(ανανεωμένο) Σύμφωνα με πληροφορίες και οπως βλέπετε και απο την φωτο , μάλλον εχει αρχίσει σημερα πρωί η μεταφορα των μπάζων, άγνωστο προς τα που )..

Πηγη web camera inkefalonia

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης τουριστικοί πράκτορες της κρουαζιέρας με την κατάσταση που επικρατεί από άκρη σε άκρη στο λιμάνι Αργοστολίου  ενώ στα επόμενα 24ωα περιμένουμε τη πρώτη τακτική άφιξη (17 Απριλίου)  (Δες το πρόγραμμα εδώ)

Κάθε χρόνο πριν την έναρξη της κρουαζιέρας επισκέπτονται το νησί μας οι αντιπρόσωποι των εταιρειών των κρουαζιερόπλοιων για επιθεώρηση και άμεση αντίληψη της κατάστασης.

Ηρθαν και εφέτος και τα έχασαν!

Η παραλιακή (γουλόστρωτο) εργοτάξιο που δεν εργάζεται κανείς. Άλλος λέει ότι το συνεργείο έχει πέσει με τα μούτρα στην Ριζοσπαστών (είναι ιδιος εργολάβος) για να ανοίξουν τα μαγαζιά, ο ατνιδήμαρχος και μεγάλων έργων ισχυρίζεται ότι το έργο του γουλόστρωτου που είναι αρμοδιότητας Υπουργείου Υποδομών έχει σταματήσει γιατί υπήρχαν ελλείψεις στις μελέτες και τις συμπληρώνουν τώρα.. Απορίας άξιο είναι ομως πως δεν είδαν το πρόβλημα νωριτερα. Ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου ειναι σχεδον καθημερινός επισκεπτης των Τεχνικων Υπηρεσιών του Δήμου. Κανείς δεν άνοιξε να διαβάσει τη μελέτη? Να την ελέγξει?  Είτε ετσι είτε αλλιώς η εικόνα του γουλόστρωτου ένα έρημο εργοτάξιο δεν είναι ότι καλύτερο είδαν οι πράκτορες της κρουαζιέρας.

Ο χώρος του λιμανιού στον οποίον θα δένουν οι «λάντζες» όταν θα έρχονται δυο και τρία κρουαζιερόπλοια μαζί είναι γεμάτος μπάζα , τόσο πολλά , που φαίνεται να είναι εκεί «αποθηκευμένα» κρυμμένα και μέρος των μπάζων από τα άλλα έργα του Αργοστολίου.  Δυο ερωτήματα : Που θα πάνε τα μπάζα αφου δεν υπάρχει χώρος για νόμιμη μεταφορά τους? Και πότε θα βρεθεί αυτός ο χώρος? Πριν ή μετά την Πέμπτη?

Τρίτο θέμα που τρόμαξε τους αντιπροσώπους της κρουαζιέρας το φερι μποτ ΛΕΞΑΝΔΡΑ Λ στο μπαστούνι και κυρίως η μη διαβεβαίωση για την μετακίνησή του μια συγκεκριμένη ημέρα . Τα «ναι θα φύγει, οπωσδήποτε θα φύγει» που εισέπραξαν μάλλον μεγάλωσαν τις ανησυχίες τους.

Το παρκινγκ των τουριστικών λεωφορείων στο μπαστούνι ως αφετηρία των εκδρομών των επιβατών  είναι ένας ακόμα πονοκέφαλος όπως και η «πιάτσα» των ΤΑΧΙ.

Η κυκλοφοριακή συμφόρεση της παραλιακής, το πρωινό «μπούκωμα» και η έλλειψη διαδρομής για περίπατο από το μπαστούνι έως τη Γέφυρα μάλλον τους απέλπισε καθώς η πλειοψηφία των επιβατών που κατεβαίνουν επιβάλλεται να περπατήσουν για «γείωση».  Σκέφτονται  ότι ίσως θα πρέπει να τους κατευθύνουν από το μπαστούνι προς το Φανάρι για περίπατο μέσα από το πευκοδάσος,  όμως αυτό θα στερήσει από έσοδα την αγορά του Αργοστολίου.

Δυστυχώς έφυγαν από το νησί μας με πολύ μεγαλύτερες ανησυχίες από όταν ήρθαν και πολλά περισσότερα αναπάντητα ερωτηματικά.  Τρία 24ωρα πριν την πρώτη προγραμματισμένη άφιξη  κρουαζιερόπλοιου και το Αργοστόλι δείχνει να μην μπορεί να ανταπεξέλθει … και η πόλη να βρίσκεται σε κατάσταση αλαλούμ..

Ελπίζουμε να τακτοποιηθούν τα περισσότερα έως την Πέμπτη και το Αργοστόλι να υποδεχτεί όπως του αξίζει τους πρώτους επισκέπτες του…

 

SHARE

Σχόλιο

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο