ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ : Ένας 18αρης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Μάκη Φόρτε

Είναι το πρόσωπο των ημερών και πολύς λόγος γίνεται γύρω από το όνομά του.

Ονομάζεται Διονύσης Αντωνάτος, είναι από τα Διλινάτα κι αποτελεί την έκπληξη των εκλογών δεδομένου ότι είναι μόλις 18 χρονών.

Είναι το δεύτερο παιδί από τα τρία συνολικά του Αντώνη Αντωνάτου που εργάζεται στη διαδημοτική και της Βούλας Κρούσσου, φιλόλογου στο Εσπερινό Λύκειο.

Μπήκε στον συνδυασμό ‘για την Επόμενη Μέρα’ στο πλευρό του Μάκη Φόρτε και έχει ενδιαφέρον να ακούσουμε από τον ίδιο κάποια πράγματα σχετικά με το πώς αντιλαμβάνονται τα νέα παιδιά την συμμετοχή στα κοινά του τόπου τους.

Διονύση μίλησε μας λίγο για τον εαυτό σου.

Συνηθισμένα πράγματα, είμαι μαθητής στην Τρίτη Λυκείου και δίνω Πανελλήνιες, Πληροφορική θέλω να περάσω αν τα καταφέρω και δουλεύω τα βράδια σε εστιατόριο στη Λάσση.

Δουλεύω από τα 16 μου και είδα πως βγαίνει το ψωμί, οπότε δεν θέλω επιβαρύνω τους γονείς μου και αφού δεν έχω κάποιο πρόβλημα και μπορώ να δουλέψω γιατί να μην εξοικονομήσω κάποια χρήματα για τις σπουδές μου.

Δουλεύεις μόνο Σαββατοκύριακα υποθέτω λόγω του σχολείου.

Όχι, κάθε μέρα.

Και πως τα προλαβαίνεις όλα;

Τελειώνω τα μαθήματα κατά τις μιάμιση το μεσημέρι, κάθομαι για καφέ να με κρατήσει ξύπνιο στη δουλειά, τρώω, κάνω ένα μπάνιο κι από τις τρεις μέχρι τις μια ή δύο τη νύχτα δουλεύω. Γυρίζω σπίτι, δεν αποκοιμιέμαι αμέσως και για αυτό το πρωί με τραβάει η μάνα μου να σηκωθώ.

Και πότε μελετάς;

Η δουλειά μου δεν είναι όλο το χρόνο από τον Μάη ξεκινάμε για όλο το καλοκαίρι, οπότε όλο το χειμώνα έχω καλύψει την ύλη του σχολείου και έτσι τώρα που είμαστε στο τέλος, ούτε ένας μήνας δεν έμεινε, δεν τρελαίνομαι, είμαι χαλαρός.

Πως αποφάσισες να κατέβεις υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές;

Είχα διαβάσει ότι από φέτος μπορούν να ψηφίσουν οι 17αρηδες και είχα αποφασίσει ότι θα πάω να ψηφίσω αλλά δεν μου είχε περάσει από το μυαλό να είμαι υποψήφιος, γιατί να σας πω την αλήθεια, δεν ήξερα ότι μπορούσα.

Όταν  μου το πρότειναν, ήμουν στην αρχή διστακτικός αλλά μετά είπα γιατί όχι, δεν έχω να  χάσω  κάτι, στο κάτω κάτω αν εμείς οι νέοι  δεν έχουμε λόγο σε ότι γίνεται γύρω μας, ποιος περιμένουμε να το κάνει για μας;

Γνωρίζεις  τους άλλους υποψήφιους δημάρχους και γενικά ξέρεις τι γίνεται στο νησί μας όσον αφορά το πολιτικό κομμάτι;

Και πολύ καλά μάλιστα, εδώ ζω, στους δρόμους κυκλοφορώ, στο σχολειό μου ξέρω τα προβλήματα από μέσα, για αυτό και θέλω να αλλάξουν τα πράγματα και να βγει δήμαρχος κάποιος με τη δική μου ψήφο όχι άλλων.

Με τους φίλους μου συζητάμε πολλά που μας ενοχλούν, βρίζουμε αλλά αφήνουμε τους μεγαλύτερους  να κρίνουν και να αποφασίσουν για μας, οπότε είπα όχι, αυτό τώρα θα το αλλάξω, εφόσον βρέθηκε ένας υποψήφιος δήμαρχος να θέλει να μας ακούσει.

Tι είναι αυτό που θέλεις από τον δήμαρχο που θα εκλεγεί;

Να μας ακούει και να μην μας ξεχάσει μετά τις εκλογές. Ο λόγος που αποφάσισα να είμαι με τον κ. Μάκη Φόρτε είναι γιατί άκουγα για χρόνια πόσο ανοιχτόμυαλος ήταν σαν δήμαρχος κι ότι στο γραφείο του έμπαινε ο καθένας που ήθελε να κουβεντιάσει μαζί του. Δεν το έπαιζε ξερόλας  και δεν είχε καβαλήσει το καλάμι.

Και τώρα με μένα το ίδιο έκανε, θέλω να σε ακούσω μου είπε, πες μου ότι θέλεις και μίλα μου στη γλώσσα σου. Και μόνο με αυτό ένοιωσα μαζί του άνετα και ακομπλεξάριστα.

Τι θέλεις να πεις στους συνομήλικους σου, γιατί θα πρέπει να σε ψηφίσουν;

Να σηκωθούν να πάνε να με ψηφίσουν γιατί είμαι ένας δικός τους, ένας όμοιος τους και βλέπω τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο που τα βλέπουν κι εκείνοι και νοιώθω όπως εκείνοι. Ψηφουλάκι στον Αντωνάτο, είμαι πάνω πάνω στο ψηφοδέλτιο, εύκολα θα με βρουν.

Διονύση να σε ευχαριστήσουμε που κατάφερες να βρεις χρόνο  για αυτήν την συνέντευξη σου ευχόμαστε να πραγματοποιήσεις όλα σου τα όνειρα και καλή επιτυχία στις εκλογές.

Συντακτική ομάδα του Kefaloniapress

√ Ακούστε και την ραδιοφωνική συζήτηση του νεαρού Διονύση ΣΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ, εδω κλικ

SHARE

Σχόλιο

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο