Κοτόπιτα με πιπεριές και μανιτάρια, για την Κυριακή

Υλικά

  • 1 πακέτο παραδοσιακό χωριάτικο φύλλο για πίτες
  • 1 κοτόπουλο βρασμένο και ξεκοκαλλισμένο
  • 1 φλιτζάνι φέτα τρίμμα
  • 250γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 1 κρεµµύδι µεγάλο, ψιλοκοµµένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκοµµένη
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια
  • 2 πιπεριές πράσινες σε κυβάκια
  • 1/3 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • 1 φλιτζάνι µαϊντανό ψιλοκοµµένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 2 κουταλιές νερό
  • σουσάµι
Διαδικασία

Ξεψαχνίζετε το κοτόπουλο, το κάνετε κυβάκια και τα αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεµµύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε τα μανιτάρια και σοτάρετε για 5 λεπτά ακόμη. Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε µε το κρασί. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά, ανακατεύετε με το κοτόπουλο και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.

Στο μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και ανακατεύετε το λιωμένο βούτυρο με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Βουτυρώνετε ένα µακρόστενο ταψί. Στρώνετε τα μισά φύλλα αλείφοντάς τα ένα ένα με το μίγμα που ετοιμάσατε και τη βοήθεια ενός πινέλου.

Προσθέτετε στη γέµιση τα αβγά, τη φέτα και το µαϊντανό και ανακατεύετε καλά. Απλώνετε οµοιόµορφα τη γέµιση πάνω από τα φύλλα και σκεπάζετε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία επίσης αλείφετε με το λιωμένο βούτυρο και το ελαιόλαδο.

Με κοφτερό µαχαίρι χαράζετε την πίτα σε κοµµάτια. Αλείφετε με το μίγμα του κρόκου την επιφάνεια της πίτας και πασπαλίζετε µε το σουσάµι.

Ψήνετε την πίτα στον φούρνο για μία ώρα ή µέχρι να ροδοκοκκινίσει. Την πρώτη μισή ώρα την έχετε σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο για να μην πάρει γρήγορα χρώμα. Σερβίρετε την πίτα ζεστή κόβοντας σε κοµµάτια.

SOURCEolivemagazine
SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο