Η κινητοποίηση των Συμβασιούχων στην Κεφαλονιά

Και οι Συμβασιούχοι της Κεφαλονιας που εργάζονται στο Δήμο και στις άλλες δημόσιες υπηρεσίες του νησιού μας συμμετείχαν σήμερα στην Πανελλαδική κινητοποίηση με στάση εργασίας και αίτημα «Μονιμοποίηση τώρα».

Στο Αργοστόλι , συνδικαλιστοί εκπρόσωποι των Συμβασιούχων μαζί με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου συγκεντρώθηκαν υπο βροχή στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς και Ιθάκης θέτοντας τα αιτήματά τους στον Αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα.

Εκπρόσωποι των Συμβασιούχων αναφέρθηκαν στα χρονίζοντα προβλήματα του κλάδου τους, χαρακτηρίζοντας «ομηρία» των εργαζομένων αυτές τις απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις. Αναφέρθηκαν στους συμβασιούχους του Δήμου Κεφαλονιάς (περίπου 90 εργαζόμενοι 8μηνίτες) και τις άδειες μόνιμες θέσεις των δημοτικών υπαλλήλων αφου δεν γίνονται προσλήψεις με συνέπεια να υπολειτουργούν πολλές υπηρεσίες δημιουργώντας πρόβλημα όχι μόνο στη λειτουργία του δήμου αλλά και στην εξυπηρέτηση των δημοτών για τις υποθέσεις τους με το Δήμο.

Και οι 8μηνίτες συμβασιούχοι του Δασαρχείου έθεσαν τα προβλήματα τους, αναφερόμενοι στον παραλογισμό να λύονται οι συμβάσεις τους τον Ιούνιο μήνα!! Την εποχή που ξεκινάνε οι μάχες με τις φωτιές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας οι Συμβασιούχοι Δασεργάτες αλλά της Αποκεντρωμένης. Παρόλα αυτά υπενθύμισε ότι ο ίδιος προσωπικά και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας φρόντισαν τους συμβασιούχους στην εγκατάστασή τους στο νησί μας φροντίζοντας να τους εξασφαλίσουν συνθήκες υγιεινής διαμονής και στέγη σε κάποιους που δεν είχαν τη δυνατότητα ενοικίασης διαμερίσματος λόγω έλλειψης ακινήτων προς ενοικίαση.

Τους διαβεβαίωσε δε το ότι δεν ανήκουν οργανικά στη Περιφέρεια δεν σημαίνει ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα προβλήματά τους αναφερόμενος στη μέχρι τώρα βοήθεια που έχει διαθέσει η ΠΕ πχ σε φορτηγά και άλλα μέσα προκειμένου να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους.  Οι συμβασιούχοι του Δασαρχείου τον ευχαρίστησαν για την συμβολή του στην καθημερινότητά τους.

Μετά τον Αντιπεριφερειάρχη η αντιπροσωπεία των Συμβασιούχων θα επισκέπτονταν το Δημαρχείο.

Ρεπορταζ: Ελένη Δ. Χιόνη

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο