Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης
της ΑΔΕΔΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει νερό στο μύλο των κριτηρίων απόλυσης συμβασιούχων εκπαιδευτικών& δημοσίων υπαλλήλων;

Η ΓΣ αντιπροσώπων του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, προσυπογράφει την ανακοίνωση καταγγελία της ΕΛΜΕ-ΚΙ καιαπαιτεί άμεσα εξηγήσεις από τη βουλευτή του Νομού Κεφαλονιάς – Ιθάκης και Γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοπεφτάτουγια τη θέση της σχετικάμε «την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων και τα προβλήματα υποστελέχωσης των νησιωτικών υπηρεσιών». Είναι ενδεικτική των προθέσεων η προγενέστερη τοποθέτησητης κ. βουλευτή, ότι ψάχνει ένα τρόπο να μπορεί στα νησιά να ισχύει η εντοπιότητα στο διορισμό των εκπαιδευτικών.Δένει με τη συζήτηση για νέα κριτήρια διορισμού (στην πράξη απολύσεων) από το Υπουργείο Παιδείας. Μέσα από αυτά ένα μεγάλο κομμάτι συμβασιούχων εκπαιδευτικών, που επί πολλά χρόνια αναπληρώνουν τον εαυτό τους, θα πεταχτεί στο δρόμο, όπως έγινε και με τα κριτήρια διορισμού στους ΟΤΑ, όπου «αποπέμφθηκαν» 7.000 συμβασιούχοι.

Επιπλέον, βιώνουμε το πώςη «αριστερή – προοδευτική» Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ) υλοποιεί την «κινητικότητα» σε υπαλλήλους της μεταφέροντάς τους από νησί σε νησί!!! Λέμε καθαρά: πρόβλημα στελέχωσης των δημόσιων υπηρεσιών στα νησιά μας υπάρχει διότι δεν γίνονται μόνιμοι διορισμοί και γιατί οι όροι εργασίας είναι απαράδεκτοι. Δεν παίρνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο για αυξήσεις στους μισθούς, για κάλυψη στα έξοδα μετακίνησης των συναδέλφων, για εκπτωτικά εισιτήρια, για εστίες και σίτιση.

Η ΓΣ αντιπροσώπων του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, καλεί σε αγώνα για να σταματήσειη πολιτική της ελαστικής εργασίας, των μετακινήσεων από νησί σε νησί, των απολύσεων, στην οποία συμπλέει η κυβέρνηση μαζί με ΕΕ – ΟΟΣΑ – ΝΔ και λοιπά «εξαπτέρυγα».
– Εδώ και τώρα μαζικοί μόνιμοι διορισμοί όλων όσων εργάζονται στο δημόσιο ως συμβασιούχοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
– Μέτρα για μισθούς – σίτιση – στέγαση – μετακίνηση των συναδέλφων.

Αργοστόλι 06/10/2018

Για τη ΓΣ αντιπροσώπων του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ
Ο Πρόεδρος                                     Η Γραμματέας
Διονύσης Γεωργόπουλος                  Σοφία Μισαηλίδου

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο