Υπ. Υγείας: 2.500 + 7.500 προσλήψεις στα νοσοκομεία όλης της χώρας (ΜΟΝΙΜΟΙ)

Νοσηλευτές, ιατροί, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό στις ειδικότητες – Με το σύστημα ”1:1” οι νέες θέσεις.

Υλοποιείται το ”μπαράζ” μόνιμων προσλήψεων στα νοσοκομεία όλης της χώρας που ετοιμάζουν από κοινού τα υπουργεία Υγείας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Με σημερινές (18/4) δηλώσεις ο υπουργός υγείας, κ. Ξανθός, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νοσοκομείο της Καστοριάς, διαβεβαιώνει ότι «οι 2.500 προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, (εκ των οποίων) 1.000 γιατροί και 1.500 νοσηλευτές, που έχουν προγραμματιστεί για το 2019, προχωρούν κανονικά, γεγονός που θα ανακουφίσει σημαντικά τη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) και ειδικότερα των περιφερειακών νοσοκομείων της χώρας».

Ενώπιον της διοίκησης του νοσοκομείου, γιατρών, νοσηλευτών και εκπροσώπων των εργαζόμενων, ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι από το 2019 και μετά θα υπάρχει μεγαλύτερη δυνατότητα αντικατάστασης προσωπικού όταν συνταξιοδοτείται από οποιαδήποτε θέση του ΕΣΥ, σε σχέση αποχώρησης- πρόσληψης ”1:1”.

Ο αρμόδιος υπουργός χαρακτήρισε «ως πραγματική απειλή για την ομαλή λειτουργία του ΕΣΥ την έλλειψη ειδικευομένων γιατρών» ενώ εξήγγειλε την υλοποίηση ενός κεντρικού σχεδιασμού για την ανάκαμψη του ”brain – drain”, ο οποίος θα βασίζεται σε μισθολογικά κίνητρα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο, σε συνάντηση της υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Ξενογιαννακοπούλου, με τον υπουργό και αναπληρωτή υπουργό υγείας αντίστοιχα, αποφασίστηκε ότι εντός της επόμενης τετραετίας θα διενεργηθούν 10.000 μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η κατανομή έχει εξής:

  • 6.000 νοσηλευτές, παραϊατρικό και επικουρικό προσωπικό
  • 4.000 ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων

Σημειώνεται ότι οι 2.500 προσλήψεις (από το σύνολο των 10.000) θα διενεργηθούν εντός του 2019. Για αυτές τις θέσεις η κατανομή έχει ως εξής:

  • 1.500 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό
  • 1.000 ιατροί

Από τις υπουργικές ανακοινώσεις προκύπτουν τρία σημαντικά στοιχεία:

  1. Οι προσλήψεις των γιατρών θα γίνουν μέσω των Συμβουλίων Κρίσης και Επιλογής Γιατρών
  2. Το υπόλοιπο προσωπικό θα επιλεγεί με κριτήρια ΑΣΕΠ 
  3. Οι συμβασιούχοι γιατροί θα έχουν αυξημένη μοριοδότηση προϋπηρεσίας

To διευρυμένο πλάνο προσλήψεων στο χώρο της Υγείας -και όχι μόνο- προκύπτουν, όπως είπε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, από την επαναφορά του κανόνα μίας πρόσληψης για κάθε μία αποχώρηση.

SOURCEworkenter.gr
SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο