Οι Ultra HD τηλεοράσεις κατακτούν τον κόσμο

Τεράστια αύξηση παρουσιάζουν οι πωλήσεις τηλεοράσεων με ανάλυση Ultra HD σύμφωνα με την τελευταία αναφορά της εταιρείας Strategy Analytics.

Συγκεκριμένα το 2018 οι πωλήσεις σχετικών τηλεοράσεων παρουσίασαν αύξηση 50% σε σχέση με ολόκληρο το 2017, ενώ υπολογίζεται ότι 222 εκατομμύρια νοικοκυριά διαθέτουν μέχρι σήμερα τουλάχιστον μία Ultra HD τηλεόραση. Ο αριθμός αυτός σύμφωνα με την ίδια έρευνα αναμένεται να εκτοξευθεί σε παγκόσμιο επίπεδο στα 600 εκατομμύρια μέχρι το 2023 ενώ μόλις το 3% από το σύνολο των τηλεοράσεων αναμένεται να υποστηρίζει ανάλυση 8K.

Γεωγραφικά, η Βόρεια Αμερική θα εξακολουθήσει να κατέχει τα ηνία, με το 71% του πληθυσμού να έχει στην κατοχή του μια Ultra HD τηλεόραση μέχρι το 2023. Σε παγκόσμιο επίπεδο η αγορά της Ασίας είναι η μεγαλύτερη αφού την περσινή χρονιά εκτιμάται ότι πωλήθηκαν 46 εκατομμύρια Ultra HD συσκευές. Η Strategy Analytics προβλέπει ότι 400.000 8K Ultra HD τηλεοράσεις θα πουληθούν μέσα στο 2019 στην περιοχή ενώ ενώ θα ξεπεράσουν τα 11 εκατομμύρια έως το 2023. Οι πωλήσεις των 8K τηλεοράσεων πάντως θα κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα αφού το ποσοστό τους έως το 2023 στη Βόριο Αμερική δε θα ξεπεράσει το 3.9%, με το αντίστοιχο ποσοστό στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού να κυμαίνεται στο 4.1% και στη Δυτική Ευρώπη ακόμα χαμηλότερα στο 1.7%.

Για την 8K ανάλυση, θεωρείται δεδομένο ότι η Ιαπωνία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2020 θα δώσει μεγάλη έμφαση στην παραγωγή σχετικού περιεχομένου, έχοντας πρόσφατα μάλιστα παρουσιάσει και το πρώτο 8K τηλεοπτικό κανάλι, όμως ο υπόλοιπος κόσμος θα υιοθετήσει με πολύ πιο αργό ρυθμό τη συγκεκριμένη ανάλυση.

SOURCEwww.insomnia.gr
SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο