Τα δώρα της Μπέτυς Μπαζιάνα στην Μπριζίτ Τρονιέ

Η σύζυγος του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, Μπριζίτ Μακρόν, με τη σύντροφο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, Μπέτυ Μπαζιάνα επισκέπτονται την Ακρόπολη, Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017. Ο Γάλλος Πρόεδρος βρίσκεται στην Αθήνα για διήμερη επίσημη επίσκεψη μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ

Το πρώτο δώρο, η Μπέτυ Μπαζιάνα το έδωσε στην Μπριζίτ Τρονιέ μέσα στο αυτοκίνητο που τις μετέφερε από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην Ακρόπολη.

Ήταν ένα βιβλίο με ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη στη γαλλική γλώσσα και ένα cd του συνθέτη Κωνσταντίνου Χριστοδούλου.

Η σύντροφος του πρωθυπουργού έκανε και «επίσημο» δώρο στην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας.

Αυτό, παραδόθηκε μέσω της εθιμοτυπίας.

Ήταν σκουλαρίκια από το Μουσείο Μπενάκη και κολιέ με πέρλα αντίγραφα του 4ου αιώνα, σύμφωνα με το real.gr.

Μπριζίτ Τρονιέ – Μπέτυ Μπαζιάνα όλη μέρα… μαζί

Οι δυο κυρίες συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Αν και αρχικά είχε διαρρεύσει ότι θα ξεκινούσαν από την Ακρόπολη, τελικά αποφασίστηκε να επισκεφτούν πρώτα το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο Ιερός Βράχος ήταν ο δεύτερος σταθμός τους.

Εκεί, ίσως και από σεβασμό στο Μνημείο, η Μπριζίτ Τρονιέ αποφάσισε να αλλάξει παπούτσια.

Έβγαλε τις ψηλοτάκουνες γόβες της και φόρεσε μαύρες εσπαντρίγες.

Στην Ακρόπολη, η σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν αποκάλυψε στη Μπέτυ Μπαζιάνα ότι αγαπάει πολύ το δέντρο της ελιάς και πάντα έχει ένα στο σπίτι της.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, η Μπριζίτ Μακρόν έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον μύθο της ελιάς και την μυθική θεά Αθηνά, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως αγαπά πολύ αυτό το δέντρο και έχει πάντα μια ελιά στο σπίτι της.

SOURCEhttp://www.newsit.gr/
SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο