Δυναμικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και στην Αθήνα ενάντια στα νέα μέτρα

Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας αλλά και ανάλογες κινητοποιήσεις σε πολλές πρωτεύουσες νομών βρίσκονται σε εξέλιξη με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, λίγες ώρες μετά  το Eurogroup της Μάλτας.

Με το σύνθημα «Κάτω τα μέτρα και τα αντίμετρα κυβέρνησης – ΕΕ – μονοπωλίων. Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας» Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και άλλοι φορείς δίνουν την απάντησή τους στα αντιλαϊκά παζάρια κυβέρνησης – κουαρτέτου και στα νέα βάρβαρα μέτρα που έρχονται να προστεθούν σε αυτά που ήδη εφαρμόζονται.

Στην Αθήνα είναι σε εξέλιξη πορεία με τα συνθήματα «Μέτρα και αντίμετρα τσακίζουν τη ζωή μας, οργάνωση και αγώνας η επιλογή μας», «Εργάτη δείξε τη δύναμή σου, αγωνίσου τώρα για τη ζωή σου», «Κλείστε τη βάση, φέρτε τα πλοία. Καμιά συμμετοχή στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία» να δονούν την ατμόσφαιρα.

Στην κινητοποίηση παραβρίσκεται ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

Στη συγκέντρωση στην Ομόνοια την κεντρική ομιλία έκανε ο Αλέκος Περράκης μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων σε Τηλεπικοινωνίες και Πληροφορικής ν. Αττικής. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Στη κινητοποίηση παραβρίσκεται και αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.

Κάλεσμα συμμετοχής έχουν απευθύνει μεταξύ άλλων η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ και Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων.

Στη συγκέντρωση διαβάστηκε και καταγγελία του ΠΑΜΕ για την απαγόρευση της συγκέντρωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας. Η καταγγελία έχει ως εξής:

«Καταγγέλλουμε την απαγόρευση της συγκέντρωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας από την κυβέρνηση του Ερντογάν. Να μην επιτρέψουμε την απαγόρευση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης. Έχουμε κάθε συμφέρον να υπερασπίσουμε τους αγωνιστές της Τουρκίας που παλεύουν για τα δικαιώματα των εργαζομένων ενάντια στους ιμπεριαλιστικού πολέμου, ενάντια στο σωβινισμό, τον εθνικισμό που καλλιεργείται και στη γειτονική χώρα. Τα συνδικάτα να πάρουν θέση και να καταγγείλουν την επίθεση της κυβέρνησης Ερντογάν».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο