Ανοιξε εστιατόριο στο σαλόνι του σπιτιού της

Στο κέντρο της πόλης Ρεν της Γαλλίας, στην περιοχή της Βρετάνης, ανάμεσα σε κτίρια κατοικιών, υπάρχει το πιο πρωτότυπο εστιατόριο της πόλης, διάσημο, παρά το μικρό μέγεθός του.

Η σεφ Ελέν Αρμαντιέ, αφού έκλεισε το εστιατόριό της στο κέντρο της πόλης, λόγω υπερβολικών εξόδων, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα καινούριο στο σπίτι της. Η αδειοδότηση της πήρε τρία χρόνια, αφού έπρεπε να τηρηθούν όλοι οι κανόνες ασφαλείας και να δημιουργηθεί πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες.


Το εστιατόριο άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 2017, ονομάζεται Numéro 13, και προσφέρει περίπου 15 θέσεις κάθε μεσημέρι. Ανάμεσα σε φιλόξενα έπιπλα και καναπέδες, έπιπλα vintage και προσεγμένα, επαγγελματικά τραπέζια η γαλλίδα σεφ προτείνει κυρίως βιολογικά πιάτα, ψάρια και κρεατικά μεγάλης ποιότητας.

Το εστιατόριο είναι ασφυκτικά γεμάτο κάθε μεσημέρι. «Είχα αυτή την ιδέα από καιρό. Πλήρωνα πολύ ακριβό ενοίκιο στο εστιατόριό μου και ήθελα να ξεφύγω. Εδώ νιώθω πολύ άνετα, είναι το σπίτι μου», εξηγεί η σεφ, η οποία στο παρελθόν ήταν καθηγήτρια χορού, είχε γραφείο ακινήτων και στη συνέχεια έγινε σεφ.


«Φροντίζω να έχω μόνο εποχικά προϊόντα και εκλεκτά υλικά. Ηθελα να κάνω ένα μέρος που να θυμίζει οικογενειακό τραπέζι, cosy, κάπως σαν τα σαλόνια τσαγιού στην Αγγλία» τονίζει.


Η Ελέν Αρμαντιέ μαγειρεύει και σερβίρει μόνη της, αλλά η εμπειρία την βοηθάει στο να ανταποκρίνεται στην εντέλεια. Διανύει σήμερα το 58ο έτος της ηλικίας της και ελπίζει, όπως δηλώνει, ότι θα κάνει όσο ζει.
«Η μαγειρική με κάνει ευτυχισμένη, είναι το μόνο επάγγελμα που έχω κάνει και δεν βαριέμαι. Αν έχω καλή υγεία, θα μείνω στο εστιατόριο ως τα 70 μου», λέει.


Το εστιατόριο είναι ανοιχτό μόνο το μεσημέρι, ενώ κλείνει και τα σαββατοκύριακα, ώστε να ξαναγίνει ένα κανονικό σπίτι. Την Τετάρτη μένει ανοικτό ως τις 7 και λειτουργεί ως σαλόνι τσαγιού.

SOURCEhttp://www.iefimerida.gr
SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο