διαδοχής ώστε να ετοιμάσει την μεταβατική περίοδο από τον ένα μονάρχη στον άλλον. Με τον θάνατο της βασίλισσας όλα τα τουριστικά μέρη θα κλείσουν και το συμβούλιο θα συνέρθει στο παλάτι του Σαντ Τζέϊμς για να ανακηρύξει τον επόμενο μονάρχη. Ο Κάρολος, εφόσον δεν αποφασίσει να παραχωρήσει τη σειρά του στη διαδοχή του στον γιο του Ουίλιαμ, θα γίνει μονάρχης με τον θάνατο της μητέρας του και θα πρέπει να ανακοινωθεί το όνομα που θα λάβει κατά την διάρκεια της μοναρχίας του, ενώ αυτόματα θα αλλάξουν και οι στίχοι στον εθνικό ύμνο του Ηνωμένου Βασιλείου. Παράλληλα, θα αρχίσει να τυπώνεται νέο νόμισμα με το πρόσωπο του νέου μονάρχη, μια διαδικασία η οποία θα πάρει χρόνια ώστε να αντικατασταθούν πλήρως τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα που εικονίζουν την Ελισάβετ. Το ίδιο θα ισχύσει και με τα γραμματόσημα, ενώ πιστεύεται πως πορτρέτα του Καρόλου έχουν ήδη αρχίσει να σχεδιάζονται.

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα κοστίσει στους Αγγλους φορολογούμενους κοντά στα 6 δισ. λίρες. (Οι φωτογραφίες είναι από την κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνα)

Η κηδεία της Ελισάβετ

Η σορός της Ελισάβετ θα τεθεί σε δημόσιο προσκύνημα για τουλάχιστον 12 μέρες, και στην κηδεία της αναμένεται να δώσουν το παρόν ηγέτες από όλον τον κόσμο. Την εξόδιο ακολουθία θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος του Κατέμπουρι στο Αβαείο του Γουεστμίντερ. Μεγάλο ερώτημα αποτελεί το σημείο ταφής της Ελισάβετ. Πιστεύεται πως αν η Ελισάβετ δεν έχει επιλέξει κάποιο μέρος που ανήκει στην ίδια και όχι στο στέμμα, όπως το κάστρο του Μπαλμόραλ, τότε η ταφή της θα γίνει στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Γουίνστορ, δίπλα στον πατέρα της Βασιλιά Γεώργιο VI. Από την κηδεία της Ελισάβετ θα πρέπει να μεσολαβήσουν τουλάχιστον έξι μήνες μέχρι και ένα έτος μέχρι την επίσημη ενθρόνιση του επόμενου βασιλιά.Τις τελευταίες μέρες οι φήμες για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ οργιάζουν. Το Παλάτι του Μπάκινγχαμ αναγκάστηκε να δώσει τέλος στις φήμες που την ήθελαν να έχει πεθάνει ανακοινώνοντας ότι υποφέρει από βαρύ κρυολόγημα.

http://www.eleftherostypos.gr/

SHARE

Σχόλιο

 1. και υστερα σου λενε οτι ειμαστε ολοι εξ ισου τεκνα του θεου.

  θα του ελεγα κατι του ουρανιου …πατερα αλλα ξερω οτι δε θα το δημοσιευσετε γιαυτο δεν το λεω

  ακομα μια αποδειξει οτι δεν ειπαρχει ουτε θεος ουτε διαολος

  αυτο που υπαρχει ειναι το χρημα

  εχεις λεφτα θα περασεις ορεα ζωη.δεν εχεις? θα ταλαιπορησαι μεχρι να πεθανεις.

  οι εγλεζοι εχουνε σκοτοσει πανο απο 150 εκατομιρια κοσμο στην ιστορια τους

  ειναι οι προγονεοι ετουνις εδω

  ο θεος ειναι μεγαλος λενε και δε θα μας αφισει.οταν ομως τους αφινει κανουνε μοκο.το ιδιο κανανε και στην κονσταντηνουπολι.ολι νιχτα ψελναναι την υπερμαχο
  Η ΥΠΕΡΜΑΧΟ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΦΑΨΟΥΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.
  ΑΥΤΗ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΕΦΑΓΕ.ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΧΗΤΗΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΝΑ ΣΕ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΑΛΛΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΕΙ ΛΑΧΑΝΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ.

  ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΤΗ ΔΩ ΝΑ ΨΟΦΑΝΑΙ ΧΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΨΟΦΗΣΟΥΝΑΙ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.
  ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ?ΑΝΤΙ ΠΡΙΝ ΨΟΦΙΣΗ ΝΑ ΠΗ ΤΗΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ
  ΕΧ……ΚΕ Η ΒΑΣΗΛΟΜΗΤΟΡ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΠΑΤΗΡ ΤΟΥΣ ΕΓΩ ΘΑ ΚΑΝΩ? ΛΕΗ
  ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΜΑΡΤΟΛΟΙ ΓΙΑΥΤΟ ΣΑΣ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ Ο …ΘΕΟΣ.ΒΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΕΒΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΝ 365 ΗΜΕΡΟΝ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΡΑΒΑΤΕ ΝΑ ΔΟΚΕΤΑΙ ΤΑ 365 ΡΥΡΩ ΣΤΟΝ ΠΑΠΠΑΡΔΟ ΝΑ ΣΑΣ ΣΙΧΩΡΕΣΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΣΑΣ

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο