Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί του Υπουργείου Οικονομικών  για 4 παραλίες της Κεφαλονιάς. Οι τρεις από αυτές κινήθηκαν στα περσινά επίπεδα των 20-25.000 ευρώ. Η μία όμως  έφθασε στο πρωτοφανές ποσόν των 100.000 ευρώ εκμίσθωση μόνο για εφέτος!! Δηλαδή για δυόμιση μήνες 100.000 ευρώ!!! Πρόκειται για ένα κομμάτι παραλίας 300τμ περίπου στα σκαλάκια που κατεβαίνουν στον Μακρή Γιαλό. (φωτο google)

Στο ίδιο σημείο υπάρχει και θέση καντίνας η οποία θα βγει σε πλειστηριασμό από την Κτηματική Υπηρεσία με τις συνήθεις διαδικασίες ανοικτής πλειοδοσίας. Ενδιαφέρον θα έχει  να δούμε σε τι ποσόν θα φθάσει!! Την Δευτέρα θα δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των επιχειρηματιών που πλειοδότησαν και όσοι πήραν μέρος στον πλειστηριασμό. Το ότι τα «σκαλάκια» του  Μακρή Γιαλού θα  έφθαναν το νοίκι της .. Ψαρρού της Μυκόνου κανείς δεν το είχε υπολογίσει .  Βρε τα “σκαλάκια”!!

Το δε  Υπουργείο οικονομικών πανηγυρίζει! Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου:

Με ιδιαίτερη επιτυχία και σημαντικό όφελος για τα δημόσια έσοδα εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος  το σύστημα των ηλεκτρονικών δημοπρασιών για την παραχώρηση χρήσης παραλιών. Ενδεικτικά, στις πρώτες 41 δημοπρασίες που έγιναν παρουσιάστηκε συνολικό όφελος της τάξης του 35%, σε σχέση με τις τιμές εκκίνησης.

​Πρόκειται για μία δράση για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της οποίας συνεργάζονται η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας (ΓΓΔΠ) και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών. Στόχο έχει τον εκσυγχρονισμό και τη διαφάνεια της διαδικασίας, την αύξηση των εσόδων του Δημοσίου αλλά και την προβολή των αιγιαλών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η θετική ανταπόκριση και τα πρώτα αποτελέσματα δικαιώνουν την προσπάθεια, η οποία πλέον καθιερώνεται ως θεσμός. 

SHARE

5 Σχόλια

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο