Ολοκληρώθηκαν και οι τυπικές διαδικασίες μεταβίβασης της ιδιοκτησίας  του πλοίου ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ από την Ζακυνθινή Κοινοπραξία,  στη LEVANTE FERRIES.

To πλοίο που έως τώρα ήταν μισθωμένο από την LEVANTE FERRIES , από σήμερα ανήκει πλέον ιδιοκτησιακά στον «κίτρινο στόλο»  του Γιώργου Θεοδόση!

Το ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ είναι  ήδη  στον Πειραιά(αποκλειστική φωτο)

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ στον Πειραιά 16 12 2018

όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες και επισκευές για την αξιοπλοΐα του , με προτεραιότητα στον μηχανολογικό εξοπλισμό και την  ασφάλεια των επιβατών του ενώ σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσει η ολοκληρωτική του ανακαίνιση στα σαλόνια κλπ. Και αυτό  γιατί λόγω των γραφειοκρατικών καθυστερήσεων χάθηκε πολύτιμος χρόνος που θα επέτρεπε τη πλήρη ταυτόχρονη ανακαίνιση του.

Το ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ οταν περασε τον Ισθμό της Κορίνθου 15 12 2018

Το ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ -σύμφωνα με πληροφορίες- θα είναι έτοιμο αμέσως μετά τις γιορτές του νέου έτους προκειμένου να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό της γραμμής Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη.

Γιώργος Θεοδόσης – Στρατης Απέργης κατά την αλλαγή της σημαίας στο ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Το άλλο πρόσφατο απόκτημα της εταιρίας, το  “ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ” ήδη βρίσκεται σε διαδικασία ολοκληρωτικής αναβάθμισης του μηχανολογικού εξοπλισμού . Και αυτό θα ανανεωθεί σε δυο φάσεις προκειμένου να μπει στις γραμμές πολύ σύντομα και τούτο θα είναι εφικτό καθώς ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες οι διαδικασίες πλήρους μεταβίβασης της ιδιοκτησίας του.    

Έτσι ο  στόλος του Γιώργου Θεοδόση είναι πλέον ιδιόκτητος και αριθμεί   τέσσερα πλοία :  

  • Fior di Levante

  • Mare di Levante
  • Mare di Levante
  •  ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ
  • ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ
  • ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ  
  • ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

και….  έπεται συνέχεια…

καθώς η εταιρία αναζητά για αγορά τουλάχιστον άλλο ένα πλοίο   προκειμένου να καλύπτει με άνεση τα δρομολόγια και τυχόν έκτακτες ανάγκες και των τριών νησιών , Κεφαλονιάς, Ζακύνθου και Ιθάκης. (Σε αυτά τα σχέδια του 5ου πλοίου δεν φαίνεται να περιλαμβάνεται ούτε κατά διάνοια το AΛΕΞΑΝΔΡΑ Λ.).

Με την παρούσα  εξέλιξη δεν μπορούμε να αποφύγουμε τον σχολιασμό της ..περσινής μακέτας της Kefalonian lines με τα τέσσερα πλοία!! Από πολλούς  τότε είχε χαρακτηριστεί ως μακέτα εικονικής πραγματικότητας..  και ορίστε ! αποδείχτηκε ότι έτσι ήταν!

Γιωργος Θεοδόσης

Το 2018 ανέτρεψε τα πάντα στην τοπική ακτοπλοΐα, αναδείχνοντας απόλυτο κυρίαρχο τον Γιώργο Θεοδόση και την Levante Ferries με  έναν κίτρινο στόλο τεσσάρων   πλοίων στην ιδιοκτησία της! Μια καθόλου εύκολη ανατροπή ! Μια ανατροπή που κατάφερε η Levante Ferries  με πολύ σκληρή προσπάθεια των στελεχών της, σταθερότητα στο στόχο της ποιότητας και της ασφάλειας και σωστές επιχειρηματικές  κινήσεις την κατάλληλη στιγμή.

Πάντως, στη Levante Ferries και στο Μέ παρά τις επιτυχίες δεν φαίνεται να υπάρχει επανάπαυση  παρά τις σαρωτικές επιτυχίες.

Αντίθετα ο διοικητικός μηχανισμός είναι σε πλήρη ετοιμότητα  καθώς ο ανταγωνισμός είναι ισχυρός . Στη φιλοσοφία της εταιρίας παραμένουν οι προτεραιότητες  της ασφάλειας και της ποιότητας των υπηρεσιών της αλλά και γιατί  ανά πάσα στιγμή μια οποιαδήποτε άλλη ακτοπλοϊκή εταιρία μπορεί να διεκδικήσει δρομολόγια στις γραμμές της Κεφαλονιάς , της Ιθάκης και της Ζακύνθου. Σε ελεύθερη αγορά ζούμε!

Γιωργος Θεοδόσης

Το  2019 βρίσκει την ακτοπλοΐα της Κεφαλονιάς στην καλύτερή της φάση τα τελευταία χρόνια, με 4 ανανεωμένα, αξιόπλοα και ασφαλή  πλοία, το ένα εξ αυτών μάλιστα , το Fior di Levante , να έχει κερδίσει στον διεθνή διαγωνισμό του 2016 τον τίτλο  «το  ωραιότερο φέρυ μποτ του κόσμου » και να είναι από μόνο του προορισμός!

Με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι -σύμφωνα με πληροφορίες- το Fior di Levante θα παραμείνει στις γραμμές μας και κυρίως στη γραμμή της Κεφαλονιάς γιατί -παρά τις δελεαστικές προτάσεις για μίσθωσή του σε γραμμή vip στην Ευρώπη- ο ιδιοκτήτης του δεν φαίνεται να θέλει να αποχωριστεί το «πρωτότοκο» καράβι του!

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται καθώς πολλά θέματα είναι σε εξέλιξη…

Η Συντακτική Ομάδα του Kefaloniapress

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο