Τις τελευταίες ημέρες κουβεντιάζεται πολύ στην αγορά και στα πηγαδάκια ότι θα έχουμε εξελίξεις σε κάποιους συνδυασμούς πριν ακόμα φτάσουμε στις κάλπες.

Κι αυτό, γιατί κάποιοι  υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι διαπιστώνουν με πικρία ότι ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα στις 26 Μαϊου, εκείνοι δεν πρόκειται να εκλεγούν.

Πρόκειται για κάποιες πρωτοκλασάτες μεταγραφές, που έβγαλαν χολή και μίσος στο πρόσωπο του υποψήφιου δημάρχου Μάκη Φόρτε, παρότι δεν είχαν κανέναν λόγο να το κάνουν.

Στην αρχή, προσπάθησαν να τον απαξιώσουν και για τον λόγο αυτό τον πολέμησαν με μοναδικό επιχείρημα την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον συνδυασμό του.

Νόμισαν ότι έτσι, θα του κόψουν την φόρα και θα  στιγματίσουν την πολύχρονη πετυχημένη πορεία του στα αυτοδιοικητικά και θα στρέψουν εναντίον του τον κόσμο του παλιού ΠΑΣΟΚ.

Δυστυχώς όμως για εκείνους, το πυροτέχνημα δεν έπιασε, γιατί πολύ απλά ο ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά, επέλεξε ευρύτερες προοδευτικές συμμαχίες και συνδυασμούς χωρίς αυστηρά κομματικά κριτήρια, δηλώντας εκτίμηση στα πρόσωπα των υποψηφίων και των συνεργατών τους κι ο συνδυασμός του Μάκη Φόρτε είναι ένας από αυτούς.

Ωστόσο, αξίζει να δούμε ποιοι ήταν εκείνοι που έριξαν πρώτη την πέτρα και να θυμηθούμε κάποια πράγματα που οι ίδιοι επιλέγουν ακόμα και σήμερα να ξεχνούν.

Ο πρώτος, ακόμα και σήμερα εκλεγμένος με την σημαία του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια και στο πλευρό του Θόδωρου Γαλιατσάτου ,κατηγορεί τον πρώην σύντροφό  του ότι…. στηρίζεται από το ίδιο κόμμα. Βλέπετε όταν κατέβαινε εκείνος με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ψήφιζε ο κόσμος ήταν καλά αλλά  για τον Φόρτε  φαίνεται πως αποτελεί μεγάλο αμάρτημα.

Όταν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεφαλονιά Θόδωρος Γαλιατσάτος  στήριζε τον Διονύση Γεωργάτο στις νομαρχιακές εκλογές κι  εκείνοι τον ανταμείβανε  με αντινομαρχίες, ήτανε επίσης καλά…. αλλά τώρα, για να μην συσπειρωθούν οι ψηφοφόροι του κόμματος γύρω από τον Φόρτε, αυτός ο τύπος ακυρώνει την ίδια του την πολιτική παρουσία.

Ο άλλος, από το 2014 φωτογραφιζόταν στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο Εργατικό Κέντρο κι αργότερα μπήκε μάλιστα και σε μυστικές διαδικασίες.

Ξεροστάλιαζε επίσης στα σκαλοπάτια  του κόμματος μπας και πάρει το χρίσμα για τον εαυτό του κι αφού δεν έγινε αυτό, έβγαλε γλώσσα και στράφηκε ενάντια στον άνθρωπο που τον ανέδειξε και τον τίμησε με την εμπιστοσύνη του ενώ πλασάρεται ως οδήθεν φρέσκος αέρας που όμως θα τον πάρει και τον σηκώσει.

Ο τρίτος, κατά Λειβαθώ μεριά, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ από τότε που ήταν Συνασπισμός ακόμα, δεν χαλάστηκε και δεν τον πείραξε ιδεολογικά που ήταν αντιδήμαρχος με τον τότε υποστηριζόμενο του ΠΑΣΟΚ και σημερινό διεκδικητή του δήμου αλλά τον πειράζει που σήμερα ο Φόρτες στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο επόμενος -και το πρώτο τιμόνι στο νησί- αφού έγινε μεγάλος και τρανός μέσα από τα ψηφοδέλτια του Φόρτε, ενώ πριν δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, τώρα το παίζει έμπειρο στέλεχος και κυνηγάει την μονοσταυρία για να αποδείξει όπως λέει τι αξίζει και να πάρει κεφάλι σε σχέση με τους συνυποψήφιους του.

Ο τελευταίος, πολύ της εκκλησίας και θεοσεβούμενος ,όταν τον συμφέρει αφήνει κατά μέρος τα θεολογικά.

Νομίζει λοιπόν πως  έχει ξεχάσει ο κόσμος ότι με την υπογραφή του έκλεισε το Καφενείο της Καμπάνας, το οποίο ξαναθυμήθηκε τώρα κι ότι με δική του πρόταση ξεκίνησαν να πληρώνονται οι πρόεδροι των δημοτικών επιχειρήσεων με πρώτο και καλύτερο φυσικά  τον ίδιο. Διότι πώς να το κάνουμε πατριώτες, νηστικό αρκούδι δεν χορεύει…Θέλει λοιπόν να συνεχίσει να προσφέρει αφιλοκερδώς… για τον τόπο αλλά δεν είναι καλά τα μαντάτα που του έρχονται.

Κάποιοι λοιπόν από αυτούς, χτυπάνε πόρτες που ο κόσμος   τους κλείνει στα μούτρα και ξεπέφτουν τόσο πολύ ώστε να απειλούν τους ανθρώπους ότι δήθεν θα ξέρουν αν τους ψήφισαν ή όχι.

Τελευταία όμως, βλέποντας το πόσο δυναμικά ανεβαίνει ο Μάκης Φόρτες κι ότι θα είναι ο επόμενος δήμαρχος, αλλάξανε τροπάριο και προσπαθούν με διάφορους τρόπους να πλησιάσουν ανθρώπους που βρίσκονται κοντά του.

Δηλώνουν ότι παρασύρθηκαν, τα άβγαλτα  αγόρια, και δεν υπολόγισαν σωστά τα πράγματα και πως αν ήθελε ο Φόρτες θα μπορούσαν να συνεργαστούν για το καλό του τόπου πάντα…

Σας το έλεγα κι ίσως δεν με πιστέψατε, ότι κάποιοι θα αλλάξουν στρατόπεδο πριν καν ανοίξουν οι κάλπες. Οπότε, φανταστείτε πατριώτες τι έχει να γίνει ανάμεσα στην πρώτη και την δεύτερη Κυριακή, με τον Μάκη Φόρτε να είναι φαβορί για την δημαρχία.

Θα ζήσουμε ιστορικές στιγμές…

Αριστοφάνης ο νεότερος

==

Η εικόνα στο εξώφυλλο ειναι έργο του Γιάννη Γαϊτη

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο