Έχει ξεσηκωθεί μια ολόκληρη τοπική κοινωνία με αφορμή τα γεγονότα στο νομαρχιακό νοσοκομείο Αργοστολίου κι ο κύριος υπεύθυνος αυτής της κατάστασης παραμένει άφαντος.

Μιλάω για τον διοικητή του νοσοκομείου τον κ. Βιβλάκη που κατέχει θέση έμμισθη για να προασπίζει τα συμφέροντα και την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος προς όφελος των κατοίκων του νησιού , αλλά από ότι φαίνεται μόνο αυτό δεν κάνει.

Ο άνθρωπος που κατά γενική ομολογία είναι ανύπαρκτος, που συμπεριφέρεται με αδιαλλαξία και κωφεύει στα  αιτήματα γιατρών και νοσηλευτών για την στελέχωση οργανικών θέσεων, αυτήν την πολύ σοβαρή στιγμή  επιλέγει το κρυφτούλι και την σιωπή αντί των ξεκάθαρων απαντήσεων.

Οι  διοικητές τοποθετούνται από την εκάστοτε  κυβέρνηση στα νοσοκομεία της χώρας προκειμένου να λειτουργήσουν με γνώμονα το κοινό συμφέρον κι αυτήν την ευθύνη αποδέχτηκε με την τοποθέτησή του κι ο δικός μας διοικητής κ. Βιβλάκης, διαβεβαιώνοντας ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στο ρόλο του.

Να φροντίζει ώστε οι παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα της υγείας να μπορούν να  καλύπτουν τις μεγάλες ανάγκες που παρουσιάζονται στην τοπική μας  κοινωνία.

Να ενδιαφέρεται  έγκαιρα για την στελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και  παραϊατρικό προσωπικό, με σκοπό την ομαλή λειτουργία των κλινικών και την άμεση αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών.

Να ασκεί πίεση στο κεντρικό κράτος προκειμένου να κάνουν δεκτά τα αιτήματά του.

Να σκύβει με πραγματικό ενδιαφέρον πάνω από τα όποια προβλήματα και να ακούει με προσοχή τις απόψεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού διότι αυτοί και μόνο γνωρίζουν τι ακριβώς χρειάζεται να γίνει για να λειτουργήσει με ασφάλεια το νοσοκομείο.

Στο δικό μας, όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια τους και καθημερινά  δίνουν την ψυχή και τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.

Σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα κατά διαστήματα ανοίγουν μόνιμες θέσεις εργασίας και προσλαμβάνεται προσωπικό εκτός από το  νοσοκομείο μας, μιας κι ο διοικητής θεωρεί ότι δεν υπάρχει έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού κι όλα λειτουργούν στην εντέλεια.

Τώρα λοιπόν που η νοσοκομειακή κρίση στο νησί μας, βάζει σε κίνδυνο την υγεία και την σωματική ακεραιότητα των πολιτών, ο διοικητής του νοσοκομείου παραμένει και πάλι άφαντος κατά την προσφιλή του τακτική.

Ο Κεφαλονίτης ασθενής

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο