Θυροκολλήθηκε το διάταγμα διάλυσης της Βουλής

Λίγο μετά τις 18:30 ο φρούραρχος της Βουλής θυροκόλλησε το σχετικό διάταγμα που προβλέπει την διάλυση της Βουλής και τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στις 7 Ιουλίου.

Το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής θυροκολλήθηκε με καθυστέρηση, στις 19:50 παρότι είχε ανακοινωθεί ότι θα θυροκολληθεί στις 18:30. Παρ’ όλα αυτά εμπεριέχει ένα λάθος -ή καλύτερα έχει μια παράλειψη.

Σε τι συνίσταται το λάθος; Στο ότι δεν αναφέρει πουθενά ότι η επόμενη Βουλή που θα προκύψει πό τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, θα είναι Αναθεωρητική. Και τούτο διότι η ΙΖ Βουλευτική περίοδος που ολοκληρώθηκε, έχει αποφασίσει να γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος στην επόμενη σύνθεση της Βουλής, η οποία θα συγκληθεί στις 17 Ιουλίου.

Κάτι που γίνονταν ανελλιπώς κάθε φορά που αναθεωρήθηκε το Σύνταγμα, όπως είχε συμβεί π.χ. το 2007.
 

Το Προεδρικό Διάταγμα θυροκόλλησε στην ανατολική είσοδο της Βουλής ο φρούραρχος, υποστράτηγος, Κωνσταντίνος Κυριαζόπουλος.

Στις 17 Ιουλίου συνέρχεται η Βουλή μετά τις εκλογές

Η Βουλή, με τη νέα σύνθεσή της, θα συνεδριάσει την Τετάρτη 17 Ιουλίου, οπότε θα γίνει και η ορκωμοσία των νέων βουλευτών. Στη συνέχεια θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του Προεδρείου, με την εκλογή του νέου προέδρου, των αντιπροέδρων της Βουλής και των κοσμητόρων και γραμματέων.

Το Π.Δ. υπογράφουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Β. Παυλόπουλος και ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξιος Π. Τσίπρας.

Στο Προεδρικό Διάταγμα αναφέρεται:

«Διαλύουμε τη Βουλή της ΙΖ΄ Περιόδου Προεδρευόμενης Δημοκρατίας, καλούμε τους εκλογείς για την εκλογή Βουλευτών την 7η Ιουλίου 2019, ημέρα Κυριακή, και συγκαλούμε τη Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές την 17η Ιουλίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.00 ».

SOURCEhttp://www.iefimerida.gr/
SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο