Το Κορώνι είναι μια από τις παραλίες της Κεφαλονιάς που κάποιοι Άγγλοι τουριστικοί πράκτορες διαφημίζουν στο διαδίκτυο ως παραλία ΚΑΙ για γυμνιστές. Ήταν δε τόσο σίγουροι για αυτό που έσπευσαν νωρίς νωρίς εφέτος να βάλουν και  σχετική ταμπέλα.

Η αντίδραση κατοίκων και επιχειρηματιών της περιοχής ήταν άμεση. Το Κορώνι είναι η παραλία μιας μεγάλης έκτασης του Ελειού στην οποία λειτουργούν ταβέρνες, καταλύματα και βίλες προς ενοικίαση. Ξεκινάει από τις Πλατιές και καταλήγει στα Θηράμωνα. Όλες αυτές οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις διαφημίζουν το Κορώνι ως την παραλία για οικογενειακές διακοπές. Κυριολεκτικά επιβιώνουν χάρη σε αυτή την παραλία.

Και οι μεν (πράκτορες διακίνησης γυμνιστικού τουρισμού) και οι δε (καταλύματα περιοχής) όπως εξελισσόταν η κατάσταση φαίνονταν αναξιόπιστοι στους πελάτες τους διαφημίζοντας υπηρεσίες που δεν μπορούσαν να προσφέρουν  και δυσφημώντας έτσι άθελά τους το νησί μας.

Εφέτος, κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής μετά και από συζήτηση με τον εντεταλμένο σύμβουλο του δήμου Κεφαλονιάς για τις παραλίες Νίκο Παπαδάτο, (διαβάστε εδω κλικ) μίλησαν με τον Βρετανό επιχειρηματία, του εξήγησαν  την Ελληνική Νομοθεσία για τον γυμνιστικό τουρισμό, αφαίρεσαν την πινακίδα «παραλία για γυμνιστές» και έβαλαν «απαγορεύεται ο γυμνισμός». Ομως παράλληλα -με δική τους πρωτοβουλία- υπέδειξαν μια διπλανή μικρή παραλία , εύκολα προσβάσιμη, (φωτο)η οποία είναι ιδανική για γυμνισμό χωρίς να ενοχλείται κανείς.

Εάν ο Βρετανός επιχειρηματίας συνεργαστεί με τη τοπική κοινωνία θα προσφέρει  στους πελάτες του αυτά που υπόσχεται χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα.

Kάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής κατάφεραν να  συνεργαστούν με σκοπό την εξυπηρέτηση των τουριστών της Κεφαλονιας, γυμνιστών και μη. Αν ο Βρετανός επιχειρηματίας τηρήσει   το Νόμο δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα και ίσως το Κορώνι να γίνει παράδειγμα και για άλλες παραλίες της Κεφαλονιάς που παράνομα και αυθαίρετα υποδεικνύονται για γυμνιστικό τουρισμό παραπλανώντας δεκάδες τουρίστες.

            √Με την  ευκαιρία να σας ενημερώσουμε ότι φτιάχνεται ο δρόμος προς την παραλία καθώς είχε καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά απο τις βροχές. Το αυτοκίνητο μπορεί να προσεγγίσει τη παραλία χωρίς κίνδυνο.

SHARE

Σχόλιο

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο