Ο Δήμος  Κεφαλονιας “σπάει”  – Ομως η  ΝΔ βάζει απέναντι τους Κεφαλονίτες και τη λαϊκή απαίτηση όταν ….άλλα έπραττε και ‘αλλα έλεγε πριν  5 χρόνια ακριβώς!

 Όλα δείχνουν ότι η υπόθεση του σπασίματος του δήμου Κεφαλονιάς φτάνει στο τέλος της…. αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι την ερχόμενη Δευτέρα κατατίθεται η σχετική τροπολογία στη βουλή και ψηφίζεται μέσα στην εβδομάδα.

Το Μέγαρο από την πλευρά του έχει λυσσάξει να μην σπάσει ο δήμος επιστρατεύοντας «λυτούς και δεμένους» συνεπικουρούμενο από διάφορους τοπικούς παράγοντες που …..άλλα λένε μπροστά και άλλα πίσω.

Η σκληρή πραγματικότητα είναι πως ο ενιαίος δήμος Κεφαλονιάς απέτυχε γιατί …ΑΠΕΤΥΧΕ σε όλα τα επίπεδα και καθολικά η δημοτική αρχή Παρίση/Λυκούδη !

Αλέξανδρος Παρίσης – Διονυσης Λυκούδης

Όλα τα υπόλοιπα είναι για….να περνάει η ώρα και να δικαιολογούνται τα αδικαιολόγητα με μεγαλύτερη απόδειξη γι’αυτή την αλήθεια την ομολογία της ίδιας της δημοτικής αρχής δια στόματος και κατ’επανάληψη τόσο του δημάρχου Α. Παρίση όσο και του αναπληρωτή του Δ. Λυκούδη πως εγκαταλείφθηκε επί των ημερών του η περιφέρεια (διάβαζε χωριά) και έργο έγινε μόνο…στο Αργοστόλι ( και αυτό τσίπικο που ήδη άρχισε να ξηλώνεται )!

 Στη λαϊκή απαίτηση για σπάσιμο του δήμου αντίθετη βέβαια είναι η δημοτική αρχή και το κόμμα της ΝΔ ! Και μάλιστα δια στόματος του ίδιου του αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος κατά την επίσκεψή του στην Κεφαλονιά τη μέρα του Αγίου Γερασίμου στις 20 Οκτωβρίου 2018  και μέσα από το ίδιο το Μέγαρο έχοντας δίπλα του τον ίδιο τον δήμαρχο δήλωσε πως ««Δεν συμφωνεί με το σπάσιμο του Δήμου και δεν θ’ ανοίξει η Ν.Δ. τέτοιο θέμα» !!!

 Την δήλωση αυτή της απόλυτης διαφωνίας της ΝΔ με το σπάσιμο του δήμου την επανέλαβε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Σοφία Ζαχαράκη κατά την επίσκεψή της στην Κεφαλονιά στις 27/1/2018 η οποία με σκωπτικό ύφος,  ειρωνεία και άγνοια της ιστορίας σχετικά με την διάσπαση του δήμου Κεφαλονιάς δήλωσε:

 «Σήμερα είναι 27 Ιανουαρίου, όποιος μιλάει για διάσπαση θα πρέπει να το κάνει με πολύ σκέψη, αν μπορεί να γίνουν όλα αυτά τρεις μήνες πριν από τις εκλογές. Είναι δηλαδή μια σοβαρή αντιμετώπιση της διοικητικής πράξης της Αυτοδιοίκησης αυτή;»

 Μητσοτάκης λοιπόν και Ζαχαράκη δείχνουν όχι μόνο να αγνοούν στοιχειώδη πράγματα, όπως δηλαδή το τι έπραττε η ΝΔ πριν πέντε χρόνια πριν τις τότε δημοτικές εκλογές, αλλά και ….να βάζουν απέναντί τους όλους τους Κεφαλονίτες που από άκρου εις άκρον ΑΠΑΙΤΟΥΝ τη διάσπαση του δήμου λόγω της απόλυτης αποτυχίας της δημοτικής αρχής Παρίση- Λυκούδη.

 Αυτή την αποτυχημένη δημοτική αρχή που συνεχίζει η ΝΔ να στηρίζει, με συνέπεια  η μονοεδρική της Κεφαλονιάς να τίθεται εν αμφιβόλλω πολύ περισσότερο αν υπάρξει (το πιθανότερο) αποτυχία των εκλεκτών της ΝΔ στους τρεις νέους δήμους το Μάιο !!!

 Σγαρλέβοντας λοιπόν τα αρχεία μας βρήκαμε πως…. πριν από πέντε χρόνια η ΝΔ ως κυβέρνηση ….άλλα έλεγε και κυρίως άλλα έπραττε.

 Να θυμίσουμε ότι :

Και πριν από 5 χρόνια,  το 2014 είχαμε και τότε όπως τώρα δημοτικές εκλογές η οποίες έγιναν στις 18 Μαΐου (25 Μαΐου η 2η Κυριακή).

Το σπάσιμο του δήμου Κεφαλονιάς (και δύο τριών άλλων ακόμα) είχε ξεκινήσει αρκετά πριν, καλή ώρα όπως και τώρα.

Στην Κυβέρνηση  τότε ήταν όλα τα «αδέλφια» (κατά την προσφιλή έκφραση του δημαρχου Αλέξανδρου ) από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. .

Ο Αντώνης (Σαμαράς) πρωθυπουργός, ο Βαγγέλης (Βενιζέλος) αντιπρόεδρος, ο Μιχάλης (Χρυσοχοΐδης ) υπουργός για τα έργα και ο Γιάννης (Μιχελάκης) υπουργός εσωτερικών (ναι …..αυτός που καταδικάστηκε για παθητική δωροδοκία 7.000 ευρώ προκειμένου ….να καταθέσει ερώτηση στη βουλή που θα ευνοούσε τα συμφέροντα ενός επιχειρηματία).

Το δημοτικό συμβούλιο Κεφαλονιάς  είχε συνεδριάσει μάλιστα για το θέμα στις 23/8/2013 .

Στις 26 Φεβρουαρίου 2014 λοιπόν, 84 ημέρες πριν την ημέρα των εκλογών (18/5) το kefaloniapress αποκαλύπτει :  2014-2-27  (κλικ εδω)

Με θετική γνωμάτευση απο το Υπουργείο Εσωτερικών , Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ, φεύγει ΤΩΡΑ  η τροποποίηση για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και μετά για τη Βουλή!

Στις 10 Δεκεμβρίου σας είχαμε ενημερώσει για το Νομοσχέδιο που είχε κατατεθεί στις αρμόδιες επιτροπές του Υπουργείου  Εσωτερικών και αφορούσε το “σπάσιμο” του Δήμου Κεφαλονιάς σε τρεις μικρότερους με διάφορα σενάρια .  Το Νομοσχέδιο για τρεις Δήμους στην Κεφαλονια (Κλικ)

1ος Δήμος ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ : 13.865 κάτοικοι
2ος Δήμος ΠΑΛΛΙΚΗΣ : 7.138 κάτοικοι
3ος Δήμος  ΕΛΕΙΟΥ – ΠΡΟΝΝΩΝ  με έδρα τον Πόρο : και τους πρ. Δήμους : ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ, ΕΛΕΙΟΥ-ΠΡΟΝΝΩΝ, ΣΑΜΗΣ, ΠΥΛΑΡΟΥ, ΕΡΙΣΟΥ, ΟΜΑΛΩΝ: 17.089 κάτοικοι.

Πράγματι η τροπολογία κατατέθηκε στη βουλή αλλά αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή ,στις 7 Μαρτίου 2014 !!!

Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, η ΝΔ και μάλιστα δια στόματος του ίδιου του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη …. τα γυρίζει !

Όχι μόνο είναι εναντίον της διάσπασης του δήμου Κεφαλονιάς αλλά κάνει και …πλακίτσα λέγοντας πως ….ο χρόνος μέχρι τις εκλογές είναι μικρός, όταν η ΝΔ ως κυβέρνηση πριν λίγα χρόνια έκανε τα ίδια και χειρότερα, καταθέτοντας μια πρόταση ….επική, που ουδείς βρέθηκε να την αιτιολογήσει ,πως ήταν δυνατόν να υπάρξει ένας δήμος από το Φισκάρδο μέχρι ….τα Τραυλιάτα με έδρα …τον Πόρο και όνομα ….Δήμος Ελειού – Πρόννων !!!!  Και το καλλίτερο βέβαια….να την αποσύρει ….81 ημέρες  πριν τις εκλογές και αφού είχε κάμει ανω – κάτω τις αντίστοιχες τοπικές κοινωνίες !!!!

Με κείνα και με τ’άλλα άντε να μαζέψει τα αμάζευτα στην Κεφαλονια η ΝΔ,  τόσο στις δημοτικές εκλογές τον ερχόμενο Μάιο, όσο και στις βουλευτικές εκλογές όποτε και να γίνουν.

Άντε να βρουν την ψήφο τους οι υποψήφιοι της ΝΔ (όποιοι και νάναι) με την αλλοπρόσαλλη ταχτική του κόμματος (άλλα το 2014 και άλλα το 2019)  και στην άρνηση τώρα της λαϊκής απαίτησης για σπάσιμο του δήμου λόγω της εγκατάλειψης της Κεφαλονιάς από τη δημοτική αρχή Παρίση/Λυκούδη και της απόλυτης αποτυχίας της !!!!

Τις επόμενες ημερες η τροπολογία της διάσπασης του δήμου Κεφαλονιας θα ψηφιστεί στη Βουλή.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα αρνηθούν τη λαϊκή απαίτηση για τη  δημιουργία  των τριών νέων δήμων ; 

Μα ήταν πρόταση του κόμματος τους το 2014!!

Πολιτικη σχιζοφρένεια!!

 Η Συντακτική Ομάδα του Kefalonia press

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο