Δυστυχώς οι πρώτοι μήνες της φετινής τουριστικής περιόδου για το νησί μας δεν εξελίσσονται καθόλου καλά με το αρνητικό πρόσημο στις αφίξεις να μεγαλώνει συνεχώς.

Το φετινό Μάιο είχαμε συνολικά 41.032 τουρίστες έναντι 41.878 τον αντίστοιχο περσινό μήνα και επομένως αφίχθησαν 846 λιγότεροι τουρίστες παρά το γεγονός ότι είχαμε περισσότερες πτήσεις ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει ότι οι πληρότητες των αεροσκαφών δεν ήταν οι αναμενόμενες….

Από τα στοιχεία του αεροδρομίου προκύπτει ότι η αγγλική αγορά συνεχίζει να κινείται πτωτικά καθώς είχαμε 1966 λιγότερους τουρίστες σε σχέση με πέρυσι και αν υπολογίσουμε και τις απώλειες του Μαρτίου και του Απριλίου αυτές ξεπερνούν τις 3000…….!!!

Όλες οι αγορές είχαν αρνητικό πρόσημο με εξαίρεση τη γερμανική η οποία κατάφερε σε ένα βαθμό να περιορίσει τις απώλειες διαφορετικά θα κάναμε λόγο για “βουτιά” των αφίξεων.

Συνολικά το τρίμηνο Μάρτιος-Απρίλιος-Μάιος έχουν έρθει στην Κεφαλονιά 48.653 τουρίστες όταν πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα είχαμε 50.743 τουρίστες και επομένως η πτώση αγγίζει το 4,1%.

Ας ελπίσουμε η συνέχεια να είναι πολύ διαφορετική…………….

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο