Σύμφωνα με το 1ο άρθρο της τροπολογίας, οι σημερινοί Δήμοι Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Σερβίων-Βελβεντού και Λέσβου καταργούνται, διασπώμενοι ως εξής:
1. Δήμος Βόρειας Κέρκυρας.
2. Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων
3. Δήμος Νότιας Κέρκυρας
4. Δήμος Αργοστολίου
5. Δήμος Ληξουρίου
6. Δήμος Σάμης
7. Δήμος Σερβίων
8. Δήμος Βελβεντού
9. Δήμος Μυτιλήνης
10. Δήμος Δυτικής Λέσβου

Τα όρια των δημων της Κεφαλονιάς

Το ίδιο άρθρο περιλαμβάνει τις εκλογικές ρυθμίσεις για το πως θα διαμορφωθούν οι εκλογικοί κατάλογοι και πως θα εφαρμοστούν τα κωλύματα των υποψηφίων.

Το 2ο άρθρο αφορά το προσωπικό των νέων Δήμων.

Το 3ο ρυθμίζει τι θα γίνει με τα νομικά πρόσωπα, όπως ΝΠΔΔ, ΔΕΥΑ, Κοινωφελείς Επιχειρήσεις, Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, Σχολικές Επιτροπές, αλλά και ειδικά μνημονευόμενα νομικά πρόσωπα.

Το 4ο άρθρο αποτυπώνει τις περιουσιακές σχέσεις των νέων Δήμων, καθώς και τα οικονομικά ζητήματα. Εξουσιοδοτική διάταξη προβλέπει τη συγκρότηση με Υπουργική Απόφαση σε κάθε Δήμο μιας “Επιτροπής κατανομής περιουσίας καταργούμενου Δήμου”.

Η πολιτική είδηση πάντως προκύπτει από το 5ο άρθρο. Όπως θα διαβάσετε, προβλέπει τη δημιουργία μιας “Επιτροπής Επανεξέτασης των Διοικητικών Ορίων των Ο.Τ.Α. A’ βαθμού”, με αντικείμενο “την υποβολή εισήγησης στον Υπουργό Εσωτερικών για τον ανακαθορισμό των διοικητικών ορίων των Ο.Τ.Α. Α’ βαθμού”. Tο έργο της ορίζεται ότι θα ολοκληρωθεί “εντός χρονικής διάρκειας δύο (2) ετών”, ενώ “με Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών μπορεί να παρατείνεται ο χρόνος διάρκειας του έργου”.

Με απλά λόγια, η Κυβέρνηση φαίνεται να παραπέμπει τα επόμενα “σπασίματα” μετά από 2 χρόνια το λιγότερο, ήτοι στην επόμενη Κυβέρνηση, επιχειρώντας να κλείσει οριστικά κάθε περαιτέρω σχετική διεκδίκηση κατά τη διάρκεια της δικής της θητείας.

Η Τροπολογία, όπως αναγράφεται στις σελ.19 και 20, έχει συνταχθεί από το Γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών για να κατατεθεί ως Υπουργική. Το ζήτημα, όμως, δεν έχει κλείσει, δεδομένου ότι έχει προταθεί και να δρομολογηθεί ως Βουλευτική (δηλαδή, πρακτικά, τα σημεία που βλέπετε για τις υπογραφές των Υπουργών, να αντικατασταθούν από υπογραφές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ), προκειμένου να παρακαμφθεί η Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και να μη δουν από τώρα οι δημότες πόσο θα τους κοστίσει, εφάπαξ και ετησίως όλα τα επόμενα χρόνια, η δημιουργία και λειτουργία πολλαπλάσιων Δήμων.

Δείτε την τροπολογία εδω spasimodimon (ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΣΠΑΣΙΜΟ ΔΗΜΩΝ)

2 Σχόλια

 1. Όλα αυτά (τα πισω-γυρίσματα) έχουν ένα πολύ μεγάλο ΕΠΙΠΛΕΟΝ φόρτο εργασίας για το Προσωπικό και όχι μόνο.
  Στην ήδη προβληματική λειτουργία των Υπηρεσιών θα πρέπει να προστεθούν ξανά τα νέα χρονοβόρα οργανωτικά θέματα, όλα από την αρχή και παράλληλα να τρέχει η καθημερινότητα και μύρια άλλα!!!

  Διορθώνουμε-ενισχύουμε την ήδη υπάρχουσα δομή
  και όχι γυρίζω πίσω επειδή η δομή που έφτιαξα δεν δούλεψε όπως ήθελα.

 2. Ένα πάγιο αίτημα τον κατοίκων της Βόρειας Κεφαλονιάς και Παλικής έγινε πραξη, κόντρα στην <> του Αργοστολίου. Σας ευχαριστούμε
  που νοιάζεστε για το καλό μας, αλλά τόσα χρόνια που είσαστε…???
  Ένα είναι βέβαιο ότι θα είμαστε καλύτερα και Χωρίς συναινετικο διαζύγιο…

  Ένας κάτοικος Πυλάρου

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο