Άκρως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία Fraport για την επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Κεφαλονιάς.

Για το μήνα Απρίλιο είχαμε 13.449 επιβάτες(αφίξεις-αναχωρήσεις) έναντι 13.284 τον αντίστοιχο περσινό μήνα με συνέπεια να έχουμε μια πολύ μικρή αύξηση κατα 1,2% με την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας και της Ολλανδίας ωστόσο να παρουσιάζουν αρνητικό πρόσημο.

Ενδεκτικό είναι ότι ενώ είχαμε 120 πτήσεις(αφίξεις-αναχωρήσεις) δέκα περισσότερες συγκριτικά με τον Απρίλιο του 2018 η αύξηση της κίνησης ήταν ελάχιστη κάτι που σημαίνει ότι οι πληρότητες των αεροσκαφών δεν ήταν οι αναμενόμενες.

Επίσης θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η συνολική κίνηση του εσωτερικού ήταν μειωμένη κατά 2,1% παρόλο την εορταστική περίοδο του Πάσχα και την σημαντική αύξηση των πτήσεων κατά 38,1% και είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται αρνητικό πρόσημο μετά από πολλούς μηνές.

Άκρως αρνητικά είναι τα στοιχεία της Fraport για την επιβατική κίνηση του εξωτερικού όσον αφορά το χρονικό διάστημα Ιανουάριος-Απρίλιος.

Η συνολική επιβατική κίνηση(αφίξεις-αναχωρήσεις) ήταν 13.455 επιβάτες έναντι 15.467 το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα σημειώντας σημαντική μείωση κατά 13% ενώ και οι συνολικές πτήσεις παρουσιάσαν αντίστοιχη μείωση κατά 11,2%….!!!

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου είχαμε μόνο θετικό πρόσημο τόσο στη συνολική επιβατική κίνηση όσο και στον συνολικό αριθμό πτήσεων.

Αναλυτικά:

ΚΕΡΚΥΡΑ ( επιβάτες 107.085 +6,1%    πτήσεις 1006 +3,2%)

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (επιβάτες 14.928 +7.6%    πτήσεις 141 +2,2%)

ΑΚΤΙΟ (επιβάτες 8.021 +89.6%           πτήσεις 84 +23.5%)

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

-Παρά την αύξηση των πτήσεων το μήνα Απρίλιο η αντίστοιχη αύξηση της επιβατικής κίνησης ήταν ελάχιστη κάτι που σημαίνει ότι είχαμε χαμηλές πληρότητες στις πτήσεις με τους τουρίστες να επιλέγουν άλλους προορισμούς παρά τις ελκυστικές τιμές.

Μείωση της επιβατικής κίνησης του εσωτερικού μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα παρά το γεγονός ότι είχαμε αρκετά περισσότερες πτήσεις και μεσολάβησε και το Πάσχα.

-Η συνολική επιβατική κίνηση αλλά και ο συνολικός αριθμός πτήσεων εξωτερικού το 2019 στο νησί μας παρουσιάζει αρνητικό πρόσημο την ίδια ώρα που στους υπόλοιπους προορισμούς του Ιονίου και τα δύο αυτά  κινούνται ανοδικά.

-Η περιβόητη και πολυδιαφημισμένη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου στην Κεφαλονιά εξακολουθεί να αποτελεί ένα “μύθο” διαψεύδοντας με τον πιο επίσημο τρόπο την τουριστική πολιτική του Δήμου Κεφαλονιάς και των “γυρολόγων” Αντιδημάρχων….!!!

-Η κακή εικόνα που μέχρι και σήμερα παρουσιάζει το νησί μας ίσως οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη μείωση στον εναρκτήριο μήνα της τουριστικής σεζόν το 2020.

 

SHARE

2 Σχόλια

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο