Το πρόβλημα του κυρίου Ανταυτού με τον μήνα Μάρτη και η “μαϊμουδιά” του Μεγάρου στη τσεριμόνια υπογραφής τση σύμβασης της Κυανής Ακτής

Κάτι πρόβλημα έχουνε με το μήνα Μάρτιο και τις εξαγγελίες για την ολοκλήρωση δημοτικών έργων ,   εκεί στο Μέγαρο.

Δεν εξηγείται διαφορετικά η εμμονή των δημοτικών αρχόντονε να αναγγέλλουν εγκαίνια έργων …το Μάρτιο, αλλά δίχως να προσδιορίζουν για…..ποιό Μάρτη με αποτέλεσμα να έχει γίνει ανέκδοτο ο Μάρτης των μηδέποτε εγκαινίων..

Για θυμηθείτε..

 22 Δεκεμβρίου 2016 ο αντιδήμαρχος μεγάλων έργων Διονύσης Λυκούδης στο περίφημο άρθρο του ” Οι 8 αλήθειες για τα μπάζα …. και τα έργα στο Νησί μας”  είχε ανακοινώσει : ΑΛΗΘΕΙΑ 8η – ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ:  §2. Ολοκληρώνεται και εγκαινιάζεται το Μάρτιο το Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου.

 Ήλθε ο .. επόμενος Μάρτιος του 2017, ήλθε και …ο μεθεπόμενος Μάρτιος του 2018 και ….. όχι εγκαίνια του νέου Γηροκομείου δεν έγιναν αλλά …ούτε καν η παράδοση του κτιρίου. Πήανε χαμένα και τα λουλουδάκια που φυτέψανε για τη τσερεμόνια.

 29 Δεκεμβρίου 2017 κατά τη διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης γιορτής στο Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου, ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης ανακοίνωσε «ότι τον Μάρτη οι τρόφιμοι θα πάνε σπίτι τους.».

Ήλθε λοιπόν ο επόμενος Μάρτιος του 2018 και …. «κόκορος» !! το νέο Γηροκομείο παραμένει ημιτελές και οι γέροι στο Μοναστήρι του Αγίου Ανδρέα μεγάλη η χάρη του.

 Το κόλλημα λοιπόν με τον Μάρτη ως μήνα φρούδων εξαγγελιών επαναλήφτηκε και ψες  με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για το έργο στην περιοχή της Κυανής Ακτής στο Αργοστόλι (δες εδώ) .

Κι ενώ λοιπόν το έργο έχει ημερομηνία ολοκλήρωσης 270 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης, δηλαδή στις  9 Ιουνίου 2019, ο αναπληρωτής δημάρχου Διονύσιος Λυκούδης ανακοινώνει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook με πομπώδη τρόπο:  «Τον Μάρτιο και αυτό το έργο θα παραδοθεί στους πολίτες και τους επισκέπτες» !!!!

Δηλαδή ο Κύριος Ανταυτού θέλει να τον πάρουν οι δημότες  στα σοβαρά ότι όταν ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ μικρό ή μεγάλο έργο οκτώ χρόνια τώρα δεν έχουν καταφέρει να το τελειώσουν στην ημερομηνία που καθορίζεται από τη σύμβαση,  θα το καταφέρουν στο τέλειωμα της θητείας τους και μάλιστα μέσα στο καταχείμωνο !! Μας βεβαιώνει ο κύριος Ανταυτού ότι ένα έργο που πρέπει να τελειώσει  στις 9 Ιουνίου θα  τελειώσει  στις 31 (έστω) Μαρτίου, δηλαδή ….70 ημέρες νωρίτερα !

 Ο εργολάβος ενημερώθηκε οτι  άλλα υπέγραψε στη σύμβαση εψες και άλλα θα του ζητήσουνε??  Το ότι είναι ένας από τους καλύτερους και πιο συνεπείς εργολάβους δημοσίων έργων είναι αναμφισβήτητο αλλά έχει και αυτός τα χρονοδιαγράμματά του και εχει βάλει την υπογραφή του στις 270 ημέρες. Τέλος πάντων, ανθρώπινα έργα είναι και τα θαύματα , μπορεί λίγες μέρες πριν την πτώση της Ισχυρής Κεφαλονιάς απο το Μέγαρο , να δούμε έτοιμο το έργο και να χειροκροτήσουμε το θαύμα!

Αλλά το θέμα έχει και συνέχεια! Η τσεριμόνια της σύμβασης είχε το γούστο της!! Μα δεν έχουν το θεό τους εκεί στο Μέγαρο! 

Τίνος ιδέα ήτανε , ορές αρχόντοι μου, να ποστιάσετε τον δήμαρχο ότι δήθεν υπογράφει την σύμβαση  και να σταλεί η σχετική φωτογραφία στα μέσα ενημέρωσης με το δελτίο τύπου.  (και μη πείτε ότι κάτι μουτζουρώνει για να περάσει η ώρα του. Εχει μπροστά του αντίγραφο της σύμβασης, φαινεται καθαρά στη φωτο).

 Ο δήμαρχος δεν είχε ουδεμία αρμοδιότητα να υπογράψει αυτή τη σύμβαση και δεν την υπέγραψε!

Η σύμβαση υπογράφτηκε, από τον εργολάβο και  τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Αλέξη Μοσχονά διότι το Λιμενικό ταμείο χρηματοδοτεί το έργο.  Ιδου οι υπογραφές !

  Προς τι λοιπόν  αυτή η «απάτη» και ο θεατρινισμός ??

 Περισσότερες από 12.000 υπογραφές έχει βάλει στη θητεία του ο δήμαρχος. Χιλιάδες από αυτές είναι  για απευθείας αναθέσεις έργων και υπηρεσιών. Μερικές από δαύτες τον έχουνε ήδη παραπέμψει στο Πειθαρχικό .. Η ψεσινή «μαϊμουδιά» on camera  σε τι αποσκοπούσε ? Να τον εκθέσει?  Να φανεί ότι ο δήμαρχος έχει λόγο ύπαρξης ή ότι οι δημότες είμαστε  ξυλόκοτες και τα καταπίνουμε  όλα?

 Τόσο λοιπόν μας εκτιμάτε? Τόσο εκτιμάτε αυτούς που τους ξαναζητάτε ήδη τη ψήφο τους?

Αλλά τι ζητάω.. 7 και ένας μήνας μείνανε.. Φτου ξελευτεριά!

 Γιάννης Λ. Κοσμετάτος

 

√ Φωτογραφία εξώφυλλου ” Μήνας Μάρτης”, λεπτομέρεια του έργου του Γιάννη Τσαρούχη

 

 

 

SHARE

Σχόλιο

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο