Πόσα κονδύλια απο το ΕΣΠΑ απορρόφησε ο Δήμος Κεφαλονιάς??

Το άρθρο της aftodioikisi.gr. για την απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ από τις Περιφέρειες και τα στοιχεία ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων βρίσκεται στην ομάδα των περιφερειών της μεγάλης απορροφητικότητας, μας κάνει να θέσουμε δημόσια το ερώτημα : Τι μερίδιο απορροφητικότητας είχε ο Δήμος Κεφαλονιάς και σε τι έργα χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ??

Τον πίνακα με την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ από τις 13 περιφέρειες της χώρας δημοσιεύει η aftodioikisi.gr. Πρόκειται για τις δαπάνες που έχουν κάνει οι περιφέρειες έως τις 31.12.2018, δηλαδή πέντε χρόνια μετά την έναρξη του προγράμματος και μόλις δύο πριν από την ολοκλήρωσή του (σ.σ. πάνω από 70% της διάρκειάς του)

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο μέσος όρος της απορροφητικότητας των περιφερειών είναι αρκετά χαμηλός, μόλις στο 24,6%, με πέντε από αυτές να περνούν την «βάση» και οκτώ να βρίσκονται κάτω από αυτήν.

«Πρωταθλήτρια» αναδεικνύεται η Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με απορροφητικότητα 36,53%, ενώ ουραγός είναι η Δυτική Μακεδονία που έχει δαπανήσει μόλις το 16,87% των 255 εκατ. που της αναλογούν. Χαμηλά βρίσκονται επίσης οι Περιφέρειες Θεσσαλίας (δεύτερη από το τέλος), Βορείου Αιγαίου και Κρήτης, ενώ την οκτάδα των «κάτω από τη βάση» συμπληρώνουν η Α-ΜΘ, η Δυτική Ελλάδα και η Πελοπόννησος με την Ήπειρο, οι οποίες έχουν ακριβώς το ίδιο ποσοστό απορροφητικότητας αλλά η τελευταία, καθώς έχει μεγαλύτερο πρόγραμμα, υπερτερεί σε απόλυτους αριθμούς (δαπάνες 60,4 έναντι 50,9 εκατ. ευρώ).

Αντίθετα «πάνω από τη βάση», εκτός από την Στερεά Ελλάδα, βρίσκονται κατά σειρά η Κεντρική Μακεδονία, το Νότιο Αιγαίο, τα Ιόνια Νησιά και η Αττική.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

«Πάνω από τη βάση»

  1. Στερεά Ελλάδα: 36,53%
  2. Κεντρική Μακεδονία: 31,61%
  3. Νότιο Αιγαίο: 29,85%
  4. Ιόνια Νησιά: 26,88% – (Σ.Σ. Ο Δήμος Κεφαλονιάς πόσα από αυτά τα χρήματα απορρόφησε και για ποια έργα??)
  5. Αττική: 25,23%

«Κάτω από τη βάση»

  1. Ήπειρος: 23,87%
  2. Πελοπόννησος: 23,87%
  3. Δυτική Ελλάδα: 23,09%
  4. Ανατολική Μακεδονία Θράκη: 22,50%
SOURCEhttps://www.aftodioikisi.gr
SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο