Για την δημοσίευση της Υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) σχετικά με την μίσθωση παραλιών και για το ποιές παραλίες δημοπρατούνται ηλεκτρονικά στην Κεφαλονιά , σας ενημερώσαμε ήδη νωρίς το πρωί σήμερα (Διαβάστε εδω κλικ)

Αυτό όμως που φέρνει τα πάνω κάτω στην διαχείριση των παραλιών στην Κεφαλονιά είναι μια «κρυμμένη στα ψιλά» της ΚΥΑ είδηση – βόμβα.

Ο Μύρτος, σύμφωνα με το παράρτημα 3 ΙΙ του άρθρου 9β της εν λόγ ΚΥΑ ανήκει στις «ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΛΗ ΧΡΗΣΗ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ» όπου και ρητά αναφέρεται !

Με λίγα λόγια ο Μύρτος ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ για χρήση, όπως γινόταν μέχρι τώρα, ούτε στον Δήμο Κεφαλονιάς ούτε βεβαίως σε ιδιώτες.

Πέρσι είχαμε περάσει πάλι μια μεγάλη κρίση για το αν θα μπουν ομπρέλες ή όχι στον Μύρτο, τελικά μπήκαν όπως μπήκαν και μη το λέτε ούτε του παπά.. Όμως  η πολιτική του «ότι αρπάξουμε εφέτος», έχει κοντά ποδάρια.  Η δημοτική αρχή ήξερε ότι υπήρχε πρόβλημα στον Μύρτο .  Ήξερε (από το 2009) ότι απαιτείται μελέτη  για την αδειοδότηση της καντίνας,   έζησε την περσινή κρίση, και όμως δεν έκανε τίποτε για να διατηρήσει τον Μύρτο ως δημοτική επιχείρηση.

  Έτσι ο Δήμος Κεφαλονιάς –  σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία –   χάνοντας τον Μύρτο από δημοτική επιχείρηση χάνει και ένα έσοδο πάνω από 200.000 ευρώ  το χρόνο.  Δεν είναι και μικρό το ποσόν! Είναι χρήματα που μπορούν να διατεθούν για τις ανάγκες της περιοχής.

 Η λογική «φταίει  η Κυβέρνηση», δεν πείθει γιατί δεν έγινε τίποτε που θα ενίσχυε τις διεκδικήσεις του Δήμου Κεφαλονιάς για τον Μύρτο.. Ούτε καν η μελέτη που πρόβλεπε ο Νόμος του 2009..

Σήμερα , με αυτή την απόφαση (ΚΥΑ) έχουμε μείον ένα ταμείο στο Δήμο Κεφαλονιάς. Ο Μύρτος μια από τις πιο διάσημες παραλίες της Ευρώπης,  δεν μπορεί να προσφέρει έσοδα στο τόπο μας. Βεβαίως μπορεί να λειτουργήσει δημοτική καντίνα στη πρώτη στροφή, σε πρανές έδαφος , αλλά ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ να μπουν οργανωμένα ομπρέλες και ξαπλώστρες και βεβαίως καντίνα στην άμμο.

Πέρυσι ο Δήμος έχασε από τον Πλατύ Γιαλό ,που δεν λειτούργησε, 200 χιλιάδες ευρώ, ούτε εφέτος υπάρχει επίσημη ενημέρωση αν θα λειτουργήσει ή όχι ο Πλατύς Γιαλός ως δημοτική επιχείρηση. Δυο ταμεία χάθηκαν απο τα έσοδα του Δήμου χωρίς να το καταλάβουμε καλά-καλά.

Τελικά μας ενδιαφέρει ή όχι να λειτουργούν ως δημοτικές παραλίες/επιχειρήσεις ο Πλατύς Γιαλός και ο Μύρτος? Και αν ναι, γιατί δεν κάναμε τα αδύνατα δυνατά να  διατηρήσουμε αυτά τα δυο σημαντικά ταμεία που έφερναν στον Δήμο περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο?

Εν πάσει περιπτώσει το θέμα είναι αρκετά πολύπλοκο, αυτή είναι η πρώτη ενημέρωση με την πρώτη ανάγνωση της ΚΥΑ . Η έρευνα συνεχίζεται .. Ευχόμαστε σε ανατροπές.

Μείνετε συντονισμένοι!

SHARE

Σχόλιο

  1. ΤΟ ΜΥΡΤΟ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΩΡΑ; ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. ΠΙΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΡΩΣ ΑΣΤΗ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο