15 μήνες φυλακή στο κτήνος που σκότωσε 79 γουρουνάκια πηδώντας πάνω τους (Σκληρές εικόνες/video)

Σε 15 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκαν 2 άτομα στην Ισπανία, ο πρώτος γιατί σκότωσε 79 άτυχα γουρουνάκια πηδώντας πάνω τους και ο δεύτερος γιατί κατέγραφε τη σκηνή με το κινητό του τηλέφωνο.

Το αποκρουστικό περιστατικό, που αποδεικνύει ότι ο άνθρωπος είναι ικανός για αδιανόητη βαρβαρότητα, κατεγράφη σε φάρμα στην Αλμερία, και αναρτήθηκε στα social media προκαλώντας πραγματική χιονοστιβάδα αντιδράσεων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δικαστηρίου, η πράξη ήταν αδικαιολόγητη και σκληρή, ενώ το βίντεο χαρακτηρίστηκε «αποκρουστικό».

Εκτός από την φυλάκιση, οι δύο κατηγορούμενοι ένας Ισπανός και ο άλλος Λιθουανός, θα πληρώσουν και αποζημίωση 4,470€, δηλαδή 60€ για κάθε ζώο, στην εταιρία που ανήκε η φάρμα.

Φιλοζωικές οργανώσεις είχαν διεξάγει καμπάνια για πιο αυστηρές ποινές, αλλά οι δυο ανεγκέφαλοι έπεσαν μάλλον στα μαλακά.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε πως το έκανε για αστείο (sic) και πως φέρθηκε σαν ανόητος, ωστόσο αμφισβήτησε τα πειστήρια και τις φωτογραφίες λέγοντας ότι τελικά πολύ λιγότερα ζώα πέθαναν από τα άλματά του.

SOURCEhttp://www.topontiki.gr
SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο