Εκεί στο  ΚΙΝΑΛ και πρώην ΠΑΣΟΚ ,αν μη τι άλλο έχουν ωραία αίσθηση του χιούμορ.

Διαβάσαμε την ανακοίνωση που ακολούθησε την ολομέλεια του ΚΙΝΑΛ Κεφαλονιάς κι Ιθάκης και μείναμε κάγκελο που λέμε, διότι ανάμεσα σε άλλα έλεγε:

‘Η κρισιμότητα των εκλογών είναι τέτοια που η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, το ΚΙΝΑΛ θα είναι ο εγγυητής της ομαλότητας για τη χώρα όπως υπήρξε στα χρόνια της κρίσης, όταν ανέλαβε την ευθύνη να σώσει τη χώρα από την απόλυτη καταστροφή και το κατάφερε.’

Φανταστείτε να μην τα κατάφερνε τι είχε να τραβήξει το τομάρι μας.

Παρ’ όλα αυτά να σας θυμίσω σύντροφοι, ότι το ΠΑΣΟΚ, όπως λεγόταν τότε το σημερινό ΚΙΝΑΛ, με αρχηγό τον Γιώργο Παπανδρέου  ήταν εκείνο που μας έφερε το ΔΝΤ και μας έμπασε στα μνημόνια χωρίς μάλιστα να έχει την λαϊκή εντολή.

Στη συνέχεια, το ΠΑΣΟΚ όπως λεγόταν τότε το σημερινό ΚΙΝΑΛ, με αρχηγό τον Βαγγέλη Βενιζέλο ήταν εκείνο που συγκυβερνούσε με την Νέα Δημοκρατία και  τον Σαμαρά  και ψήφισε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που εξαθλίωσαν τον ελληνικό λαό.

Και μια ωραία μέρα σας  καρφώθηκε στο μυαλό να του αλλάξετε τα φώτα, εκτός από το όνομα, το σήμα και την φυσιογνωμία, το παίξατε μάγκες και  του αλλάξατε ακόμα  και το ΑΦΜ για να μην υποχρεωθείτε να πληρώσετε  τα χρέη του κόμματος.

Στα χέρια δε της Φώφης που το παραδώσατε ζει ημέρες δόξας…

Έχετε μείνει  τρεις και ο κούκος και βολοδέρνετε με μονοψήφια ποσοστά τόσο πανελλαδικά όσο κι εδώ στην Κεφαλονιά αλλά όσον γνωστό η ελπίδα πεθαίνει τελευταία κι οραματίζεστε όπως ξεκάθαρα διατυμπανίζετε στην τελευταία ανακοίνωσή σας (διάβασε εδω) ότι «το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ θα έχει τέτοια ισχύ που θα διεκδικηθεί με αξιώσεις η βουλευτική έδρα στα νησιά μας» !!!!

Για τους αναγνώστες το λέω, ναι καλά διαβάσατε και στο λόγο της τιμής μου δεν σας κάνω πλάκα!

Τώρα, πως με το 9,55% που πήρε το περιφερειακό ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ και το 6,78% που πήρε στις ευρωεκλογές, ονειρεύονται ότι θα διεκδικήσουν με αξιώσεις την έδρα, ένας Θεός το ξέρει.

Κι αφού τέλος πάντων είναι σίγουροι οι σύντροφοι για την έδρα γιατί δεν έβαλαν υποψηφιότητα τα επώνυμα στελέχη του κόμματος;

Δόξα τω Θεώ υπάρχει πολύ πράμα ξεχασμένων συντρόφων από πρώην βουλευτές, νομάρχες, δημάρχους μέχρι πρόσφατα εκλεγμένους δημοτικούς και περιφερειακούς σύμβουλους που αφού είναι σίγουροι ότι παίζετε η έδρα θα έπρεπε να περιμένουν στην ουρά να πάρουν το χρίσμα κι όχι να ψάχνουν με το φανάρι και να ανακοινώνουν ονόματα ανθρώπων που ούτε καν ρωτήθηκαν.

Στη συνέχεια, πάνω στην απελπισία τους ρίξανε τα μούτρα τους σε άνθρωπο που του την φέρανε στις τελευταίες περιφερειακές αλλά φάγανε την πόρτα στα μούτρα.

Μετά οι κακές γλώσσες λένε, ότι   την πέσανε σε… πρώην συνεργάτη πρώην βουλευτή και νομάρχη και στο τέλος  ξαμοληθήκανε στα όρη στα άγρια  βουνά … φθάνοντας  μέχρι τα υψώματα του Ληξουριού.

Με τέτοιες υποψηφιότητες και βέβαια «θα έχει ισχύ και θα διεκδικηθεί με αξιώσεις η βουλευτική έδρα στα νησιά μας».

Όμως σύντροφοι, η λύση  ήταν συνέχεια μπροστά στα μάτια σας κι απορώ πως δεν την βλέπατε.

Γιατί δεν τρέξατε στον Θεόφιλο τον Μιχαλάτο που τον πήρατε στην πλάτη και τον βγάλατε δήμαρχο να σας δώσει ανθρώπους να βάλετε στο ψηφοδέλτιο κι έτσι να σας ανταποδώσει και την στήριξη;

Θα είχατε καθαρίσει τώρα τουλάχιστον από υποψήφιους, γιατί όσον αφορά την βουλευτική έδρα που ονειρεύεστε μάλλον με τη νίκη του Θεόφιλου πήρανε  τα μυαλά σας αέρα έτσι που ξεχνάτε πως τα καλύτερα ελέω απλής αναλογικής,  έρχονται από την ….1η του Σεπτέμβρη με σημαδιακή μάλιστα την …18η του ίδιου μήνα.

Αριστοφάνης ο νεότερος

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο