Εμβρόντητοι φαίνεται να είναι –κατά πληροφορίες – τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου της ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ αλλά και μέρος των υποψηφίων της παράταξης, με τα όσα ήρθαν τις τελευταίες ημέρες στο φως της δημοσιότητας από την αλληλογραφία των Επιθεωρητών Καταπολέμησης της Διαφθοράς με τον Δήμαρχο και τις υπηρεσίες του Δήμου κυρίως τις Τεχνικές Υπηρεσίες.

Στα έγγραφα που ζητούν οι Επιθεωρητές για τυχόν καταλογισμό ευθυνών πως πληρώθηκαν τα περίφημα έργα του Αργοστολίου και που πήγαν οι.. κοκοφοίνικες συγκαταλέγονται και οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου που εγκρίναν τις πληρωμές μετά από σχετική εισήγηση βέβαια.  Εάν ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις θα αφορούν και όσα μέλη του ΔΣ ανεξάρτητα από παράταξη ψήφισαν υπέρ αυτών των εισηγήσεων.

Δυο είναι τα κρίσιμα δημοτικά συμβούλια τα οποία –μέχρι στιγμής- ελέγχουν οι επιθεωρητές . Και από τις δυο αυτές συνεδριάσεις απουσίαζε ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος των έργων Διονύσης Λυκούδης.  Μια διαβολική σύμπτωση?  Μπορεί καθώς ο κ. Λυκούδης απουσίαζε επί μακρόν από τα ΔΣ εκείνη την περίοδο.  Όμως πως μπορεί να εξηγηθεί αυτό τόσο στα ανησυχούντα μέλη του ΔΣ όσο και στους υπαλλήλους των τεχνικών υπηρεσιών των οποίων ο κ. Λυκούδης είναι πολιτικός προϊστάμενος και τελούν υπό τας διαταγάς του?

Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι και στις δύο επίμαχες αποφάσεις ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης του , ψήφισαν ΠΑΡΩΝ και μόνο στην δεύτερη απόφαση (333/2018), στην οποία και απουσίαζε ο ίδιος, διευκρινίζεται ότι αυτό γίνεται (το ΠΑΡΩΝ δηλαδή) όχι για τη νομιμότητα της απόφασης αλλά «διότι διαφωνούν ως προς το κατά πόσον η πλατεία ήταν προτεραιότητα, όταν άλλα μέρη στην Παλική ακόμη δεινοπαθούν και ακόμα περιμένουν την αποκατάστασή τους».  !!!!

Δεν είναι λίγοι άλλωστε αυτοί που χαρακτηρίζουν την σιωπή του κ. Λυκούδη ακόμα  και στο κάλεσμα στελεχών της τεχνικής υπηρεσίας για “κάλυψη” τους  , ως «ένοχη» καθώς μένουν εκτεθειμένοι απέναντι στον έλεγχο τα μέλη του ΔΣ που στήριξαν την εισήγηση αλλά και οι  υπάλληλοι.

Δύσκολες  ώρες για την ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ μόλις 11 μέρες πριν τις κάλπες …

Αντί της νίκης που προαναγγέλουν,   ίσως αντιμετωπίσουν την …κατάρρευση και μάλιστα πριν την κάλπη της 26ης Μαίου.

√  Δείτε τις επίμαχες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου εδώ 137 18 6Ρ3ΞΩΕ5-ΕΥΔ και εδώ ΔΣ_333_2018_ΑΠΕ_Ψ57ΞΩΕ5-ΛΥ7

SHARE