Οικονομική Καλοκαιρινή Διακόσμηση με Έμπνευση από την Παραλία!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διακοσμήσετε το σπίτι σας φέρνοντας την παραλία στο σπίτι σας! Δείτε τους καλύτερους παρακάτω!

Ακόμα κι αν φέτος πάμε διακοπές λιγότερες μέρες, μπορούμε να φέρουμε την παραλία και το καλοκαίρι μέσα στο σπίτι μας χωρίς τη δαπάνη πολλών χρημάτων. Κάνοντας μερικές μικρές αλλαγές θα μπορέσετε να νιώσετε πολύ καλύτερα και θα δείτε πως η ζωή σας σιγά σιγά θα αρχίσει να αλλάζει. Άλλωστε όλα ξεκινάνε από το σπίτι. Ένα καθαρό, τακτοποιημένο και όμορφο σπίτι μπορεί να κάνει τεράστια αλλαγή στην ψυχολογία σας.

Προσθέστε το στοιχείο του νερού

Σύμφωνα με το φενγκ σούι το νερό μέσα στο σπίτι φέρνει ισορροπία, ειδικά όταν ο χώρος κυριαρχείται από τα υπόλοιπα στοιχεία (πέτρα, μέταλλο, γυαλί και άλλα στερεά στοιχεία). Το νερό ηρεμεί και φέρνει απέραντη γαλήνη γι’ αυτό καλό είναι να το προσθέσετε στο σπίτι σας. Δεν χρειάζονται υπερβολές. Ένα μικρό σιντριβανάκι είναι αρκετό.

Δείτε πόσο όμορφο δείχνει αυτό το σιντριβάνι. Το τρεχούμενο νερό έχει την εκπληκτική ικανότητα να ηρεμεί το μυαλό.

Το παραπάνω σιντριβανάκι δείχνει υπέροχο και στον κήπο, τη βεράντα αλλά και μέσα στο σπίτι. Αν όμως θέλετε κάτι πιο μικρό και οικονομικό, τότε μπορείτε να βρείτε πάρα πολλά συντριβάνια σαν και αυτό της παρακάτω εικόνας.

Αν θέλετε κάτι πιο οικονομικό θα βρείτε σίγουρα πολλά σιντριβάνια σαν αυτό της εικόνας σε πολύ καλές τιμές.

Χρώματα παραλίας

Το μπλε είναι το πιο δημοφιλές και αγαπημένο χρώμα των περισσοτέρων στον κόσμο, σύμφωνα με έρευνες. Αυτό δεν είναι τυχαίο και ο κόσμος λατρεύει τις αποχρώσεις του μπλε γιατί του θυμίζουν καλοκαίρι, θάλασσα και καθαρό ουρανό. Βάλτε λοιπόν το μπλε και τις αποχρώσεις του στο σπίτι σας για να νιώσετε αμέσως την καρδιά σας να φτερουγίζει από ευτυχία.

Διακριτικές μπλε λεπτομέρειες στο σαλόνι θα το κάνουν να δείχνει πιο καλοκαιρινό χωρίς να είναι όμως υπερβολικό.

Δεν είναι απαραίτητο να γεμίσετε όλο το σπίτι με μπλε διακοσμητικά. Προσθέστε απλά μερικά μαξιλαράκια, κεριά, έναν πίνακα, και το σαλόνι σας είναι έτοιμο και άκρως καλοκαιρινό.Νερομπογιές

Θυμάστε όταν ήσασταν μικροί που λατρεύατε να ζωγραφίζετε με νερομπογιές; Ήρθε η ώρα να το ξανακάνετε γιατί η ζωγραφική αποτελεί εξαιρετική βοήθεια στην αποβολή του στρες και επίσης η ζωγραφική με νερομπογιές έχει γίνει και πάλι μόδα. Δεν χρειάζεται να ξέρετε να ζωγραφίζετε εξαιρετικά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αφηρημένο έργο που θα σημαίνει κάτι μόνο για εσάς! Αφήστε το να στεγνώσει καλά και κρεμάστε το στον τοίχο σας. Επιλέξτε καλοκαιρινά χρώματα για να δώσετε χρώμα στο σπίτι σας.

Φτιάξτε έναν πίνακα χρησιμοποιώντας νερομπογιές.

Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

Ένα εξαιρετικό τιπ που θα κάνει τεράστια διαφορά στο υπνοδωμάτιό σας και θα το κάνει πολύ καλοκαιρινό χωρίς τη δαπάνη καθόλου χρημάτων, είναι να προσθέσετε στα χερούλια της ντουλάπας ή της συρταριέρας σας ναυτικά σχοινιά. Τα σχοινιά μπορούν να δεθούν στα ήδη υπάρχοντα χερούλια σας ή μπορείτε να αφαιρέσετε τελείως τα χερούλια και να βάλετε σχοινιά.

Δείτε πόσο καλοκαιρινή δείχνει αυτή η συρταριέρα που έχει ναυτικά σχοινιά αντί για απλά βαρετά χερούλια!

Πετσέτα θαλάσσης

Μπορείτε ακόμα και να διακοσμήσετε το σπίτι σας με μια πετσέτα θαλάσσης. Αν έχετε μια παλιά ξύλινη σκάλα μπορείτε να τη βάλετε στο σαλόνι σας και να ρίξετε πάνω μια όμορφη πετσέτα θαλάσσης. Γίνετε δημιουργικοί και βάλτε τη φαντασία σας σε λειτουργία. Άλλωστε η φαντασία είναι κάτι που δεν μπορεί να μας τη στερήσει κανείς.

Ένα γαλάζιο μπαούλο κάνει το καλύτερο coffee table.

Θαλασσινά αξεσουάρ

Ψάξτε και βρείτε όλα τα κοχύλια, τις πέτρες, τους αστερίες και οτιδήποτε άλλο έχετε από τις διακοπές σας τα προηγούμενα χρόνια. Βάλτε τα όλα μαζί μέσα σε ένα όμορφο μπολ ή σε ένα καλάθι μπαμπού και τοποθετήστε τα πάνω στο τραπέζι της κουζίνας ή του σαλονιού. Αμέσως ο χώρος θα δείξει πιο καλοκαιρινός.

Ένα μεγάλο μπολ με θαλασσινά ευρήματα θα δώσει άλλο τόνο στη διακόσμηση του σαλονιού σας.

Η  Ελλάδα είναι μια χώρα με αμέτρητες παραλίες. Όπου και να πάτε θα βρείτε παραλία σε σχετικά μικρή απόσταση και αυτό μας κάνει να αγαπάμε το απέραντο γαλάζιο ακόμα περισσότερο. Φέρτε την παραλία λοιπόν μέσα στο σπίτι σας και δείτε πόσο διαφορετικά θα νιώσετε. Η θάλασσα για εμάς τους Έλληνες είναι η ταυτότητά μας, υπάρχει μέσα στο αίμα μας και την αναζητάμε παντού. Γιατί λοιπόν να μην τη φέρουμε και μέσα στο σπίτι μας κάνοντας μικρές αλλά πολύ σημαντικές αλλαγές;

SOURCEspirossoulis.com
SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο