Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Βοήθεια στο σπίτι»: Μονιμοποίηση των συναδέλφων χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Η ΓΣ αντιπροσώπων του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥμε αφορμή την 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή τηςστο δίκαιο αγώνα τους.

Το πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» καλύπτει καθημερινά τις ανάγκες εκατοντάδων φτωχών ηλικιωμένων συνανθρώπων μας, για το δικαίωμα τους να στηρίζονται από την οργανωμένη πολιτεία, να ζουν με αξιοπρέπεια. Πρόκειται για υπηρεσίες που καλούνται να καλύψουν ένα φάσμα αναγκών όπως κατ’ οίκο νοσηλεία και κοινωνικές ανάγκες (καθαριότητα σπιτιού, μαγείρεμα, φροντίδα, παρέα κλπ).

Μετά από 15 και πλέον χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης προσφοράς σε ηλικιωμένους και ΑμεΑ, μετά από 15 και πλέον χρόνια αγώνων για τη μόνιμη διασφάλιση του «Βοήθεια στο ΣΠΙΤΙ» και όλου του υφιστάμενου προσωπικού, η κυβέρνηση, δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις της, ως όφειλε. Αντί να κάνει πράξη το δίκαιο και ηθικό αίτημα των συναδέλφων και ολόκληρου του λαού, για παγίωση ως θεσμού του «Βοήθεια στο ΣΠΙΤΙ» και τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, εξαγγέλλει διά στόματος πρωθυπουργού την επαναπροκήρυξη των θέσεων. Έκανε μάλιστα λόγο για 3000 προσλήψεις, μειώνοντας έτσι τον αριθμό των εργαζομένων, θυσιάζοντας με αυτόν τον τρόπο εργαζόμενους, που έχουν ήδη προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

O αγώνας και τα αιτήματα των εργαζόμενων στο «Βοήθεια στο ΣΠΙΤΙ» για τη μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, δεν είναι απλά δίκαιος αλλά και ο πλέον αναγκαίος δρόμος σήμερα, για να στηριχτεί και να συνεχιστεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η ΓΣ αντιπροσώπων του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ μαζί με όλους τους εργαζόμενους

ΑΠΑΙΤΕΙ:

  • Νομοθετική ρύθμιση που θα κατοχυρώνει το υφιστάμενο προσωπικό,καταργώντας την 15ετή ομηρία και θα αναγνωρίζειότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους χωρίςόρους και προϋποθέσεις!!!!
  • Αναγνώριση και καταβολή του Ανθυγιεινού επιδόματος στους Οικογενειακούς Βοηθούς.
  • Την πλήρωση όλων των κενών θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, αφού η γιγάντωσή των κενών έχει οδηγήσει στην συρρίκνωση και αποδόμηση του «Βοήθεια στο ΣΠΙΤΙ».
  • Την αντικατάσταση του στόλου των αυτοκινήτων,καθώς αυτά είναι πλέον πεπαλαιωμένα με πάρα πολλά προβλήματα που τα καταστούν επικίνδυνα προς χρήση.
  • Οριστική και μόνιμη λύση που θα διασφαλίζει το «Βοήθεια στο ΣΠΙΤΙ» με κάλυψη των δαπανών από επιχορηγήσεις του κρατικού προϋπολογισμού. Τα κοινωνικά αγαθά δεν είναι εμπόρευμα!

Η ΓΣ αντιπροσώπων του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ απαιτεί να σταματήσει η ομηρία και ο εμπαιγμός των εργαζομένων επί σειρά ετών σε όλες τις δομές «Βοήθεια στο ΣΠΙΤΙ», «ΚΗΦΗ», βρεφονηπιακών σταθμών κτλ.με οριστικές και μόνιμες λύσεις.

Ταυτόχρονα, καταγγέλλει την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που όλα αυτά τα χρόνια εμπαίζουν τους εργαζόμενους, τους χρησιμοποιούν ψηφοθηρικά και στο τέλος επιδιώκουν να τους πετάξουν σαν στυμμένες λεμονόκουπες.

Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας.Αλλά πρέπει και να βγουν συμπεράσματα, ότι αυτή η αντιλαϊκή πολιτική δεκαετιών δεν φτιασιδώνεται αλλά ανατρέπεται.Δεν αλλάζουν τα πράγματα με αλλαγή χαλίφη, αλλά με το να γίνουν οι εργαζόμενοι πρωταγωνιστές, να κάνουν τη διαφορά διεκδικώντας να γίνουν αφεντικά στον πλούτο που παράγουν.

Αργοστόλι01/10/2018

Ο ΠρόεδροςΗ Γραμματέας
ΔιονύσηςΓεωργόπουλοςΣοφία Μισαηλίδου

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο