Σύμφωνα με στοιχεία της Fraport, oι αεροπορικές αφίξεις του εξωτερικού  στα Ιόνια Νησιά, τον Απρίλιο εμφάνισαν τα παρακάτω αποτελέσματα σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

Συγκεκριμένα στην Κέρκυρα αφίχθηκαν 62.764  έναντι 49.598, αύξηση 26,50%.

Στο Άκτιο  4.459 έναντι 2.636, αύξηση 69,16%.

Στην Κεφαλονιά    7.621 έναντι 7.385, αύξηση 3,20 %.

Στην Ζάκυνθο 10.538 έναντι 8.478, αύξηση  24,30 %.

Από τα  παραπάνω στοιχεία, λόγω χαμηλών απόλυτων αριθμών, αλλά και λόγω περιόδου, σίγουρα δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, ούτε για το σύνολο της Περιφέρειας, ούτε και ανά προορισμό.

Ωστόσο καταδεικνύουν ότι οι αφίξεις  ανεβαίνουν προοδευτικά αυτό το μήνα, που στο εγγύτερο παρελθόν ήταν σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο ή και ανύπαρκτες για κάποιους προορισμούς, αλλά και την ένδειξη της συνέχειας της ανοδικών τάσεων στις επιδόσεις της τελευταίας τετραετίας (2014 – 2018), στα νησιά μας.

Η Π.Ι.Ν έχει από αρκετό καιρό πριν, έχει επισημάνει ότι  και την τουριστική περίοδο του 2019 οι τουριστικές αφίξεις θα έχουν θετικό πρόσημο.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

                                ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

  • Εμείς στα παραπάνω θα θέλαμε να συμπληρώσουμε τα ακόλουθα:

Οι φετινές πτήσεις προς τα νησιά του Ιονίου ξεκίνησαν λίγο πιο αργά σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά με συνέπεια για το μήνα Μάρτιο να καταγραφούν κάποιες απώλειες.

Εντούτοις με τη δυναμική του Απριλίου και την έναρξη περισσότερων πτήσεων το αρνητικό πρόσημο μετατράπηκε σε θετικό για τους περισσότερους προορισμούς με συνέπεια το δίμηνο Μάρτιος-Απρίλιος να έχουμε

ΚΕΡΚΥΡΑ +4700 τουρίστες

ΖΑΚΥΝΘΟΣ +1900 τουρίστες

ΑΚΤΙΟ +1900 τουρίστες

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ -1200 τουρίστες

Διαπιστώνουμε ότι στα αεροδρόμια Κέρκυρας , Ζακύνθου και Ακτίου οι αφίξεις κινούνται ανοδικά ενώ στην Κεφαλονιά η εικόνα είναι ακριβώς αντίθετη καθώς δεν καταφέραμε να ανατρέψουμε το αρνητικό πρόσημο που είχε προκύψει από τις αφίξεις του Μαρτίου.

Η αρχή στο νησί μας δεν είναι η ανάλογη με τους υπόλοιπους προορισμούς αλλά είμαστε σίγουροι ότι στο τέλος της περιόδου θα έχουμε θετικό απολογισμό.

 

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο