Το κουρκούτι μπακαλιάρου του Άκη Πετρετζίκη, δεν παίζεται!

Το ζητούμενο στον τηγανητό μπακαλιάρο ειναι η τραγανή του κρούστα ιδιαίτερα αν ειναι με κουρκούτι. Ο Ακης Πετρετζίκης έχει το μυστικό!

Συστατικά

500 ml. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ. αλεύρι γ.o.x.
330 ml μπίρα σε θερμοκρασία δωματίου
2 φακελάκια μαγιά ξερή
2 καλές πρέζες ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι

Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με το σύρμα, το νερό, τη μπίρα, τη μαγιά και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφήνουμε για 15 λεπτά στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Στο ίδιο μπολ, ανακατεύουμε με το σύρμα το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλεύρι.
Αφήνουμε εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία δωματίου, καλυμμένο με μεμβράνη, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά (1-2 ώρες).
Αν δεν έχουμε χρόνο και θέλουμε να ετοιμάσουμε γρήγορα το κουρκούτι μας, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μαγιά με 1 1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ και θα ανακατέψουμε κανονικά όλα τα υλικά και το κουρκούτι θα είναι έτοιμο για χρήση.
Μόλις φτιάξουμε το κουρκούτι μας, είμαστε έτοιμοι για να τηγανίσουμε το μπακαλιάρο μας!
Συνοδεύουμε με σκορδαλιά, σάλτσα ταρτάρ, αρακά αλά κρεμ και πατάτες τηγανητές.

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο