Τρέχουνε και δεν φθάνουνε οι σταυροφόροι των Ισχυρών και Πλούσιων!! Μετά το άρθρο του kefaloniapress (Διάβασε εδω Η απλή αναλογική ανατρέπει την τράπουλα και “παραμπαστοί” ένθεν και εκείθεν, κινδυνεύουν να μείνουν εκτός νυμφώνος δημοτικού συμβουλίου! ) , οι «ψηφοσυλλέκτες», οι φαμιλιάρχες , οι παραμπαστοί και λοιποί  σωτήρες , συνειδητοποίησαν ότι αλλιώς δουλεύει το νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής και αλλιώς τα ξέρανε!!

Στο εν λόγω άρθρο  αποδεικνύαμε, με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του 2014 , πόσους ενδέχεται να εκλέξει κάθε συνδυασμός με την απλή αναλογική σε κάθε δημοτική ενότητα.

Και έσκασε μπόμπα μεγα τόνων!!  Βλέπετε δεν είχανε διαβάσει το νέο νόμο .. ε, δεν φημίζονται και για την επιμέλειά τους.. Το μονοδικό προσόν που περιφέρουν από συνδυασμό σε συνδυασμό (εκτός της ομορφάδας τους) είναι τα fake news που σκαρφίζονται σε βάρος των αντιπάλων τους.

Τέλος πάντων, όσοι των Ισχυρών και Πλουσίων πέσανε πάνω στο άρθρο και το διαβάσανε,  αλαφιασμένοι ξεκινήσανε νέον αγώνα υπέρ καθίκλας , εαυτούλη και μόνο , και θα γελάσει κάθε πικραμένος ψηφοφόρος..

Ο πρώτος γύρος ήτανε « Τρεις σταυροί μου χρειάζονται για να βγω , τους περιμένω από σένανε » , παλιοκομματικά μοντέλα να ρίξουν τον ψηφοφόρο στο φιλότιμο «μη τον πάρω στο λαιμό μου για τρεις ψήφους και το ‘χω και κρίμα»…  Δεν τον παίρνετε στο λαιμό σας γιατί το ίδιο λέει σε όλους χρόνιααααααααα τώρα ! Αλλά με το ” τρεις – τρεις δεν θέλω πάραπάνω” , γεμίζει το πουγκί..

Με τη ψυχρολουσία της απλής αναλογικής και τη συνειδητοποίηση του «τσάμπα η ξευτίλα, τη πατήσαμε», ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος των γκουρού της ψηφοσυλλεκτικής : o γύρος της μονοσταυρίας.

 « Μονοσταυρίαααααα!!! μόνο σε μένα ο σταυρός, κανένας άλλος σταυρός στο ψηφοδέλτιο» , το «μα έχω και τον κουμπάρο μου στην Σκάλα»  , συνήθως απαντάται με « το καλό που σου θέλω να βρω το ψηφοδέλτιο στην κάλπη, ξέρω που και τι ψηφίζει ο καθένας , αν δεν το βρω τέρμα οι εξυπηρετήσεις »..

Τρόμος στους ψηφοφόρους !!!  Μπουυυυυυυυ !!! Τώρα σε φοβηθήκανε ορέ!!

Αυτή είναι η πραγματικότητα ! Το λοιπόν, μπρι κάμετε τσι συμφωνίες σας ήπρεπε να κάτσετε να μελετήσετε το νόμο με χαρτί , μολυβόπενα και τον άμπακα , για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας ..

Τώρα μάλλον είναι αργά και έτσι όπως θα έρτουνε τα πράματα « Αποχαιρέτα την την καθικλούδα σου που χάνεις..»

Περαστικά σας !

Ο Ψηφοφόρος

Υστερόβουλο : Μην απομακρυνθείτε.. έρχεται και το επόμενο που “θα πετάξει τα μυαλά” των ψηφοσυλλεκτών παλιάς κοπής…

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο