Αφροδίτη ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ: Σπάει ο Δήμος Κεφαλονιάς, είναι τελεσίδικο!

Για πρώτη φορά από όσες έχουμε συζητήσει με το βουλευτή του Νομού μας Αφροδίτη Θεοπεφτάτου το θέμα του σπασίματος του Δήμου Κεφαλονιάς, ήταν απολύτως βεβαία .

«Ο Δήμος Κεφαλονιάς θα σπάσει αυτό αποφασίστηκε» μας είπε στη  μετα – μεσονύχτια συζήτησή μας.

“Δυο προτάσεις υπάρχουν 1) για δυο δήμους και 2) για τρεις. Και αυνεχίζει η βουλευτής:

“Προσωπικά πιστεύω ότι η καλύτερη λύση είναι οι τρεις Δήμοι, οι δυο και για γεωγραφικούς λόγους δεν μπορούν να λειτουργήσουν.  Η Κέρκυρα πχ  εύκολα μπορεί να χωριστεί σε δυο δήμους , η Κεφαλονιά  δεν ενδείκνυται για δυο δήμους. Το πιο πιθανόν είναι να καταλήξουμε σε τρεις αλλά αυτό θα είναι σίγουρο προς το τέλος του Οκτωβρίου με την επεξεργασία των δεδομένων (πληθυσμός, μορφολογία εδάφους, οικονομική ευρωστία κλπ).”

Ο Χάρτης της Κεφαλονιάς με τις τρεις επαρχίες . O χάρτης υπήρχε σε όλες τις σχολικές τάξεις κάποτε.. Ισως αποτελέσει μοντέλο για τη νέα διοικητική διάσπαση του νησιού μας.

Αυτά είναι τα νέα!   Και τα νέα πολιτικά δεδομένα! Όσοι βιάστηκαν να αυτό-ανακοινωθούν υποψήφιοι δήμαρχοι Κεφαλονιάς μάλλον θα επιλέξουν το Αργοστόλι, αφήνοντας τις άλλες δυο δημαρχίες σε πρωτοκλασάτα στελέχη τους. Όσοι πιο ψύχραιμα  περίμεναν το «σπάσιμο», θα ανακοινώσουν την υποψηφιότητά τους στο δήμο που θα επιλέξουν.

Ανακατεύεται η πολιτιική τράπουλα στο νησί μας με πολλές εκπλήξεις!

2 Σχόλια

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο