Ένα περίπου μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές αυτό που φαίνεται να κυριαρχεί στις συζητήσεις και τα πηγαδάκια του Αργοστολιού είναι μια διάχυτη ανησυχία για το αποτέλεσμα.

Η δημαρχία του Παρίση, απέτυχε παταγωδώς, διέλυσε το νησί κι αφού έκανε τον κύκλο της φτάνει στο τέρμα της. Ο δήμαρχος προσπαθεί απεγνωσμένα και με όσα μέσα διαθέτει να προβάλλει το δήθεν έργο του  αλλά γνωρίζει ότι είναι πλέον αδύνατον να ξεγελάσει  την κοινή γνώμη  πάλι.

Αυτό λοιπόν που βροντοφωνάζει καθημερινά ο κόσμος είναι η δημοτική αρχή να πάει στην ευχή της Παναγίας και την επομένη των εκλογών  να ξεκινήσει μια νέα ημέρα για το νησί μας.

Εδώ λοιπόν υπάρχει ο μεγάλος κίνδυνος, η ψήφος των πολιτών να εγκλωβιστεί στο σύνθημα ‘να φύγουν πάση θυσία αυτοί και να έλθουμε εμείς’ κι αντί για καλύτερα να πάμε κατά διαόλου.

Και με απλά λόγια, την επομένη των εκλογών, να  έχουμε έναν Μπερλουσκόνι στη δημαρχιακή καρέκλα και στο τιμόνι του δήμου!

Έναν άνθρωπο που με τις μεγάλες εταιρείες Franchise που έχει ήδη αλλά κι αυτές που θα  φέρει στο νησί, έχει δημιουργήσει αξεπέραστα προβλήματα στους παραδοσιακούς, μικρομεσαίους επαγγελματίες, οι οποίοι  μέρα με την μέρα βλέπουν την οικονομική τους δραστηριότητα να συρρικνώνεται.

Στο τέλος, η Κεφαλονιά θα καταντήσει ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο, στα χέρια ενός και μόνο προσώπου με ανθρώπους εξαρτώμενους αποκλειστικά για τον βιοπορισμό τους από εκείνον, διότι με  τους ρυθμούς που κινείται δεν θα μείνει επιχείρηση για επιχείρηση στο νησί.

Σήμερα, άνθρωποι κι οικογένειες εξαρτώμενες οικονομικά  αναγκάζονται να τον στηρίξουν άσχετα με το αν τον θεωρούν κατάλληλο γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς.

Εκείνο επίσης που προβληματίζει πολύ τον κόσμο είναι η σύνθεση του ψηφοδελτίου του, το οποίο απαρτίζεται από μεταγραφές και μετακινήσεις υποψηφίων που μέχρι πρότινος ήταν κάθετα απέναντί του.

Για αυτό κι οι συζητήσεις για συναλλαγές και ανταλλάγματα δίνουν και παίρνουν διότι όπως το έχω ξαναπεί  πολύ μικρός ο τόπος μας, όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας κι όλοι ξέρουμε κι έχουμε ακούσει πόσο  άσχημα  μιλούσαν για τον ίδιο σημερινοί του υποψήφιοι.

Το επιχείρημα της ελευθερίας και διαφάνειας με το οποίο ανταπαντάει  κι έχει ως λάβαρο στην προεκλογική του καμπάνια, καταρρίπτεται μέσα από τα ιδιόκτητα μέσα ενημέρωσης που διαθέτει κι από τα οποία είναι αποκλεισμένοι όσοι έχουν διαφορετική φωνή και άποψη. (Εκτός  στελεχών του Μεγαρου που έχουν το ελεύθερο).

Αν λοιπόν θέλουμε να διώξουμε τους σημερινούς που με την συμπεριφορά τους ρημάξανε το νησί για να φέρουμε στα πράγματα έναν Μπερλουσκόνι, που κυριολεκτικά θα το έχει κατακτήσει οικονομικά πρώτα, τότε θα το ξαναπώ, είμαστε άξιοι της μοίρας μας κι αλλοίμονο στη Κεφαλονιά μας, το μέλλον και τα παιδιά της.

Αριστοφάνης ο νεότερος

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο