Η είδηση έρχεται από το fb του πασών των αρμοδιοτήτων αντιδημάρχου Διονυσίου Λυκούδη και προκάλεσε αλγεινή, πολύ αλγεινή αίσθηση σε όσους την είδαν και κυρίως στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες .

Με τον τίτλο «Εικόνα ντροπής» ο Κύριος Ανταυτού και Μεγάλων Έργων παρουσιάζει μία φωτογραφία επιβάτιδας του κρουαζιερόπλοιου Berlin με ειδικές ανάγκες να επιστρέφει στο πλοίο εν μέσω λίμνης νερού και καταμεσής του αυτοκινητοδρόμου, «αφού δεν διαθέτουμε έστω ένα μικρό πεζοδρόμιο», αναφωνώντας λες και δεν είναι ο αρμόδιος για τα έργα αντιδήμαρχος της δημοτικής αρχής που κυβερνάει το Αργοστόλι και την Κεφαλονιά από το…..2011: «Αυτή η εικόνα ντροπής για την Κεφαλονιά σε 5 μήνες και πριν την νέα σεζόν θα είναι παρελθόν !!! Η ανάπλαση που ξεκίνησε στο δυτικό παραλιακό μέτωπο του Αργοστολίου είναι άλλο ένα έργο που μας φέρνει ποιο κοντά στο ‘’ΝΕΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ’’ που έχουμε υποσχεθεί».

 

Καταρχήν κ. Αντιδήμαρχε των πέντε αντιδημαρχιών όταν δεν ξέρεις που πέφτει η ανατολή  και που….η δύση και είσαι αποπροσανατολισμένος  στο Αργοστόλι  καλλίτερα να σωπαίνεις και πολύ περισσότερο αφήνεις τα βαρύγδουπα περί …. «νέου Αργοστολιού» !

Αν μου επιτρέπετε κ. Αντιδήμαρχε των πέντε αντιδημαρχιών για το που βρίσκεται «το δυτικό παραλιακό μέτωπο» και που…. «το βόρειο παραλιακό μέτωπο» του Αργοστολιού κάντε μια εύκολη άσκηση αύριο το πρωί . Κοιτάχτε από πού βγαίνει ο ήλιος , αυτή είναι η ανατολή, ναι? κοιτώντας την ανατολή πίσω σου έχεις τη δύση, δεξιά σου το Νότο και αριστερά σου το Βορρά.. Προσανατολίστηκες τώρα? Α γειά σου! Μη πάθουμε και το βέρτιγκο μαζί σου (δεν μας φτάνουν τα φαστίδια μας)..

Αφού προσανατολιστήκατε τώρα σε ανατολή και δύση, ας μιλήσουμε για την ευαισθησία  της δημοτικής αρχής – της οποία κατέχεται επί 4 χρόνια και την αντιδημαρχία των μεγάλων έργων-  για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Πρώτα από όλα όμως για θυμηθείτε. Εσείς ο ευαίσθητος , έχετε ποτέ παρκάρει με το ιδιωτικό σας αυτοκίνητο μπροστά από ράμπα ΑΜΕΑ?  Στο πεζοδρόμιο των Δικαστηρίων ίσως?  Ποτέ? Σπάνια? Καμιά φορά? Δεν ξέρω δεν απαντώ?

Και συνεχίζουμε..

Αφού προηγουμένως βρήκαμε που ανατέλλει και που δύει ο ήλιος στο ΝΕΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, μάλλον είναι απαραίτητο να βρούμε και σε ποιο παράλληλο σύμπαν ζείτε.. Διότι στο σύμπαν που ζουν οι δημότες επί οκτώ χρόνια κυβερνάει η ίδια δημοτική αρχή με δήμαρχο τον Αλέξανδρο Παρίση και εσείς ο ίδιος είτε από τα πισωδώματα είτε από τα μπροστοδώματα κάνετε το κουμάντο.

Η δημοτική σας αρχή λοιπόν στις 27 Μαΐου του 2013 έβαλε λουκέτο σε μια από τις πιο πρωτοποριακές πρωτοβουλίες για τα άτομα με Ειδικές Ανάγκες στην Ελλάδα, του Καφενείου της Καμπάνας που έπαιζε πολύ σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση κοινωνικής ένταξης των νέων παιδιών που αποφοιτούν από τα ειδικά σχολεία του νησιού !!! Η δημοτική σας αρχή των 8 χρόνων έχει ταυτιστεί με ό,τι πιο μαύρο και αποκρουστικό έχει συμβεί στα ΑΜΕΑ στη σύγχρονη ιστορία της Κεφαλονιάς και πολύ περισσότερο που συνοδεύτηκε με τόνους λάσπης στη διαφορετικότητα περί….σπατάλης του δημοτικού χρήματος !!!!

Η δημοτική σας αρχή των 8 χρόνων και εσείς προσωπικά ως και αντιδήμαρχος των μεγάλων έργων, και ως αντιδήμαρχος Σάμης και ως αντιδήμαρχος Αργοστολίου ουδόλως ασχοληθήκατε για να λυθούν τα προβλήματα των ΑΜΕΑ ούτε στις πόλεις που είστε ο απόλυτος άρχων ούτε στο Ληξούρι, ,  τη Σκάλα, την Ασσο, το Φισκάρδο τον Πόρο και αλλού.

Είναι στο σύνολο της η Κεφαλονιά φιλικό νησί για τα ΑΜΕΑ, είτε είναι δημότες, είτε επισκέπτες του νησιού μας?

Δεν αισθάνεστε ντροπή όταν βλέπετε τους συμπατριώτες μας με τα αναπηρικά τους καροτσάκια να πηγαίνουν στη μέση του δρόμου στη παραλιακή του Αργοστολίου γιατί δεν υπάρχουν πεζοδρόμια κατάλληλα ή γιατί κάποιος άχρηστος έχει κλείσει τη ράμπα των ΑΜΕΑ ή γιατί τα τραπεζοκαθίσματα έχουν απλώσει την αρίδα τους ?

Αν περπατούσατε λίγο περισσότερο στο Αργοστόλι κ. Λυκούδη θα διαπίστωνατε ότι τα πεζοδρόμια δεν είναι φιλικά όχι μόνο για τα ΑΜΕΑ αλλά και για τους υγιείς πεζούς, για τους γονείς με καροτσάκια, για τους ηλικιωμένους με μπαστούνι ή Πι.  Αλλά που!

Κύριε Λυκούδη, πολύ σωστά γράψατε «Ντροπή» στη φωτογραφία της επισκέπτριας ΑΜΕΑ , μόνο που αυτή η ντροπή είναι όλη δική σας ! Της δικής σας δημοτικής αρχής, του δικού σας δημάρχου, του δικού σας έργου και σαν αντιδήμαρχος Αργοστολίου και σαν αντιδήμαρχος έργων.

Η «εικόνα ντροπής» της Κεφαλονιάς κύριε Λυκούδη είστε εσείς, η δημοτική σας αρχή, και όχι τίποτε Ούφο από άλλο σύμπαν.

Είστε μια δημοτική αρχή “ντροπή” , όχι μόνο γιατί έχετε χάσει τον προσανατολισμό σας και λέτε το βορά….δύση, αλλά και γιατί «δεν έχετε ιερό και όσιο» και παίζεται προεκλογικές παράνοιες με τον πόνο ακόμη και των ατόμων με Ειδικές Ανάγκες !!! Ντροπή! Ντροπή σας!

Αργοστολιώτης Περιπατητής

 

 

Σχόλιο

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο