Την Τετάρτη 26-9-2018 διενεργήθηκε από τον Δήμο φανερή και προφορική πλειοδοτική δημοπρασία για την μακροχρόνια μίσθωση (40 ετών) ενός ακινήτου του Δήμου Κεφαλλονιάς (τέως ιδιοκτησίας ΕΟΤ) στον οικισμό του Φισκάρδου.

Το υπό αξιοποίηση ακίνητο είναι διώροφο ερειπωμένο κτίριο συνολικού εμβαδού 476.30 μ2 (238.15 μ2 ανά όροφο) σε οικόπεδο 238.15 μ2.

Η δημοπρασία περιλάμβανε δύο στάδια. Την εξέταση των δικαιολογητικών συμμετοχής των διαγωνιζομένων (τυπικά προσόντα συμμετοχής και χρηματοοικονομική επάρκεια), καθώς και πρόταση ανάπτυξης του ακινήτου και τέλος την οικονομική προσφορά με το ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς το ποσό των 15.000 ευρώ ετησίως.

Κονταροχτυπήθηκαν για το ακίνητο δυο επιχειρηματίες ο κ. Μιχαλάτος και ο κ. Ραυτόπουλος και πολύ γρήγορα οι 15.000 ευρώ τιμή εκκίνησης έφθασαν στις 47.500 ευρώ υπέρ του Θεόφιλου Μιχαλάτου.

Το ακίνητο έχει μεγάλη ιστορία , εκτός από αυτή που κουβαλάει στη πλάτη του. Επί δημαρχίας Κατερίνας Κουταλά είχε καταρτιστεί πρόταση από τον τότε δήμο Ερίσου για την αξιοποίηση του κτιρίου από το Δήμο. Στο ισόγειο θα ήταν δημοτικό κατάστημα για παροχή υπηρεσιών στα σκάφη και ο πρώτος όροφος για εκμετάλλευση από το δήμο. Αν και Υφ/γος τουρισμού ήταν ο αείμνηστος Πέτρος Αλιβιζάτος το σχέδιο δεν προχώρησε , χάθηκε στη γραφειοκρατία, οπότε αργότερα ο Αλιβιζάτος το παραχώρησε στο Δήμο Κεφαλονιάς για αξιοποίηση. Ο δήμος Κεφαλονιάς παρέλαβε και τον ολοκληρωμένο φάκελο του πρ. δημου Ερίσσου για την επένδυση και με βάση αυτόν έγινε ο διαγωνισμός.

Η θέση του ακινήτου είναι προνομιακή, στην καρδιά της παραλιακής του Φισκάρδου. Η ανακαίνισή του εκτιμάται ότι μπορεί να ξεπεράσει το 1 εκατ. Ευρώ.  Ποια ακριβώς θα είναι η χρήση του μόνο ο κ. Μιχαλάτος ξέρει αν και το ακίνητο «φωνάζει» από μόνο του.  Καταστήματα στο ισόγειο και διαμερίσματα στον 1ο όροφο και τη σοφίτα.

Το κτίριο δεν θα γκρεμιστεί αλλά θα ολοκληρωθεί στην υπάρχουσα κατάσταση με ενίσχυση των δομικών του στοιχείων.

Αναμφίβολα είναι μια επένδυση που χρειαζόταν το Φισκάρδο . Ο Δήμος Κεφαλονιάς μπορούσε να ακολουθήσει τα σχέδια της Κατερίνας Κουταλά και να το εκμεταλλευτεί υπέρ των δημοτών του με αυξηση των εσόδων του. Προτίμησε την εύκολη λύση . Το έβγαλε σε πλειστηριασμό αν και το ποσό του ενοικίου (47.000 ευρώ το έτος) είναι κάτι περισσότερο από  ικανοποιητικό.

Ευχόμαστε στον κ. Μιχαλάτο καλή επιτυχία στα σχεδιά του.

Ο ογκος του κτιρίου εκεί που ειναι η κοκκινη πινέζα.

SHARE

3 Σχόλια

  1. […] Εχει  ευθύνη «ο Καλλικράτης» για το τελευταίο κάζο? Όπου ένα δημοτικό ακίνητο στο Φισκάρδο πέρασε στα χέρια του επιχειρηματία αλλά και επικεφαλή της δημοτικής αντιπολίτευσης και εν δυνάμει Δημάρχου (αφού έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του….για τον ενιαίο βέβαια Δήμο) Θεόφιλου Μιχαλάτου, ενώ μπορούσε να αξιοποιηθεί απο το Δήμο σύμφωνα με την πρόταση του πρ.  Δήμο Ερίσσου  που είχε καταρτιστεί από την τελευταία δήμαρχο Κατερίνα Κουταλά και η οποία πρόταση ήταν ο βασικός λόγος παραχώρησης του κτιρίου (μαζί με άλλα δύο ακόμη) από το Υπουργείο όταν ήταν Υφυπουργός Τουρισμού ο αείμνηστος Πέτρος Αλιβιζάτος ? (δες εδώ) […]

  2. […] Το ακίνητο Β, αυτό  του Φισκάρδου, έχει ήδη ενοικιαστεί με μακροχρόνιο συμβόλαιο και μετά από διαγωνισμό στις 26 Σεπτέμβρη 2018 , στον επικεφαλή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θεόφιλο Μιχαλάτο.  (δες εδώ) . […]

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο