Λιοντάρι 300 κιλών πάσχει από καρκίνο και κάνει χημειοθεραπείες σε κλινική για να θεραπευτεί (pics)

Μάρτυρες του πιο ασυνήθιστου ασθενή στην ιστορία της ογκολογικής κλινικής Muelmed στην Πραιτόρια της Νοτίου Αφρικής έγιναν γιατροί, ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό, όταν είδαν ένα ενήλικο αρσενικό λιοντάρι, βάρους σχεδόν 300 κιλών, να μεταφέρεται με φορείο στο εσωτερικό της.

Ο «Χάος» όπως ονομάζεται ο «βασιλιάς της ζούγκλας» διαγνώστηκε πρόσφατα με καρκίνου του δέρματος, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι του καταφυγίου άγριας ζωής Lory Park, όπου διέμενε μέχρι πρότινος, να ψάχνουν εναγωνίως τρόπους ώστε να του σώσουν τη ζωή, πριν εξαπλωθεί η ασθένεια του λιονταριού.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από μέσα ενημέρωσης της χώρας, ο «Χάος» προσβλήθηκε από την ασθένεια πριν από μερικούς μήνες κι η άμεση νοσηλεία του κρίθηκε επιβεβλημένη από τους κτηνιάτρους που τον εξέτασαν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ο κίνδυνος της απώλειάς του ήταν αρκετά μεγάλος.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι στη Νότιο Αφρική, όπως και στις γειτονικές Ναμίμπια, Μποτσουάνα και Τανζανία υπάρχουν οι πιο εύρωστοι και δυναμικοί πληθυσμοί λιονταριών σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς η προστασία τόσο του πληθυσμού όσο και των βιοτόπων τους, έχουν γίνει προτεραιότητα για πολλά κράτη στο νότιο τμήμα της αφρικανικής ηπείρου.

SOURCEwww.gazzetta.gr
SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο