Tα Ιταλικά “struffolo” είναι τα Κεφαλονίτικα “στριφτούλια” και “σιντζούρτσουλα”??

Η σημερινή ανάρτηση του αγαπημένου μας Ιταλού – Κεφαλονίτη φίλου  Giuseppe Nuzzo, με τα “struffolo”  , παραδοσιακό γλυκό της Νότιας Ιταλίας, μας έφερε στη μνήμη τα “στριφτούλια” τση προ – νόνας Αθηνάς!!!

Ζύμη με αυγά λεπτοκομμένη και μετά στο τηγάνι με μπόλικο λάδι. Δεν ειναι ούτε τηγανίτες ούτε τηγανόψωμα, ειναι “στριφτούλια!! Χαρακτηριστικό γλυκό της “cucina povera” της Νότιας Κεφαλονιάς!

Αλλά   μοιάζουν  και με τα Σαμικά Σιντζούρτσουλα που μας παρουσίασε ο Τάκης Τόκκας (δες εδω)!

Αυτή είναι η Ιταλική αυθεντική συνταγή για τα “struffolo”

Η τέχνη ειναι στο λεπτό κόψιμο του κάθε κομματιού που να ειναι ίδιο με όλα τα άλλα για να τηγανιστεί στον ίδιο χρόνο.

Στο τηγάνι

Αυτά τρώγονται σαν ..πασατέμπο!!

 

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο