Φωτογραφίες από την άσκηση της Τουρκίας για απόβαση Τούρκων σε Μεσόγειο και Αιγαίο

Έληξε ο «Θαλασσόλυκος» – Νέα τουρκική άσκηση κοντά στο Καστελόριζο την ημέρα των εκλογών

Λήγει σε δύο ημέρες και τυπικά η άσκηση «Θαλασσόλυκος 2019» των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που διεξήχθη με διάφορα σενάρια σε Μεσόγειο, Αιγαίο και Μαύρη Θάλασσα.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού της Τουρκίας έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες τόσο από την επιθεώρηση που έκανε ο Ναύαρχος Αντνάν Οζμπάλ αλλά και από διάφορες φάσεις της άσκησης. Έμφαση δόθηκε στις φωτογραφίες από τις αποβάσεις.

Σήμερα η άσκηση επί της ουσίας έχει λήξει και τα πλοία που συμμετείχαν σε αυτή επισκέπτονται λιμάνια της γειτονικής χώρας και των κατεχομένων της Κύπρου.

Παράλληλα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο από μια άσκηση ρίψης αλεξιπτωτιστών.

Παράλληλα όμως η Άγκυρα διατηρεί την ένταση στο Αιγαίο καθώς με την παράνομη NAVTEX 0635/19 δεσμεύει περιοχή στην καρδιά του Αιγαίου μια ανάσα από τα Ψαρά και την Σκύρο αλλά σε διεθνή ύδατα για άσκηση με την χρήση όπλων για τις 27-30 Μαΐου, 17-20 Ιουνίου και 24-27 Ιουνίου.

Την ημέρα των εκλογών στην Ελλάδα, η Τουρκία με την NAVTEX 0639/19 θα διεξάγει άσκηση με την χρήση όπλων και πυρών δυτικά του Καστελόριζου. Μέρος της περιοχής που έχει δεσμεύσει εμπίπτει σε ελληνική δικαιοδοσία.

 

SOURCEhttps://www.news.gr/
SHARE

Σχόλιο

  1. Η Τουρκία έχει η ηγεσία, πέρα από τι αυτή ηγεσία μπορει να αντιπροσώπευει, δεξιά, η εθνικιστική πλευρά η οτιδήποτε. Από το ελληνικό λεξιλόγιο, ότι έχει μένει από αυτό, ο όρος ηγεσία, δεν πρέπει να υπάρχει γιατί, δυστυχώς, για σχεδόν 200 χρόνια, η χώρα δεν είχε κάποιο ηγέτη, ίσως κάποιες χρονικά μικρές περιόδους υπηρχουν μόνο κάποιες σταγόνες ηγεσίας. Η Τουρκία με αυτές και άλλες ενέργειες μετά από το 1996 έχει συστηματικά , και με τη βοήθεια των ΗΠΑ και της ΕΟΚ , δημιουργήσει μια κατάσταση κατοχής μέρους του Αγαιου που περιέχει και περίπου 18 νησια.Αλλα, η Ελλάδα ασχολείται με…40 συνδυασμούς για τις ευρωεκλογές…Και ποιος θα πάρει μια θέση στη ευρωβουλή, καφενείο η Ευρώπη, για το μισθός των €150000 Το χρόνο!

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο