Τώρα λοιπόν που υπάρχουν και επίσημα οι συνδυασμοί των δημοτικών εκλογών στο νέο Δήμο Αργοστολίου και επειδή σε ορισμένους εξ αυτών υπάρχει μεγάλος συνωστισμός πρωτοκλασάτων μνηστήρων …ίσως ήρθε η ώρα να προσγειωθούμε όλοι στην πραγματικότητα ένεκα….απλής αναλογικής.

 Επιτρέψατέ μου να σας υπενθυμίσω  ότι:

Με το εκλογικό σύστημα που ίσχυε στις δημοτικές εκλογές του 2014 ο  πρώτος συνδυασμός, ο συνδυασμός δηλαδή  που έβγαζε τον Δήμαρχο, έπαιρνε τα 3/5 των εδρών του δημοτικού συμβουλίου. Αυτό σήμαινε ότι σ ’ένα συμβούλιο με 27 μέλη όπως αυτό του νέου Δήμου Αργοστολίου, ο συνδυασμός που θα έβγαζε τον δήμαρχο θα έπαιρνε 16 συμβούλους. Οι υπόλοιποι συνδυασμοί θα μοιράζονταν τις υπόλοιπες 11 έδρες.

Ας πάρουμε λοιπόν τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του 2014 στα εκλογικά τμήματα του νέου  Δήμου Αργοστολίου για να καταλάβουμε τι θα συνέβαινε αν ίσχυε η απλή  αναλογική το 2014.

Και τούτο , για να προσγειωθούν αρκετοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και να συνειδητοποιήσουν πως η εκλογή τους μπορεί να  είναι τελικά … ‘ενα όνειρο τρελό , όνειρο απατηλό ….

Αναλυτικά :

 

Αλεξανδρος Παρίσης

Αλέξανδρος Παρίσης: 4.052 ψήφοι (30,92%). Εάν δεν ίσχυε  η απλή αναλογική θα  είχε 16 συμβούλους για όλη την Κεφαλονιά.

 Με την απλή αναλογική στα εκλογικά κέντρα του νέου δήμου Αργοστολίου θα είχε  8 συμβούλους ως εξής :  5 στο Αργοστόλι , 1 Λειβαθώ, 1 Ομαλά,  1 Ελειό Πρόννους.

Θεόφιλος Μηχαλάτος

Θεόφιλος Μιχαλάτος: 3.288 ψήφοι (25,09%).  Εάν δεν  ίσχυε η απλή αναλογική θα  είχε 5 συμβούλους για όλη την Κεφαλονιά.

Με την απλή αναλογική στα εκλογικά κέντρα του νέου δήμου Αργοστολίου  θα είχε 7 συμβούλους. 3 στο Αργοστόλι, 3 στη Λειβαθώ και 1 σε Ελειό – Πρόννους.

Αλέκος Καλαφάτης

Αλέκος Καλαφάτης: 3.263 ψήφοι (24,90%).  Εάν δεν ίσχυε η απλή αναλογική θα  είχε 4 συμβούλους για όλη την Κεφαλονιά.

Με την απλή αναλογική στα εκλογικά κέντρα του νέου δήμου Αργοστολίου  θα είχε 7 συμβούλους. 4 στο Αργοστόλι, 1 στη Λειβαθώ και 2 σε Ελειό – Πρόννους.

 

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΣ

Μάκης Δημητράτος: 1.364 ψήφοι (10,41%). Σήμερα θα είχε 1 σύμβουλο.

Με την απλή αναλογική στα όρια του νέου Δήμου Αργοστολίου θα είχε 3 συμβούλους. 2 στο Αργοστόλι και 1 στη Λειβαθώ

Νίκος Γκισγκίνης

Νίκος Γκισγκίνης: 1.040 ψήφοι (7,94%). Σήμερα θα είχε 1 σύμβουλο.

Με την απλή αναλογική στα όρια του νέου δήμου Αργοστολίου θα είχε 2 συμβούλους:  1 στο Αργοστόλι και 1 στη Λειβαθώ

 

*** Επισημαίνουμε – για όσους δεν το έχουν καταλάβει – ότι ….η εκλογή των δημοτικών συμβούλων τελειώνει την 1η Κυριακή , στις 26 Μαΐου . H  δεύτερη Κυριακή 2 Ιουνίου είναι μόνο για την εκλογή του δημάρχου !

Αυτό σημαίνει ότι για κανέναν δημοτικό σύμβουλο δεν υπάρχει κίνητρο για την δεύτερη Κυριακή και με απλά λόγια αυτό μπορεί να σημαίνει ….κάθε πικραμένος στον πάγκο του και ας καθαρίσει ο δήμαρχος μονάχος του.

 Όταν λοιπόν  δύο εκ των διεκδικητών του Δήμου έχουν ένα ατελείωτο κατάλογο μνηστήρων στο Αργοστόλι , που αγωνίζονται πρώτα για να βγουν οι ίδιοι και μετά ….για να βγει ο Δήμαρχος τους, αντιλαμβάνεστε τι έχει να γίνει, αφού :

√ Ο μεν  Αλέξανδρος Παρίσης ακόμη και τα ποσοστά του 2014 να πάρει, (πράγμα ΑΔΥΝΑΤΟΝ των ΑΔΥΝΑΤΩΝ όπως όλα δείχνουν) , θα βγάλει …. 5 μόνο συμβούλους  στο Αργοστόλι. Ποιος θα πρωτοβγεί από τα πρωτοκλασάτα σημερινά στελέχη ;  Ο Ανουσάκης; Ο Κοκκόσης; Ο Κωνσταντάκης; Ο Βανδώρος; Ο Γιάννης Λυκούδης; Ο Παπαναστασάτος; Η Γαρμπή; Ο Αποστολάτος ;

Ή οι μεταγραφές:  Διονύσης Λυκούδης από το Ληξούρι και Παναγιώτης Φιλίππου από το περιφερειακό του Θόδωρου Γαλιατσάτου; Ή μήπως ο επαναπατρισθείς Σάββας Σαββαόγλου;

 Σύνολο 11 πρωτοκλασάτοι του Αλέξανδρου Παρίση συνωστίζονται   για ….5 θέσεις . Αυτό με τα δεδομένα του 2014.

 Με τα σημερινά δεδομένα της απλής αναλογικής  και την δια γυμνού οφθαλμού πτώση της Ισχυρής Κεφαλονιάς , ζήτημα είναι  να βγάλει στο Αργοστόλι αυτός ο συνδυασμός 3 με 4 συμβούλους. Ποιοι θα είναι oi 4 που θα βγουν από τους 11 πρωτοκλασάτους?

 Και τι θα κάνουν οι υπόλοιποι 7- 8 στη δεύτερη Κυριακή …..περάσει δεν περάσει ο Αλέξανδρος Παρίσης στον 2ο γύρο?

√ Στο στρατόπεδο του συνδυασμού του Θεόφιλου  Μιχαλάτου τα πράγματα είναι χείρου χειρότερα  με τις αθρόες μεταγραφές στελεχών από το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ.

Ακόμη και τα ποσοστά του 2014 να πιάσειo Θεόφιλος  στη δημοτική ενότητα Αργοστολίου (αν και όλα δείχνουν ότι δυσκολεύουν για αυτόν τα πράγματα εξ αιτίς της ανοδικής δυναμικής του Φόρτε),  τότε  «η σφαγή των αμνών- παραμπαστών» είναι το πιθανότερο σενάριο . Μη θεωρήσετε   δε, απίθανο να ζήσουμε σκηνές απείρου κάλους μεταξύ των υποψηφίων (Φήμες πάντως αναφέρουν πως ήδη έχει αρχίσει το “πάρτυ” μεταξύ των παραμπαστών και των κολλητών αλλά και μεταξύ παραμπαστών…).

Ο Θεόφιλος  Μιχαλάτος εξάλλου -όπως έχει δείξει στο παρελθόν- , δεν έχει κανένα πρόβλημα να πριμοδοτήσει τους κολλητούς και χρόνια συνεργάτες του  και να κόψει τους «παραμπαστούς».

Θυμηθείτε  την εκλογή του  2014 που έβγαλε τη σύζυγο του πρώτη σύμβουλο (η οποία και μετά από κάποιους μήνες παραιτήθηκε αφού πρώτα εξασφαλίστηκε ότι δεν θα την διαδεχτεί ο παραμπαστός Σάββας Σαββαόγλου,    οπότε και στη θέση της πήγε ό εκλεκτός του Θεόφιλου Διονύσης Μινέτος….) .  Με ελαφρά τη καρδία επίσης άφησε στην απέξω τις εκ δεξιών μεταγραφές και «ιερά τέρατα» της ΝΔ και του Παρισικού μπλοκ : Σαββαόγλου, Τραυλό, Φιοραβάντε, Ζαχαράτο, Αυγουστάτου, Θεοφιλάτο, Βαγιωνίτη αλλά και τους Μαγουλά, Κρητικό.

Σήμερα οι εκλεκτοί του Θεόφιλου και μάλιστα με μεταγραφή από τη Λειβαθώ : Ευαγγελάτος, Φιλιππάτος μαζί με τον Σταύρο Σπαθή δείχνουν να κλείνουν τις τρεις σίγουρες θέσεις και οι μεταγραφικοί αστέρες : Σαμούρης, Τσιλιμιδός, Βαλλιανάτος, Λουβερδής, Κουνάδης ίσως να οδεύουν για τον πολιτικό Καιάδα.

Τα ίδια ,αν όχι χειρότερα , προμηνύονται στις άλλες δύο περιοχές όπου στη μεν Λειβαθώ η σίγουρη εκλογή των εκλεκτών Μινέτου, Μοσχονά, Μαγουλά (του την χρωστάει άλλωστε του Μαγουλά από το 2014),  δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στις μεταγραφές Λασκαράτου, Κωνσταντάτου για να είναι κάποιος από τους 3 εκλεγόμενους συμβούλους (λιγότεροι ναι … περισσότεροι όχι). Σε περίπτωση δε που χάσει ο Θεόφιλος  και δεν εκλεγεί δήμαρχος θα πάρει αυτός ο ίδιος  τη μία έδρα όπως συνέβη και τις δύο προηγούμενες φορές, οπότε τα πράγμα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο για τους «παραμπαστούς».

Στον Ελειό –Πρόννους ο Γιώργος Θωμάς , ο  εκλεκτός και χρόνια συνεργάτης του  Θεόφιλου Μιχαλάτου , δεν φαίνεται να χάνει με τίποτε την έδρα από τη μεταγραφή της Μίνας Γαβριελάτου.  Το ίδιο άλλωστε συνέβηκε και πριν 5 χρόνια με τον Κρητικό .

 Το ενδιαφέρον εν ολίγοις εστιάζεται κυρίως στο ποιοι από τους 8 μνηστήρες του Θεόφιλου Μιχαλάτου θα καταλάβουν τις 3 θέσεις στο Αργοστόλι, ενώ δεν είναι απίθανο να πάρουν  έδρες στο Αργοστόλι και η Χρυσή Αυγή και βεβαίως και ο συνδυασμός “Νησί για όλους” και η Λαϊκή Συσπείρωση…όπότε για Ισχυρούς και Μιχαλάτους τα πράγματα δυσκολεύουν στο Αργοστόλι.

??? Ερώτημα :  ποιοι θα είναι οι 5 ,ίσως και οι 6 απο τον συνδυασμό του Θεόφιλου ,που μπορεί να μείνουν «μπουκάλα» εκτός δημοτικού συμβουλίου κατακτώντας την αιώνια ρετσινιά του αποστάτη, όπως το 2014 η τότε εκ δεξιών ομάδα που εισχώρησε στο συνδυασμό του Θεόφιλου?? Τι βαρετό να βλέπουμε την επανάληψη της ιστορίας με άλλα ονόματα!!

Προς τι λοιπόν ο συνωστισμός των παραμπαστών στον συνδυασμό του Θεόφιλου Μιχαλάτου?

 Με ποιο σχέδιο σκέπτονται να “εκπαραθυρώσουν” από το δημοτικό συμβούλιο τους κολλητούς φίλους και χρόνια συνεργάτες του Θεόφιλου?? Εκτός βέβαια αν συμμετέχουν στον συδυασμό για την ιδέα και δεν ενδιαφέρονται για την έδρα.. Αν μας έλεγαν και την ιδέα δεν θα χρειαζόταν να ανησυχούμε για τη τύχη τους..

Αλλά τι να λέμε !!!Κυριακή κοντή γιορτή και …. «ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του» !!!!

Ο Κάλπη-κος

Σχόλιο

  1. […] και Πλούσιων!! Μετά το άρθρο του kefaloniapress (Διάβασε εδω Η απλή αναλογική ανατρέπει την τράπουλα και “παραμπασ… ) , οι «ψηφοσυλλέκτες», οι φαμιλιάρχες , οι παραμπαστοί […]

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο